Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 6

Primityvi mityba ir gyvenimo būdo pokyčiai kovoje prieš naviką

Gryna ir paprasta. Kai Bethės Greer kūne aptiko 5 cm dydžio naviką, moteris nusprendė atsisakyti chirurginės operacijos, teikdama pirmenybę paprastai, net primityviai mitybai ir gyvenimo būdo pokyčiams. Jai tai pavyko, be to, rezultatai verti dėmesio.

Bethė Greer

How I beat a chest tumour wddty.com

Būdama 49-erių, San Fransiske, JAV gimusi žurnalistė Bethė Greer buvo įsitikinusi, kad viską daro teisingai: „Mankštindavausi, nerūkiau, beveik nevartojau alkoholinių gėrimų, medituodavau ir, kaip man pačiai atrodė, maitinausi sveikai.“

Moterį šokiravo tai, kad prieš pat 50-tąjį gimtadienį jos krūtinės ertmėje buvo aptiktas teniso kamuoliuko dydžio navikas. Bethė prisimena: „Jaučiausi siaubingai. Pagalvojau, kodėl tai vyksta su manimi?!“

Tai, kad kažkas negerai, Bethė pastebėjo keliomis savaitėmis anksčiau, atostogaudama Havajų salose: „Jaučiau keistą, nepraeinantį skausmą petyje, be to, būdavo sunku užmigti.“

Grįžusi namo moteris apsilankė pas manualinį terapeutą. Deja, ir po kelių vizitų skausmas tik stiprėjo. Bethė prisimena: „Jis plito iš peties ranka žemyn, pirštai pasidarė nejautrūs.“

Įtardamas sunkesnius sveikatos sutrikimus, Bethės terapeutas patarė atlikti magnetinio rezonanso tyrimus. Moteris jo paklausė ir po varginančio laukimo, verčiančio daug nervintis, pagaliau sužinojo skausmo ir pirštų nejautrumo priežastį - tai buvo 5 cm dydžio navikas.

Laimė, tolesni tyrimai patvirtino, kad navikas nepiktybinis. Betheibuvo diagnozuota gerybinė neuroma - jungiamojo audinio navikas, liečiantis nervus. Kaip tik neuroma sukėlė visus simptomus, todėl moteriai buvo siūloma šalinti naviką per operaciją. Vienas gydytojas net sakė, jog „antraip šis gali pasidaryti piktybinis“.

Nenorėdama priimti sprendimą paskubomis Bethė prašė trijų pripažintų chirurgų nuomonės, kaip naviką geriausia operuoti. Kadangi šis spaudė rankos nervus, buvo pagrindo manyti, kad procedūra bus sudėtinga. „Vienas iš chirurgų norėjo pjauti žemiau raktikaulio, kitas sakė, kad operaciją geriau daryti per plotą aplink pažastį, o trečias buvo pasiryžęs iš nugaros pusės pašalinti vieną mano šonkaulių“, - prisimena moteris.

Be to, operacija būtų rizikinga: „Jei būtų pažeistas kuris nors nervas, būčiau galėjusi netekti rankos jautrumo.“

Holistinis gydymas

Bethė buvo išsigandusi, ją užvaldė emocijos, todėl ji nutarė duoti sau laiko apsvarstyti visas galimybes. Jau iki diagnozuojant naviką ji buvo užsiregistravusi dalyvauti savaitės trukmės individualaus sveikatinimo kursuose (angl. retreat), o tai davė Bethei puikią progą pagalvoti.

Dabar moteris sako: „Tada man atrodė: geriau būčiau pasirinkusi ramybę ir poilsį, tačiau šie kursai pakeitė mano gyvenimą.“

Minėtus kursus organizavo San Diego Geros sveikatos institutas (Optimum Health Institut of San Diego) JAV Kalifornijos valstijoje; paaiškėjo, kad tai holistinė gydymo programa, skirta „kūnui valyti, protui nuraminti ir dvasiai atkurti“.

„Kūną valiau besilaikydama žaliavalgiškos dietos, be to, man plovė storąją žarną. Netrūko ir meditacijų bei vizualizacijos pratimų protui“, - pasakoja Bethė.

Per pirmas tris dienas moteris ne tik pradėjo jaustis ramesnė, bet ir pastebėjo, kad keičiasi jos sveikata: „Rankos skausmas ėmė mažėti, galėdavau geriau miegoti. Pagalvojau sau: tai tikrai įdomu!“ Grįžusi namo Bethė nusprendė nedaryti operacijos, bet tęsti gydomuosius metodus, kurių išmoko Geros sveikatos instituto kursuose.

Moteris sako: „Nežinau, iš kur sėmiausi tikėjimo tuo, kad galiu prisiimti atsakomybę už savo sveikatą, tačiau, patyrusi, kaip traukiasi skausmas, suvokiau, kad einu teisinga kryptimi.“

Bethė įsigijo maisto džiovyklę ir sulčiaspaudę ir visiškai perėjo prie žaliavalgystės. Be to, moteris ir toliau darydavo visus pratimus kūnui ir protui, kuriuos išmoko. )i prisimena: „Kai atlikdavau vaizduotės pratimus, į galvą vis ateidavo vienas žodis: supaprastinti. Taigi nusprendžiau, kad kaip tik taip turiu elgtis: padaryti savo gyvenimą kuo paprastesnį.“

Paprasti dalykai

Bethė jau pakeitė savo valgiaraštį, atsisakė perdirbto maisto šviežių ir visų grūdo dalių produktų naudai, ieškodama tokių, kurių kilmė buvo kaip įmanoma arčiau jos gyvenamosios vietos. Mąstydama, ką dar galėtų supaprastinti, moteris pradėjo iš naujo apžiūrėti aplinką, kurioje leidžia laiką kasdien.

Bethė aiškina: „Atkreipiau dėmesį į tai, su kuo kontaktuoja mano kūnas, pavyzdžiui, į dezodorantą, šampūną, kosmetiką. Mane nustebino ilgi sudedamųjų dalių sąrašai -etiketėje jų nesugebėjau net įskaityti!“

Nusprendžiau, kad turiu padaryti savo gyvenimą kuo paprastesnį. Stengiausi kiek įmanoma išvaduoti kūną nuo kontakto su kenksmingomis cheminėmis medžiagomis.

Dar labiau moterį pribloškė buitinės chemijos etiketės: „Prisimenu, kaip ant valiklio Windex butelio perskaičiau „pavojinga žmonėms ir naminiams gyvūnams“. Pamaniau, jog tai nenormalu, o aš naudodavau tokių chemikalų kasdien!“ Bethė pradėjo gilintis į sudedamąsias dalis, nurodytas ant parfumerijos ir buitinės chemijos prekių pakuočių, ir greitai konstatavo, kad daugelis komponentų gali sukelti sunkių sveikatos sutrikimų. Ji prisipažįsta: „Nebegalėjau net susitaikyti su mintimi, kad galėčiau tokiais chemikalais teptis odą, naudoti tai buityje ir namuose, leisti šioms medžiagoms veikti ir mano dukrą.“

Prie ištakų

Bethė pamažu ėmė keisti visus savo turimus sintetinius kosmetikos gaminius, parfumeriją ir valiklius natūraliomis medžiagomis. Ji prisimena: „Pradėjau nuo dezodoranto, pakeičiau jį geriamąja soda, kuria papudravau pažastis po dušo. Tai veikė tiesiog puikiai.“

Visus stambiųjų namų valymo reikmenų gamintojų produktus moteris pakeitė paprastomis liaudiškomis priemonėmis, pavyzdžiui, actu ir vandenilio peroksidu, kuriais kadaise naudodavosi jos močiutė. Bethės tikslas buvo kiek įmanoma

išvaduoti kūną nuo kontakto su kenksmingomis cheminėmis medžiagomis.

Susitvarkiusi su mityba ir namų valymo įpročiais, moteris pradėjo lankyti infraraudonųjų spindulių pirtį, kad su prakaitu iš kūno išsiskirtų kenksmingi chemikalai, bei vadinamąją šviesos spindulių terapiją (angl. Light Beam Generator) siekdama atkurti tinkamą limfos funkciją, nes „kaip nurodė terapeutas, limfos sistema buvo perkrauta tokiu kiekiu kenksmingų medžiagų, kad ją reikėjo išjudinti iš naujo“.

Bethė sąmoningai laikėsi savo naujo gyvenimo būdo, tad po 6 mėnesių skausmas visai išnyko: „Rankos nebeskaudėjo, pirštai nebetirpdavo.“ Moteris nebejautė jokio fizinio diskomforto ar skausmų.

Dar po 6 mėnesių Bethė atliko pakartotinį tyrimą, kad sužinotų, kas vyksta su naviku. Ji vos įstengė patikėti rezultatu - šio visiškai nebeliko!

Visiškas pasveikimas

Keli gydytojai aiškino naviko išnykimą spontanine remisija, bet Bethė įsitikinusi, kad posūkio taškas, sąlygojantis tokį rezultatą, buvo valgiaraščio ir gyvenimo stiliaus pakeitimas. Ji aiškina: „Kadangi neturiu genetinio polinkio navikui, esu tikra, kad jis susiformavo dėl kenksmingo aplinkos poveikio. Kai tik išvaliau aplinką, pasveikau.“

Bethė patikėjo savo patirtį vietos laikraščiui The San Francisco Chronicle. Iš atskirų straipsnių išaugo reguliari skiltis apie natūralų gyvenimo būdą ir nuodingų cheminių medžiagų vengimą. Kiek vėliau skiltys pavirto bestseleriu, kurio pavadinimas „Supernatūralūs namai“ (Super Natural Home, leidykla Rodale Books, 2009).

Moteris aiškina: „Apibendrinau visus tyrimus ir pakeičiau juos lengvai skaitomu formatu tikėdamasi, kad taip padėsiu kitiems žmonėms.“

Dabar Bethei 64-eri, ir ji vis dar energingai pasisako už „švarų, žalią ir sveiką gyvenimą“.

Savo pašaukimu ji laiko šviesti žmones apie kenksmingas chemines medžiagas, kurių esama maiste ir kasdienei buičiai skirtuose gaminiuose.

Moteris pasakoja: „Susitikdama su klientais - daugiausia su tėvais, auginančiais ypatingų poreikių turinčius vaikus, - mokau juos, kaip skaityti etiketes ir išsirinkti kuo geresnius gaminius.“

Bethė tvirtai tiki, kad, atlikus mažus, bet reikšmingus gyvenimo stiliaus pokyčius, galima išsivaduoti nuo ligos, todėl ji norėtų tiesiog „sušukti visam pasauliui“:

„Keiskite savo gyvenimą anksčiau, nei jus ištinka liga!“ Jos nuomone, labai svarbu suvokti, kokioje aplinkoje gyvename, ir patobulinti ją, kol nevėlu.

Joanna Evans

10 atarimų natūralesniam gyvenimo stiliui

Štai svarbiausi patarimai , kaip sumažinti kontaktą su chemikalais.

Iš to, ką valgote

1. Kuo dažniau rinkitės ekologiško maisto, kuriame nėra pesticidų. Pirkite produktų ūkininkų turgeliuose ar auginkite patys.

2. Skaitykite etiketes ir atsisakykite produktų su maisto priedais, pavyzdžiui, mononatrio glutamatu, transriebalais, dirbtiniais saldikliais ir dažikliais.

3. Teikite pirmenybę filtruotam vandeniui iš čiaupo, o ne tam, kuris sufasuotas buteliuose. Laikykite vandenį stiklo ar nerūdijančiojo plieno induose.

Iš to, ką naudojate

4.    Pirkite natūralius kūno priežiūros gaminius be chemikalų bei tokią kosmetiką, kurioje yra kuo mažiau ingredientų ir jie laikomi saugiais.

5. Venkite parabenų ir tokių cheminių medžiagų kaip dietanolominas (DEA; putojanti medžiaga, kuria papildomi šampūnai ir vaikams skirti prausikliai) ir butilhidroksitoluenas (BHT; ši medžiaga naudojama lūpų dažams ir nagų lakams gaminti).

6. Būkite atsargūs naudodami gaminius, kuriuose yra kvepalų, pavyzdžiui, šampūnus, parfumeriją, losjonus. Sintetiniuose kvapuose gali būti ftalatų, kurie, kaip žinoma, veikia hormonų sistemą. Teikite pirmenybę gaminiams, kurie papildyti natūraliais eteriniais aliejais.

Iš to, kas jus supa

7. Valykite namus natūraliais valikliais be toksiškų medžiagų, pavyzdžiui, actu, geriamąja soda ir vandenilio peroksidu. Venkite baliklių, kuriuose yra chloro, stiprių tirpiklių, valiklių su amoniaku ir antibakteriniu triklozanu, taip pat venkite gaminių su dirbtiniais kvapais: kvapiųjų žvakių, skalbiklių ir oro gaiviklių.

8. Kiek įmanoma venkite lakiųjų organinių junginių (LOJ), kurių esama vinilo tapetuose ir grindų dangose, naujuose kilimuose ir dažuose. Ant lovų dėkite čiužinius iš neapdorotų natūralių medžiagų. Jei negalite sau leisti naują čiužinį, įsigykite jam užvalkalą iš vilnos ar ekologiškos kilmės medvilnės.

9. Rinkitės paklodes ir rankšluosčius iš bambuko ar natūralios medvilnės. Paprastos medvilnės plantacijos visame pasaulyje ypač intensyviai apdorojamos chemikalais.

10. Išmeskite neprisvylančias keptuves su teflono danga - kaistant iš jų išsiskiria potencialiai kenksmingi garai. Maistui gaminti naudokite indus ir įrankius iš kitų medžiagų: ketaus, nerūdijančiojo plieno, emalio ar stiklo.

* Šaltinis: Greer B. Super Natūral Home: Improve Your Health, Home, and Planet-One Room at a Time, Niujorkas, leidykla Rodale Books, 2009

Primityvi mityba ir gyvenimo būdo pokyčiai kovoje prieš naviką

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.07.2018 laikas 09:32 Receptai – Patiekalai Džiovintos dilgėlių sėklos
Liaudies medicinoje naudojamos visos dilgėlės dalys: lapai, stiebai, šaknys, sėklos. Dilgėlių sėklos turi adaptogeninių savybių, padeda susidoroti su stresu, nuovargiu, endokrininių ligų problemomis, impotencija, skausmu inkstuos...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms
Kraujuojant dantenoms liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms, dantenos, kraujuoja dantenos, receptai dantenoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėm...

Skaityti daugiau

03.11.2019 laikas 09:05 Receptai – Patiekalai Varškės Keksas Prie Arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau