Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorinės Asmenybės » 2015 » Rugsėjo » 4

Kiek bus radioaktyvūs dar Marie Curie daiktai

Marie Curie, kuri dar žinoma kaip „modernios fizikos motina“, mirė nuo aplastinės anemijos – retos būklės, kuri kilo dėl cheminių elementų radžio ir polonio poveikio.

Marie Curie buvo vienintelė moteris, apdovanota Nobelio premija dviejose skirtingose srityse (chemijoje ir fizikoje). Ji tęsė prancūzų fiziko Henrio Becquerelio darbą, kuris 1896 m. nustatė, kad uranas spinduliuoja radiaciją.

Kartu su vyru prancūzu fiziku Pierre'u Curie, mokslininkų pora 1898 m. atrado naują cheminį elementą ir jį pavadino poloniu M.Curie tėvynės Lenkijos (angl. Poland) garbei.

Praėjus daugiau nei 100 m. nuo atradimo, M.Curie drabužiai, baldai, knygos ir laboratorija vis dar radioaktyvūs ir bus radioaktyvūs dar 1,5 tūkst. metų, rašo Billas Brysonas knygoje „A Short History of Nearly Everything“.

M. Curie laboratorijos užrašai laikomi Nacionalinėje Paryžiaus bibliotekoje. Visi jie pasiekiami bibliotekos lankytojams, tačiau lankytojai turi pasirašyti atsakomybės dokumentą ir dėvėti apsaugines priemones, nes visi daiktai užteršti radžiu 226, kurio pusperiodis yra maždaug 1,6 tūkst. metų.

Jos kūnas taip pat buvo radioaktyvus, todėl įdėtas į karstą su storu švino pamušalu.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.07.2019 laikas 16:30 Receptai – Patiekalai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

08.07.2019 laikas 17:23 Receptai – Patiekalai Tortas be kepimo „Plombyras“. Madingiausias tortas iš trupinių!
Tortas be kepimo „Plombyras“ receptas. Labai skanus ir lengvai paruošiamas! Išsamų paruošimą be kepimo „Plombyras“, žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

16.07.2019 laikas 07:17 Receptai – Patiekalai Tortas iš sausainių su vyšniomis
Kartais labai norisi tortuko, bet visiškai nėra laiko jo kepti. Būtent tokiais atvejais pravers šis receptas. Gaminame namuose. Tortas iš sausainių receptas. Štai ko mums prireiks

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau