Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 1

Liaudies medicina. Gydymasis išrūgomis

Gydymasis išrūgomis yra vienas seniausių ir Lietuvoje visiškai nepelnytai užmirštas.

Jį jau Hipokrato laikais gydytojai skirdavo nuodingoms medžiagoms ir šlakams iš organizmo šalinti; tai ypač padėdavo apsinuodijus nekokybiškais maisto produktais ar sergant lėtinėmis kepenų ligomis.

Jau Senovės Graikijoje buvo žinomas teigiamas gydymo išrūgomis poveikis esant vidurių užkietėjimui. Senovės Romoje buvo keletas gydyklų, kur išrūgos būdavo vartojamos išoriškai ir į vidų sergant odos ligomis, bet dar dažniau - norint sustandinti ir atjauninti sveiką odą.

Liaudies medicina. Gydymasis išrūgomis

Išrūgos yra pieno serumas, skystis, išsiskiriantis gaminant varškę ir sūrį. Todėl kai kuriose šalyse jos vadinamos tiesiog “sūrio vandeniu”. Išrūgos greitai genda, todėl nepatariame gydymui gaminti jų patiems; geriausia nusipirkti šviežių stabilizuotų pieno produktų.

Praeitame šimtmetyje Alpėse veikė ne mažiau kaip 160 klestinčių kurortų, kur buvo gydoma ožkų ir karvių pieno išrūgomis. Išrūgos buvo geriamos, jose maudomasi ir, sumaišius su druskų prisotintais vandenimis, vartojamos gerklei skalauti. Išrūgos taip pat buvo vartojamos nuo lėtinio vidurių užkietėjimo, kepenų ir kasos veiklai pagerinti, kraujui, odai ir visam organizmui valyti. Tarp kitko, išrūgos visada būdavo derinamos su augalų sultimis.

Senovėje netgi karves šerdavo tam tikromis vaistažolėmis, kad jų veikliųjų medžiagų būtų piene ir išrūgose.

Pagrindinės gydymo išrūgomis sritys:

- žarnyno veiklai suaktyvinti esant lėtiniam vidurių užkietėjimui;

- naudingų žarnyno bakterijų gyvavimo sąlygoms pagerinti, skilimo produktams iš virškinamojo trakto pašalinti;

- kepenų darbo krūviui sumažinti, pažeistų kepenų reabilitacijai palengvinti;

- dėl medžiagų apykaitos atsiradusiems šlakams iš organizmo pašalinti;

- labai teigiamas išrūgų poveikis esant tokiems rizikos faktoriams: padidėjus kraujospūdžiui, šlapimo rūgšties, riebalų bei cholesterolio kiekiui kraujyje, esant antsvoriui. Be to, gydymasis išrūgomis daro labai teigiamą poveikį odai.

Gydymas

Liaudies medicina. Gydymasis išrūgomis Gydymuisi naudojamos parduotuvėje pirktos išrūgos, papildytos (“atskiestos”) šviežių augalų sultimis. Geriausiai tam tinka šviežiai išspaustos dilgėlių, kiaulpienių ir artišokų sultys.

Gydymui tinkamiausios išrūgos yra:
- maistinės išrūgos, kurių šimte gramų yra 8 g išrūgų baltymų;

- dietinės išrūgos, kurių šimte gramų yra 30 g išrūgų baltymų.

Dietinės išrūgos yra papildytos ypač vertingų išrūgų baltymų; įprastose išrūgose jų koncentracija normali. Abiejų rūšių išrūgose (šimte gramų) yra 50 g natūralaus pieno cukraus, 10 g natūralios pieno rūgšties. Be to, jose gausu ir kai kurių vitaminų, mineralinių medžiagų bei ypatingos maistingosios medžiagos ortorūgšties (ji dar vadinama išrūgų rūgštimi arba vitaminu B13 ir turi jauniniančių savybių).

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.07.2019 laikas 06:59 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti baltyminio kokteilio mišinį namuose?
Sportininkai bei sveikos gyvensenos propaguotojai puikiai žino įvairių baltyminių kokteilių skonį. Šiuos kokteilius labai paprasta susiplakti, jie puikiai pasotina ir padeda atgauti jėgas po treniruotės, pasitarnauja kaip užkandis...

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 17:35 Receptai – Patiekalai Smėliniai sausainiai su riešutais
Pagaminti skanius sausainius iš smėlinės tešlos gana paprasta. Patiekalo paruošimui reikia nedidelio kiekio ingredientų ir laiko. Tokie sausainiai taps puikia bet kokio stalo puošmena, o svarbiausia – kiekvienas, kuris jų paragaus...

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:25 Receptai – Patiekalai Lietiniai su varške
Gaminame namuose. Lietiniai su varške. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau