Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 25

„Su Džok“ terapija

Profilaktinis masažas

Įvairių ligų gydymas ir profilaktika, naudojant su džok terapijos būdus, neturi žalingojo šalutinio poveikio. Taip gydantis galime kiekvienas padėti ne tik sau, bet ir savo artimiesiems. Šis gydymo būdas - palyginti jaunas. Su džok terapijos gydymo būdus maždaug prieš 30 metų pasiūlė Pietų Korėjos profesorius Pak Čža Vu, kuris rėmėsi senovės Tibeto liaudies medicinos žiniomis ir patirtimi. Taip gydantis žmogaus organizmas tampa žymiai atsparesnis žalingajam streso poveikiui bei pradeda sparčiau sveikti ir atsinaujinti.

Išvertus iš korėjiečių kalbos „su džok" reiškia - „riešas - pėda". Kodėl Pietų Korėjos gydytojas tokį keistą pavadinimą parinko savo gydymo būdui? Esmė yra ta kad šiose žmogaus kūno vietose gausu biologiškai aktyvių refleksinių taškų.

Riešuose ir pėdose nervų galūnės yra tampriai susijusios su visų vidaus organų nervinėmis skaidulomis. Riešuose ir paduose galima rasti tašką. susijusį su bet kuria žmogaus kūno vieta su bet kuriuo vidaus organu.

• Susirgus vieno ar kito vidaus organo ligomis, sutrinka energetiniai srautai. Galima teigti, jog organizme įvyksta savitas trumpas „sujungimas". Tokie pokyčiai juntami ir riešuose bei pėdose, esančiuose biologiniuose taškuose. Jie tampa skausmingi, kai juos paspaudžiate. Skausmas padeda rasti biologiškai reikalingą tašką, kuris yra susijęs su ligos pažeistu organu. Veikdami šiuos taškus, mes padedame greičiau pasveikti ligų pažeistam organui.

Kaip veikti biologiškai aktyvius taškus?

Veikti biologiškai aktyvius taškus galima įvairiai. Juos masažuoti, spausti specialiomis gydomosiomis replėmis, prideginti pelynu, medžio anglies ar kadagių cigaru (moksa), specialiais mažais magnetukais (pailgintais ar žvaigždučių formos).

Jei neturite specialių prietaisų, nenusiminkite, nes refleksinius taškus galima suaktyvinti buku pieštuku, tušinuku, mediniu pagaliuku, neaštriu degtuku, nagu, rakto galiuku. Tai patogu, nes šių daiktų visada yra šalia.

Ant biologiškai aktyvių taškų su pleistru galima priklijuoti sėklų. Galima klijuoti juodųjų pipirų žirnelių grikių, žirnių, pupelių, lęšių, ridikėlių, burokėlių, obuolių sėklas. Svarbu, kad sėklos būtų gyvos, t.y. dar daigios. Sėklas ant biologiškai aktyvių taškų galima išlaikyti ne ilgiau nei parą laiko ir jas reguliariai spaudyti bei masažuoti. Jei reikės, po paros laiko senąsias sėklas pakeiskite naujomis.

• Norėdami įsisavinti su džok terapijos pagrindus, turite suprasti, kaip biologiškai aktyvūs taškai yra susiję su vidaus organais ir įvairiomis kūno vietomis bei susipažinti su refleksinių taškų išdėstymo vietomis.

• Pagal standartinę schemą, visą žmogaus kūną galima padalinti į riešus bei pėdas.

Nykščiai ir didieji kojų pirštai yra susiję su galva. 3 ir 4-ieji rankų ir kojų pirštai atitinka kojas, 2 ir 5-ieji pirštai - rankas, delnai ir padai - liemenį.

Yra ir pagalbinė sistema - „vabzdžio sistema", pagal kurią visas kūno vietas ir vidaus organus galima sujungti su kiekvienu rankos bei kojos pirštu. Pagal tai viršutinioji piršto falanga yra susijusi su galva, vidurinioji - su liemeniu, apatinioji - su kojomis.

„Su Džok“ terapija

Kokias vietas reikia spausti?

Galvos skausmų malšinimas

Norėdami numalšinti galvos skausmus, paspaudykite labiausiai skausmingą tašką ant nykščių pagalvėlių. Vėliau galite masažuoti didžiųjų kojos pirštų pagalvėles.

Biologiškai aktyvius taškus reikia stipriai spaudyti 3-5 minutes, kol masažuojamos vietos paraus ir pajusite šilumos plūstelėjimą.

Jei padidėjo kraujospūdis

Jei padidėjo kraujospūdis, visų pirštų galiukus tušinuku nudažykite juodai ar rudai. Taip pat ant skausmingiausio taško viršutinėje piršto falangoje galima priklijuoti grikių ar ridikėlių sėklą. Dar galima ant vidurinio ir bevardžio pirštų vidurinės falangos priklijuoti pipirų ar garstyčių pleistrus. Šiuos pleistrus reikia laikyti iki tol, kol oda paraus ir ją pradės niežėti.

„Su Džok“ terapija

„Su Džok“ terapija

Peršalimo ligų gydymas

Jei kamuoja sloga

Jei kamuoja sloga, reikia rasti tašką, susijusį su nosies šnervėmis. Šis taškas yra nykščio viršutinės falangos viduryje. Norėdami sustiprinti gydomąjį poveikį, taip pat masažuokite ir didžiųjų kojų pirštų pagalvėles.

Gerklės skausmų malšinimas

Norėdami numalšinti gerklės skausmus, raskite ir masažuokite skausmingus taškus, kurie yra susiję su gerklomis, glandomis ir trachėja. Šiuos taškus galima rasti ant bet kurio rankos piršto viršutinės falangos pagrindo (beveik sulenkimo vietoje) ir nykščio antrosios falangos viršutinėje dalyje. Malšindami gerklės skausmus, paeiliui spaudykite šiuos taškus.

Jei sunku atsikosėti ir kamuoja sausas kosulys

Jei sunku atsikosėti ir kamuoja sausas kosulys reikia masažuoti abiejų rankų nykščių pagrindus, masažuojamas vietas reikia paspausti ir pakelti į viršų. Galima panaudoti laisvos rankos nykštį, nedidelį masažuokį ir kt.

• Norėdami sustiprinti gydomąjį poveikį, ant bronchų ir plaučių vietų pleistru galite priklijuoti obuolių sėklas (aštriąja dalimi į viršų), prideginti gydomąsias vietas moksais, priklijuoti pipirų ar garstyčių pleistrus. Garstyčių pleistrus patariama palaikyti 5-20 minučių, kol paraus oda ir pradės perštėti.

Jei kamuoja sauso kosulio priepuoliai

Jei kamuoja sauso kosulio priepuoliai, reikia suaktyvinti taškus, esančius ant nykščių, prie pat nago, piršto viduryje. Šiuos taškus galima paveikti česnakų skiltelėmis.

Ausų skausmų malšinimas

Malšindami ausų skausmus, raskite pačius skausmingiausius taškus, esančius kairėje ir dešinėje nykščio nago pusėse. Šiuos taškus masažuokite iki tol, kol pajusite šilumos antplūdį. Skausmingus taškus reikia masažuoti ir didžiųjų kojų pirštų nagų šonuose.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti ( tankiažiedės rūgštynės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: tankiažiedės rūgštynės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

15.10.2019 laikas 21:42 Receptai – Patiekalai Minkšti sausainiai su obuoliais pusryčiams
Nuostabus desertas – saldūs obuolių sausainiai. Paruošimas labai lengvas. Idealiai tinka kasdieniams pusryčiams ar priešpiečiams. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, užtuks tik 30 minučių ir minkšti sausainiai bus ja...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:37 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau