Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 28

Liaudiški receptai ir būdai kaip kovoti su kaulu retėjimu

OSTEOPOROZĖ- Tai sisteminė kaulų liga, kuriai būdinga maža kaulinė masė dėl kaulų tankio sumažėjimo, todėl padidėja kaulų trapumas bei lūžių rizika. Apskaičiuota, kad antroje gyvenimo pusėje osteoporozinis kaulų lūžis ištinka vieną iš trijų moterų ir vieną iš aštuonių vyrų.

Osteoporozę padeda gydyti šalavijų antpilas:
1 valgomąjį šaukštą susmulkintų sausų lapų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, šiltai aprištame inde leisti nusistovėti 0,5 valandos, po to nukošti. Šio antpilo rekomenduojama gerti kiekvieną rytą prieš pusryčius mėnesį laiko, tada padaryti 3-4 mėnesių pertrauką ir gydymą vėl pratęsti.

Dar vienas paprastas receptas:
į stiklinę įdėti žalią (geriau sodžiuje laikomų vištų) kiaušinį su lukštais. Kiaušinį užpilti lygių dalių konjako ir citrinos sulčių mišiniu, leisti nusistovėti 2 savaites. Per šį laiką kiaušinio lukštas suminkštės, todėl kiaušinį išimti labai atsargiai, kad jis neišsileistų. Šio mišinio patariama gerti 2 kartus per dieną po 1 arbatinį šaukštelį.

Liaudiški receptai ir būdai kaip kovoti su kaulu retėjimu

Liaudies medicinos žinovai mano, kad ypač veiksminga gydymo priemonė nuo osteoporozės - pakepintų kiaušinių trynių aliejus:
15 min. virti kiaušinius, tada nulupti ne tik lukštus, bet ir baltymus, o kiaušinių trynius kepinti keptuvėje tol kol iš jų ims sunktis juodas skystis. Šiuo skysčiu rekomenduojama įtrinti skaudamas vietas ir aprišti.

Kaulų audinio pagerinimui naudojami pelargonijų, takažolių ir asiūklių užpilai:
jie normalizuoja kremnio įsisavinimą, kuris, kaip ir kalcis, stiprina kaulų struktūrą. Šių augalų gydomasis efektas pasireiškia ir suaugant kaulų audiniams po lūžių. Šiuo atveju paminėtų augalų preparatus rekomenduojama ne tiktai gerti, bet naudoti ir kompresams.

Lūžus kaului, pažeistam osteoporozės, tinka geras, iš senų laikų atkeliavęs pelargonijų užpilo receptas:
1 valgomąjį šaukštą susmulkintos pelargonijų žolės, užplikykite 1 stikline verdančio vandens 1 valandai termose. Rekomenduojama gerti per 3 kartus dienos bėgyje, nakčiai patariama užsidėti užpilo kompresą. Liaudies medicinos žinovai teigia, kad šita terapija gerai stimuliuoja kaulo audinio struktūros atsinaujinimą lūžio vietoje.

Kompresai su beržo pumpurų tinktūra:
200 gramų šviežiai prisirinktų beržo pumpurų, užpilkite 0,5 ltr. geros degtinės ir 7 dienas palaikykite tamsioje vietoje, 2-3 kartus per tą laiką indą sujudinti. Kompresus patariama dėti 30 dienų kiekvienai nakčiai.

Rekomenduojama naudoti sutrintų į miltelius sudžiovintų kiaušinių lukštus (prieš džiovinimą – švariai juos nuplovus - išimti vidinę lukšto plėvelę). Patariama po ¼ arbatinio šaukštelio suberti į varškę, pusryčiams paruoštą košę, pagaliau naudoti užbėrus ant bet kokio valgomo maisto.

Dar patariama vartoti nevirto kiaušinio lukštų miltelius su citrinos sultimis (jos padeda organizmui geriau įsisavinti kalcį).

Pradėjus ryškėti osteoporozės simptomams, patariama vartoti graikiškų riešutų tinktūrą ar nuovirą. Tinktūrą rekomenduojama gerti po 1 valgomąjį šaukštą į puse stiklinės vandens, o nuovirą - po 75 ml, likus pusvalandžiui iki valgymo pradžios.

Nuo šios ligos gerai pagelbsti ir graikiško riešutmedžio sudžiovintų lapų užpilas:
50 gr. susmulkintų lapų užplikiname termose 10 min. su 1 litru verdančio. vandens. Šį kiekį užpilo, nufiltravus, rekomenduojama išgerti dienos bėgyje, prieš kiekvieną valgymą.

Moterims menopauzės laikotarpiu, besivystančios osteoporozės profilaktikai ir gydymui, liaudies medicina rekomenduoja vartoti raudonųjų dobilų, apynių žiedų, šalavijo, graikiško riešutmedžio lapų ir eilės kitų vaistingų augalų nuovirus ir užpilus.

Vyrų osteoporozės atveju rekomenduojami vaistingieji augalai – ajero šaknys, garbanotoji petražolė, salieras.

Liaudies medicinos žinovai sako, kad visų lyčių atstovams tinka kaulažolės lapų tinktūra.

Jonažolė:
1 valgomasis šaukštas susmulkintos žolės užvirinti stiklinėje verdančio vandens, uždengus dangteliu palaikyti 40 minučių. Nufiltravus ir nusunkus virusias žoles, pridėti medaus ir citrinos sulčių pagal savo norus. Patariama gerti 3 kartus per dieną po 1valgomąjį šaukštą.

50 gr. pavėsyje sudžiovintų didžiosios nasturtos susmulkintų lapų užplikyti termose 600 ml. verdančio vandens, po 20 minučių nufiltruoti, pasigardinti su 50-60 gramais medaus ir patariama gerti užpilą po 1 stiklinę valgio metu. Geras efektas pasiekiamas žiemos periodu.

Diagnozavus osteoporozę patariama vartoti natūralaus bičių pienelio 3 kartus dienoje mėnesį laiko.

Rytais prabudus siūloma suvalgyti po 20 gramų bičių surinktų žiedadulkių.

Labai tinkamas pušų spyglių nuoviro receptas, teikiamas liaudies medicinos žinovų, kraujo valymui ir kaulų sustiprinimui pagyvenusiems žmonėms:
5 valgomieji šaukštai susmulkintų pušies spyglių užplikomi puslitriu verdančio vandens ir pavirinama 10 min. Paskui indą su nuoviru apsukti šiltai ir leisti nusistovėti 20 min. Gerai prisitraukęs nuoviras turi būti avietinės spalvos. Gerti patariama po 2-3 gurkšnelius prieš kiekvieną valgymą ir tiek pat pavalgius, o taip pat ir laikotarpiuose tarp valgymo. Rekomenduojama tą puslitrį nuoviro išgerti per dieną ir taip gerti visą savaitę.

Austrų garsios žolininkės Maria Treben receptai:
1. Sumaltos vaistinės ožragės sėklos yra veiksmingiausia priemonė nuo kaulų tankio mažėjimo. Kiekvieną dieną išgerti stiklinę su vandeniu su puse arbatinio šaukštelio maltų ožragės sėklų.
2. Kiekvieną dieną per keturis kartus išgeriami du puodeliai kraujažolių arbatos.
3. Kraujažolių vonios ruošiamos kartą per mėnesį: imama 200 gr. žolelių, vonios trukmė 20 min.

Širdies sritis turi būti neapsemta. Be to kūnas kasdien tepamas kraujažolių esencija - saulėje nuskinti žiedai sukemšami iki kakliuko į butelį, užpilami 38-40 laipsnių degtine ir pastatoma 10 dienų saulėtoje vietoje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sklerozes gydymui
Sklerozė liaudies medicinoje, Sklerozė, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo sklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui
Vidurių pūtimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant vidurių pūtimui, receptai nuo vidurių pūtimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau