Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2015 » Birželio » 26

Lydeka su krokodilo galva

Ar sugebėtumėte įsivaizduoti milžinišką lydeką, kuriai kažkas pritaisė krokodilo galvą? Amerikiečiams žvejams tai ne liguistos fantazijos vaisius, o realybė, nes jų vandenyse plaukioja vienos įdomiausių, didžiausių ir stipriausių gėlavandenių žuvų – aligatoriai gar.

Aligatoriai gar išties primeną keistą lydekos ir krokodilo hibridą, todėl ir pavadinimą gavo pagal amerikietiškuosius krokodilus aligatorius. Šių žuvų kūnas ištęstos verpstės formos, margas, labai panašus

į visiems puikiai pažįstamos lydekos, tačiau galva užsibaigia ištęstu ir iš viršaus suplotu snukiu, pilnu aštrių ir baisiai atrodančių dantų.

lydeka, krokodilo galva, žuvys, aligatoriai, aligatoriai

Aligatoriai gar – labai didelės žuvys. Jos gali pasiekti 3 metrų ilgį ir 150 kilogramų svorį. Didžiausias kada nors sugautas ir oficialiai užfiksuotas aligatorius gar buvo ilgesnis nei 2,5 metro ir svėrė apie 148 kilogramus. Šios žuvys dažnai pavadinamos gyvosiomis fosilijomis, nes jos išlaiė išties nemažai savo pirmųjų protėvių bruožų.

lydeka, krokodilo galva, žuvys, aligatoriai, aligatoriai

Labiausiai aligatoriai gar paplitę pietinėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje. Čia jie gyvena įvairiuose vandens rezervuaruose, ežeruose, plaukioja į Meksikos įlanką įtekančių upių žiotyse, kartais migruodami ir į pačią įlanką bei prisitaikydami medžioti sūriame vandenyje.

lydeka, krokodilo galva, žuvys, aligatoriai, aligatoriai

Vienu metu aligatoriai buvo beveik išnykę dėl negailestingo naikinimo. Amerikiečiai buvo įsitikinę, kad tai kensmingi gyviai, medžiojantys kitas žuvis, kol šių visai nebelieka. Tačiau dabar tai saugoma rūšis, kurią atranda ir žūklės entuziastai. Mėgėjiškos žūklės įrankiais pakirtas stambus aligatorius gar – vienas rimčiausių priešininkų visoje planetoje, jei kalbama apie gėlavandenes žuvis.

Aligatoriai gar – tipiški plėšrūnai, kurių maistu gali tapti bet kas – kitos žuvys, vandens paukščiai, į vandenį papuolę smulkūs žinduoliai. Net medžioja aligatoriai gar panašiai į tikrus krokodilus – tykiai tūno vandens paviršiuje, o paskui staigiu judesiu griebia nusižiūrėtą auką.

Tad jei kada tektų pameškerioti Jungtinėse Amerikos Valstijose, pasidomėkite galimybę sugauti aligatoriu gar. Daug po pasaulį keliaujantys ir tik stambias žuvis gaudantys meškeriotojai sako, kad aligatorius gar tikrai patenka į galingiausių gėlavandenių žuvų penketuką.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://kablys.delfi.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2019 laikas 14:39 Receptai – Patiekalai Pieniškos dešrelės bulvių tešloje

Tai nuostabi vakarienė, svečiams atradimas, jei jie netikėtai užsuks pas jus. Galimas dalykas, jums šis patiekalas bus antras iš mėgstamiausių patiekalų, po kiaušinienės. Žinoma, čia tik idėja, galite į bulves įdėti įvairius pr...

Skaityti daugiau

20.05.2019 laikas 14:19 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams

Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau