Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 21

Mokslininkai įrodė, šias 8 ligas sukelia vitamino D trūkumas!

Apie tai vertėtų pagalvoti! Labai vertinga informacija! Nepraleiskite!

Vitaminas D yra vienas iš svarbiausių mūsų sveikatai maistinių medžiagų - tai labai svarbu, nes jo nebuvimas gali sukelti rimtų sveikatos problemų.

Greitas šiuolaikinio gyvenimo tempas, darbas patalpose, nebuvimas gryname ore sukelia vitamino D trūkumą.

Mokslininkai įrodė, šias 8 ligas sukelia vitamino D trūkumas!

Štai 8 paplitusios ligos susijusios su vitamino D trūkumu:

Gripas. Gripas dažniausiai pasireiškia žiema, kai saulės spindulių sumažėja ir mes negalime gauti pakankamai vitamino. Vitaminas D pagerina mūsų imuninę sistemą, todėl jos nebuvimas gali sukelti imuninės sistemos susilpnėjimą ir padidinti gripo infekcijos riziką.

Aukštas kraujo spaudimas. Pagal paskelbtus tyrimus medicinos leidinyje, žmonėms, kurie kentė nuo aukšto kraujo spaudimo, jautėsi daug geriau, kai jiems buvo duodamas vitaminas D. Po vartojimo taip pat padidėjo serumas koncentracija kraujyje 25-hidroksi vitamino D, pakeitė kitus aukšto kraujo spaudimo požymius, pavyzdžiui, kraujagyslių dirginimą.

Vėžys. Vitamino D trūkumas buvo siejamas su kelių tipų vėžiu, pavyzdžiui, krūties, prostatos, kiaušidžių, skrandžio ir kasos. Tyrimai parodė, kad žmonės, turinys pakankamai vitamino D yra labiau atsparūs šiai mirtinai ligai.

Ėduonis, dantų ir burnos ligos. Saulės šviesos trūkumas sumažina vitamino D kiekį mūsų organizme, todėl dantys labiau linkusios į dantų ėduonį. Daugelis tyrimų parodė, kad tinkamas vitamino D kiekis pagerina dantų kalcifikacija, o tai reiškia, kad vitamino D trūkumas gali padidinti karieso riziką.

IBS (uždegiminė žarnų liga). Atlikus tyrimus Indijoje, JAV ir Europoje buvo nustatyta su virškinimu susijusios ligos, pavyzdžiui, Krono liga, DŽS ir opinis kolitas, vitamino D trūkumas. Žmonės gyvenantys tose vietose kur saulės spindulių mažai, jie yra imlesni DŽS ligoms, patvirtina tyrimai.
2 tipo cukrinis diabetas. Išlaikant optimalų vitamino D kiekį, jūs neabejotinai sumažinsite 2 tipo diabeto riziką.

Reumatoidinis artritas. Kanados tyrimai įrodo, kad vitamino D trūkumas yra susijęs su reumatoidiniu artrito uždegimu, pacientams su žemu 25 (OH) D. Jie linkę 5 kartus labiau į sąnarių skausmus ir uždegimines ligas, nei kiti. Jei kenčiate nuo pastovaus sąnarių skausmo, galite pasitikrinti vitamino D kiekį.

Astma. Nepaisant to, kad mokslas negali tiksliai nustatyti astmos priežasties, kai kurie tyrimai rodo, kad kvėpavimo takų infekcija yra susijusi su žemu vitamino D kiekiu. Vaikai vartojantys vitaminą D sumažina astmos simptomus, slopina dirginimą kvėpavimo takuose.

Dažnai būkite lauke, ypač saulėtu oru, jei jūs nuspręsite vartoti vitamino D preparatus, būtinai pasitarkite su gydytoju. Vitamino D trūkumas yra nustatomas pagal kraujo tyrimus.

Paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
1
D vitaminą reikia naudot kartu su K 2, kitaip kalcis kaupsis ne dantyse ir kauluose ,o kraujagyslėse, sanariuose ir inkstuose
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 20:09 Receptai – Patiekalai Purūs ir skaniausi kepti pyragėliai. Tešla neprilygstama!

O pasigaminti paprasčiau nei paprasta! Nuostabūs pyragaičiai, kuriuos galima pagaminti su, bet kokiu įdaru: kopūstais, kiaušiniai ir svogūnais, su mėsa ir pan.

Skaityti daugiau

13.09.2019 laikas 17:33 Receptai – Patiekalai Citrininis pyragas
Dosniai patepkite ir pabarstykite kepimo formą Nieko nėra apmaudžiau, kaip iškepti pyragą, bandyti išversti jį iš formos ir tą darant kepinį sugadinti. Tad jei recepte sakoma, jog kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti ...

Skaityti daugiau

08.07.2019 laikas 16:30 Receptai – Patiekalai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau