Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Liepos » 5

Liaudies medicinos siūlomi hemorojaus gydymo būdai

Ir dabar dar prisipažinti, kad sergi hemorojomi lyg ir gėda. Sakydavo, kad tai tokia liga, kad nei kitam parodyti, nei pačiam pažiūrėti... O simptomai tai labai nemalonūs: išangės niežulys, duriantys skausmai tuštinantis bei išsituštinus, dažniausiai būna išmatos su ryškiai raudonu krauju, skauda išangę ir atsisėdant, ir atsistojant.

Hemorojus, tai yra apatinio tiesiosios žarnos trečdalio venų patologinis išsiplėtimas, uždegimas, įtrūkimas, kraujavimas.

Ligos atsiradimui labai didelę reikšmę turi paveldėjimas. Hemorojumi dažnai serga moterys nėštumo metu, po gimdymo. Ligą įtakoja sėdimas darbas, Susirgimo priežastimi gali būti nejudrus gyvenimo būdas, sunkus fizinis darbas, viduriavimas, vidurių užkiėtėjimas, alergija (pvz. kvepiančiam tualetiniam popieriui)...

Liaudies medicinos siūlomi hemorojaus gydymo būdai

Pirmiausia reikėtų gydyti vidurių užkietėjimą, vengti aštrių patiekalų ir prieskonių. Kaip ir daugelio susirgimų atveju rekomenduojama sveikai maitintis. Rytais valgyti javainius, jogurtą su kviečių ar avižų sėlenomis, rupią duoną, daug žalių vaisių bei daržovių. Kasdien reikėtų išgerti po 2 litrus mineralinio vandens.

Taip pat reikėtų nuolat sportuoti, nes stiprėja žarnyną gaubiantys pilvo raumenys - tai skatina reguliariai tuštintis. Nepatartina bėgioti ristele, šokinėti. Labiausiai tiks ištvermę ugdančios sporto šakos: vandens gimnastika, važinėjimas dviračiu, plaukimas, ėjimas.

Valgant reikia gerai sukramtyti maistą. Išsituštinus reikėtų apsiplauti šaltu vandeniu (sumažėja niežulys ir susitraukia pažeistos kraujagyslės). Nesisėsti ant šalto pagrindo.

Naudoti švelnų tualetinį popierių (galima jį truputį sudrėkinti). Varginant skausmui ir niežėjimui patartina naudoti aliejuje sumirkytą vatos gumulėlį, kuris neleistų trintis hemorojaus mazgams.

Nuo senų laikų hemorojaus gydyme labai vertinami zuikio taukai, jie paruošiami laikant indelį su taukais verdančiame vandenyje. Galima naudoti ir kiaulių žarnyno taukus. Paruošti taukai laikomi šaldytuve.

Hemorojusžalios bulvės išpjauta žvakutė įkišama į išeinamąją angą, tai pakartojam po dienos. Jeigu degina, bulvių žvakutę patartina pamirkyti meduje. Gydymo kursas 10 dienų.

Ant hemorojaus mazgų galima uždėti tarkuotų bulvių arba kepto svogūno. T.p. stiprios arbatos pavilgus. Ant išorinių mazgų galima dėti šviežios arbatos tirščių kompresėlius, tepti kamparo spiritu.

Patartina daug valgyti šviežių mėlynių (galima užsišaldyti žiemai). Atminkite, kad džiovintos mėlynės stabdo viduriavimą.

Pogimdyminis hemorojus gydomas po valomosios klizmos į išeinamąją angą įkišus ledo žvakutę, paruoštą šaldytuve. Tokia pat ledo žvakute gydomi vidiniai ir išoriniai mazgai. Pogimdyminiam hemorojui labai padeda ir šilto aliejaus klizmutės. Tokias žvakutes reikia daryti nakčiai 10 dienų iš eilės (po 50 gramų, maždaug 37 laipsnių C šilumos). Kai kam tai padeda ir šiaip vidiniam hemorojui gydyti.

Fizinis pratimas: įtraukinėkite išeinamąją angą į vidų. Tai labai efektyvi priemonė! Be to, nieko nekainuoja ir neatima laiko. Galima praktikuoti bet kur ir bet kada. Netgi sėdint.

Visada reikia turėti užvirinto aliejaus. Kas antrą vakarą susileisti vaikišką klizmutę su tiek aliejaus, kiek joje jo telpa. Į tą aliejų galima įlašinti 20-25 lašus erškėtrožių ekstrakto. Kitą vakarą - vaikiška klizmutė su ramunėlių nuoviru. Patys pajausite, kiek laiko tęsti.

Dėmėtasis rūgtis - paupių, paežerių ir apskritai drėgnų vietų augalas. Sutrinkite jo lapus su visais žiedeliais ir dėkite kompresus arba tiesiog įkiškite į išeinamąją angą.

Atpjaukite gabaliuką senų pageltusių lašinių (vieno centimetro storio ir maždaug žvakutės ilgio) ir po išvalomosios klizmos įkiškite nakčiai į išeinamąją angą.

Gerkite po ketvirtadalį stiklinės truputį pasaldintų šviežių prinokusių raudonųjų šermukšnių sulčių. Jas užsigerkite stikline virinto vandens.

Valgykite vynuogių prieš valgį rytą, dieną ir vakare, paskirstę į tris lygias dalis. Gydymo pradžioje suvalgykite po vieną kilogramą, o pabaigoje - iki dviejų. Kauliukų ir žievelių nevalgykite! Gerkite vynuogių sultis.

Hemorojų gydo ir citrina.

Gerkite didžiosios dilgėlės lapų arbatą, kalendros vaisių arbatą (3 kartus per dieną po trečdalį stiklinės; stiklinei vandens - 1 arbatinis šaukštelis sėklų).

Masažuokite tarpvietę.

Pridėkite pilną puodą mažų pušų kankorėžių, užpilkite vandeniu ir virkite, kol liks tiktai pusė. Gerkite po dvi stiklines nuoviro per dieną. Sakoma, kad padeda ne tik nuo hemorojaus, bet ir nuo dusulio. Šis gėrimas valo kraują.

Hemorojų išgydo 1,5 g mentolo, 1,5 g novokaino, 100 g spirito. Šiuo skiediniu suvilgykite vatos tamponėlį ir įsikiškite į išeinamąją angą du kartus per dieną. Truputį padegina, tačiau nieko baisaus.

Atsiradus skausmingiems hemorojaus mazgams, patariama ant jų uždėti į lininę ar medvilninę medžiagą suvyniotų tarkuotų žalių morkų arba raudonųjų burokėlių kompresėlį.

Esant hemorojui negalima tustintis "klasikine" poza Patariama vieną penktadalį šviežio arklių mėšlo užpilti nedideliu kiekiu verdančio vandens. Kibiro kraštus uždenkite medžiaga, kad neapsidegintumėte, ir ant jo atsisėdęs kaitinkite hemorojaus mazgus. Arklių mėšlui pravėsus, ant jo vėl užpilkite verdančio vandens.

Pakaitinkite vandens vonelėje 15 gramų sutarkuoto bičių pikio su 150 gramų sviesto, o paskui supilstykite į nedideles žvakučių formos dėžutes ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to žvakutes sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Mėnesį rytais ir vakarais įsikiškite po žvakutę į tiesiąją žarną.

Hemorojaus įtrūkimus tepkite ichtiolo tepalu.

Jokiu būdu nesėdėkite ant minkšto, tuo labiau šildančio pagrindo. Patartina iš nebetinkamų nešioti rūbų pasidaryti lyg ir riestainį su tuščiu viduriu (kaip gelbėjimosi ratą). Dirbdamas sėdėkite ant tokios pagalvėlės.

Hemorojų labai gerai gydo, KRAUJAŽOLIŲ ARBATA, šaukštą sausų Kraujažolių užpilti dviem stiklinėm vandens pavirinti penkias minutes ant silpnos ugnies ,nuėmus nuo ugnies, pastatyti kad, atauštų, gerti po pusė stiklinės prieš valgį valandą .Užpilą reikia per dieną išgerti visą. gerti kol praeis skausmas .Dar galima užpilu paplauti įšangę.

Taip pat rekomenduojamos ir arbatos:

  • Morkų lapų arbata. Džiovinti arba šviežūs morkų lapai užplikinami verdančiu vandeniu.
  • Kraujažolės lapų arbata. Arbatinis šaukštelis lapų užplikomas 1 l vandens, gerti 3 kartus dienoje po stiklinę, valandą prieš valgį.
  • Aviečių lapų užpilas. 2 valgomus šaukštus lapų užpilti stikline vandens, palaikyti 30 minučių, gerti po 1/3 stiklinės, 3 kartus dienoje prieš valgį.
  • Petražolių šaknų nuoviras. 100g petražolių šaknų virti ant silpnos ugnies užpylus ½ litro vandens. Gerti po valgomą šaukštą 3 kartus dienoje.
  • Gerai veikia šermukšnių, moliūgo minkštimo, obuolių sultys.

Greitas hemorojaus gydymo būdas:

Reikia užvirinti 7 l vandens, ištirpinti jame alūno. Uždengti puodą geriausia mediniu dangčiu. Dangčio centre turi būti 5 cm skersmens skylė. Virš šitos skylės reikia kaitinti išeinamąją angą (iš vidaus) patepti vazelinu ir būtina išgerti laisvinančių. Kai kurie liaudies gydytojai pataria pirmiausia išgerti laisvinančius ir išvalyti žarnyną, o po to šildytis. Šildymus daryti ne dažniau, kaip vieną kartą per savaitę. Dviejų trijų šildymų pakanka.

Vidinio hemorojaus gydymas:

Į molinį indą reikia įpilti 2 l pieno, įmesti 4 dideles svogūno galvas, puodą uždengti ir kaitinti orkaitėje ant silpnos ugnies. Po to uždengti puodą mediniu dangčiu su skyle iš šildyti išeinamąją angą virš garų. Po trijų dienų procedūrą reikia pakartoti. Po 3 – 4 procedūrų hemorojus praeina. 6 val. prieš procedūrą pravartu išgerti laisvinančių, o prieš pat šildymus ir ypač po jų būtina patepti išangę vazelinu.

Efektyvus būdas gydyti hemorojų:

Šviežių drebulės lapų reikia uždėti ant hemorojaus gumbų ir laikyti 2 val. Po to pailsėti ir priklausomai nuo hemorojaus įsisenėjimo, ligonio sveikatos būklės bei amžiaus, vėl uždėti šviežių drebulės lapų ir akylai stebėti gijimo eigą. Jei darosi neramu, lapus reikia nuimti, atsargiai apiplauti skaudančią vietą ir vėl pailsėti. Po dienos ar dviejų, procedūrą reikia kartoti. Mažėjant gumbams reikia vis rečiau naudoti drebulės lapus ir palaipsniui pereiti tik prie apiplovimo vandeniu.

Nuo hemorojinio kraujavimo:

Sumaišyti 100 g paprastosios kraujažolės žolės, 50 g karčiosios rūgties žolės, 50 g kaštono žievės. 1 šaukšta šio mišinio užplikyti 300 ml verdančios vandens, palaikyti 30 min., perkošti. Gerti po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną. 

Jei hemorojus labai skausmingas:

Porą kartų per dieną ( ryte nevalgius ir vakare – prieš miegą ) – suvartoti  po 0,2 – 0,5 g. mumijaus preparato. Gerti 25 dienas. Pakartotinis kursas – po 25 dienų. Be to, nuo hemorojaus padeda specialūs mumijaus tepalai, teptis reikia 3 – 4 mėnesius, su pertraukomis. 

Patikimas gydymas garstyčių milteliais:

I būdas

1 šaukštelį garstyčių miltelių laikyti burnoje tol, kol nesusisuks į kamuoliuką ir nesusisiurbs. Kartu į išangę įkišti virintu saulėgrąžų aliejumi suvilgytą vatos tamponą.

II būdas

4 šaukštus garstyčių atskiesti 3 l. verdančio vandens, supilti į kibirą ir atsisėsti ant jo iki juosmens apsivyniojus antklode. Pasėdėti 10 min. Procedūrą kartoti 2-4 kartus.

Kraujavimo sustabdymas ,,negyvuoju" ir ,,gyvuoju" vandeniu:

2-7 paras rytais įtrūkimus plauti ,,negyvuoju" vandeniu, paskui dėti ,,gyvojo" vandens pavilgus, kai išdžius - pakeisti naujais. Per 2-3 paras nustoja kraujuoti ir užgyja įtrūkimai. 

Jeigu žinote kitokių ar geresnių patarimų, būtų pravartu bei malonu su jais susipažinti ir kitiems. Jus kankina "poniška" liga, tačiau pasitelkę kantrybę bei atkaklumą galite jos atsikratyti. Sėkmės!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Nasturta gydo širdies ligas
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintų nasturtų žiedai, Nasturtų lapai

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 11:22 Receptai – Patiekalai Gudobelė ir paprastoji sukatžolė gydo stenokardija

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: Sausos gudobelės uogos, Džiovinta sukatžolė, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau