- 31.05.2021
- 5.0 Reitingas
- 1119 Peržiūros
- Komentarai
Jūsų kaulai ir sąnariai bus stiprūs bet kuriame amžiuje!
Kaulų tankio matavimas parodo, koks stiprus yra kaulas. Didelis kaulų tankis paprastai rodo, kad turite stiprius ir sveikus kaulus.
Po 35 metų kaulinis audinys sunaikinamas greičiau, nei atkuriamas. Tai reiškia, kad kaulai turi tendenciją prarasti audinius, dėl to sumažėja kaulų tankis. O tada osteoporozė tampa problema. Moterims gresia daug didesnė rizika nei vyrams.
Maistas, kuriame gausu kalcio, magnio ir vitamino D, yra būtini stiprių kaulų vystymuisi ir palaikymui.
Čia yra sveikų ir stiprių kaulų maisto produktų sąrašas. Dietologų teigimu, atlikus paprastus mitybos pokyčius, galima išvengti traumų, susilpnėjusių kaulų ir osteoporozės.
1. Špinatai kaulams sutvirtinti.
Špinatuose gausu skaidulų, geležies ir vitamino A. Jame taip pat yra apie 250 mg kalcio, vienoje stiklinėje virtų špinatų. Žalių špinatų porcijoje, apie 2 puodeliuose, gaunama 290 mcg vitamino K - maistinės medžiagos, kuri vaidina svarbų vaidmenį kuriant stiprius kaulus.
Žmonėms, sergantiems osteoporoze, paprastai būna mažai vitamino K. Medicinos institutas moterims rekomenduoja 90 mcg. Ypač jei yra osteoporozės pavojus, verta į savo dienos racioną įtraukti špinatus. Todėl galite išvengti rimtų problemų.
2. Mangoldai.
Ši skani daržovė puikiai tinka salotoms ir kokteiliams. Jame gausu kalcio ir patiekalams suteikiamas ypatingas skonis.
Tai valgomųjų burokėlių lapinis porūšis, kai kur laikomas atskira rūšimi. Šaknis kartais sustorėjusi, sudaranti ploną šakniavaisį. Lapai tinka salotoms, sriuboms, konservams, o lapkočiai — troškinami ir verdami. Šakniavaisiai tinka auginti žiemą šiltnamiuose. Mangoldai savo maistine verte nenusileidžia bemaž špinatams. Juose gausu baltymų, mineralinių medžiagų, ypač fosforo, vitamino C, karotino.
Mangoldai lengvai virškinami, turi mažai angliavandenių, rekomenduotini diabetikams. Iš lapų gaminamos salotos, iš lapkočių — apkepai.
Mangoldai panašūs į burokėlius, tačiau jų šakniavaisis neauga. Šios daržovės auginamos dėl lapų.
3. Apelsinai.
Jis turtingas energijos, padeda išvengti peršalimo ir turi daug vitamino C (2 kartus daugiau nei citrina). Dėl to jis padeda pašalinti riebalus, mažina cholesterolio kiekį, pagreitina ląstelių atsinaujinimą, gydo žaizdas ir dantenas, valo kraujagysles, stiprina kaulus ir dantis.
4. Riešutai ir sėklos.
Migdolai, Brazilijos riešutai, saulėgrąžų sėklos, sezamo sėklos ir linų sėklos stiprina kaulus, nes juose yra daug kalcio ir magnio.
5. Lapinės daržovės.
Pieno produktai nėra idealūs kaulų maistas, nes po pasterizavimo jie neigiamai veikia kaulus ir sąnarius. Tamsiai žalios lapinės daržovės apsaugo ir stiprina kaulus, padidindamos kraujo pH, taip pat suteikia vitamino K ir vitamino C. Jie yra geri augalinių karotinų šaltiniai, užtikrinantys organizmo vitamino A poreikį.
Juose taip pat gausu folatų, kurie yra labai naudingi visai sveikatai. Sunku įsivaizduoti maistą, geresnį kaulų sveikatai nei kopūstai.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau