Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2017 » Birželio » 22

Patarimai, kaip tapti stoišku

Senovės išmintis vertinama iki šių laikų. Geresnių patarimų, kaip gyventi laimingai, galima rasti ne savipagalbos knygose, bet klasikinėje literatūroje. Stoicizmas atsirado III a. pr. Kr. senovės Graikijoje ir šios filosofijos srovės pagrindinės vertybės buvo teisingumas, išmintis, drąsa, saikingumas (kuklumas) ir nuosaikumas. Štai ko šiuolaikinius žmones galėtų pamokyti togomis vilkintys išminčiai.

Stoikai

Geri patarimai, kaip tapti stoišku:

  • Įvykiai neliūdina. Tai daro įsitikinimai. Tik pasaulio pabaiga yra pasaulio pabaiga. Stoikai sako, kad nėra nei blogų, nei gerų įvykių – viskas priklauso nuo to, kaip pažiūrėsite. Jie mano, kad pasaulis yra neutralus, o tai, kas gera ar bloga kiekvienas sprendžia, vertindamas per asmeninę prizmę. Stoikai sakydami: „Tai man nutiko“ ir „Tai man nutiko ir tai yra blogai“, – omenyje turi skirtingus dalykus. Jeigu rinksitės pirmąją frazę, gebėsite greičiau atgauti jėgas ir rasti sprendimą iš jums asmeniškai nepalankios situacijos.
  • Kontroliuokite tai, ką galite. Visa kita ignoruokite. Nerimas dar niekada nepadėjo nieko išspręsti. Stoikai sako, kad daugelio dalykų, dėl kurių negalite nustoti nerimauti, neįmanoma sukontroliuoti. Jeigu aš kažką ketinu daryti rytoj ir nerimauju, ar rytoj lis, reikia atsiminti, kad nepriklausomai nuo to, kaip nerimausite, orų prognozė nepasikeis. Todėl neverta kankintis ir nerimauti. Pasaugokite savo nervų ląsteles!
  • Priimti viską. Tačiau nebūti pasyviu. Niekas nerekomenduoja neigimo. Taigi priimkite. Po to kažką darykite. Su kažkuo sutikti mums reiškia susitaikyti su padėtimi, tačiau stoikai sutinka su tuo, ką girdi, bet po to nusprendžia, ką daryti. Stoikai sako: „Nešvaistykime energijos dalykais, kurių negalime pakeisti, priimkime juos tokius, kokie yra, ir pagalvokime, ką galime padaryti būtent šioje situacijoje.
  • Pasirinkti, kieno vaiku būsite. Pagalvoti: „Ką šioje situacijoje darytų Betmenas?“. Mums patinka sakyti, kad mes tėvų nepasirenkame. Tai, kad mūsų tėvais tapo būtent šie žmonės – atsitiktinumas. Kad ir kaip ten būtų, kiekvienas širdyje gali tvirtai nuspręsti, kieno vaiku norėtų būti. Žmogui reikia pasikalbėti su kažkuo, kuo jis žavisi, asmeniu, kuris kažką daro taip, kaip ir jūs kažkada norėtumėte sugebėti. Leiskite tam žmogui padėti jums suprasti, ką reikėtų pakeisti, kad taptumėte toks, kaip jis. Paklausinėkite to žmogaus, kaip jam pavyko pasiekti sėkmės ir vadovaukitės jo patarimais.
  • Ryto ir vakaro ritualai yra labai svarbūs. Planuoti dieną, po to ją apmąstyti. Daug tyrimų rodo, kad ritualai gali pagerinti gyvenimą. Stoikai manė, kad dieną reikia pradėti nuo ritualo, primenančio, kas laukia dieną. Markas Aurelijus sakė: „Šiandien žmonės, su kuriais susidursite bus…“ ir tada išvardija sąrašą neigiamų savybių, su kuriomis galima susidurti per dieną. Jis sako, kad tai nėra pesimistiška: „Dabar kai jūs tai žinote, nepriimkite nieko asmeniškai ir pabandykite suprasti, kodėl žmonės taip elgiasi ir atleiskite bei mylėkite juos už tai“. Stoikų diena turėdavo prasidėti nuo meditacijos apie tai, kas laukia, o baigtis apmąstymais apie tai, kas per dieną nutiko.

Patarimai, kaip tapti stoišku

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.06.2019 laikas 21:57 Receptai – Patiekalai Švelnus mėsos pyragas be terlionės su tešla

Tortas yra labai minkštas, švelnus ir sultingas, neužima daug laiko jį paruošti. Išsamų maisto paruošimo procesą žiūrėkite vaizdo įraše

Skaityti daugiau

28.09.2019 laikas 09:38 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlės kepsniai orkaitėje

Vištienos krūtinėlės file nuplauname, nusausiname, dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau ir uždengę maistine plėvele truputį pamušame

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau