Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Rugpjūčio » 14

Skausmas krūtinės ląstoje: dusulys, pneumonija

Sergant pneumonija, skausmai krūtinės ląstos srityje gali būti paviršutiniai ir gilūs. Paviršutiniai skausmai atsiranda dėl tarpšonkaulinių raumenų uždegimo. Skausmai paprastai sustiprėja, giliai įkvėpus. Gilūs skausmai susiję su plaučio dangalo (pleuros) pažeidimu arba patempimu ir uždegimu. Paprastai šie skausmai būna labai intensyvūs, sustiprėja giliai kvėpuojant ar kosint. Jei uždegimo židinys yra apatiniuose plaučių skyriuose, į procesą įtraukiama diafragminė pleura, skausmas gali išplisti į pilvo ertmę, atrodys, kad baisiai skauda pilvą.

Dusulys (oro trūkumo jausmas) - vienas iš pagrindinių pneumonijos požymių. Jis labiausiai pasireiškia, esant uždegimams, kurie vystosi dėl bronchų ir plaučių sistemos lėtinių susirgimų bei širdies veiklos nepakankamumo.

Sergantiems pneumonija svarbu atkurti gynybines organizmo jėgas. Jiems skiriami vitaminai (ypač svarbūs yra B grupės vitaminai, vitaminas C).

Naudojami ir biogeniniai stimuliatoriai bei adaptogenai - alavijai, ženšenio šaknis, citrinvyčiai ir kt.

Pagyvenusiems pacientams širdies ir kraujagyslių veiklos nepakankamumo profilaktikai skiriamos širdies ir kraujagyslių veiklą įtakojančios priemonės.

Sumaišyti po 1 arbatinį šaukštelį medetkų žiedų, ramunėlių žiedų, jonažolių žiedų. Mišinį užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,3 stiklinės 3 kartus per dieną.

1 valgomąjį šaukštą raudonėlių žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti 2-2,5 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,25 stiklinės 3 kartus per dieną.

Reikės 1 stiklinės avižų su lukštais, 1 l pieno, 2 valgomųjų šaukštų sviesto, 5 valgomųjų šaukštų medaus. Avižas kruopščiai nuplauti, užpilti šaltu pienu. Ant mažos ugnies užvirinti, pavirti 30 minučių, paskui nukošti, sudėti medų ir sviestą. Vartoti po vieną stiklinę prieš miegą.

Sumaišyti 4 valgomuosius šaukštus pavasarinių adonių žiedų, 3 valgomuosius šaukštus dirvinių asiūklių žolės, 2 valgomuosius šaukštus didžialapių gysločių lapų, 1 valgomąjį šaukštą šalpusnių lapų. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 2-2,5 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti šiltą po 0,3 stiklinės 4-5 kartus per dieną.

2 valgomuosius šaukštus medetkų žiedų užpilti 1 stikline 50 laipsnių medicininio spirito arba degtinės, tamsioje vėsioje vietoje palaikyti 14-15 dienų, paskui nukošti. Vartoti po 20-25 lašus, praskiedus nedideliu kiekiu vandens, 3-4 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio.

Sumaišyti 5 valgomuosius šaukštus gailių žolės, 4 valgomuosius šaukštus raudonėlių žolės, 2 valgomuosius šaukštus didžiųjų dilgėlių lapų, 1 valgomąjį šaukštą beržų pumpurų. 5 arbatinius šaukštelius smulkinto mišinio termose užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti 3-4 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,3 stiklinės 3-4 kartus per dieną po valgio.

2 valgomuosius šaukštus alavijų lapų susmulkinti, kad pasidarytų košelė, sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos. Mišinį vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną, likus 1 valandai iki valgio.

Sumaišyti po 2 valgomuosius šaukštus šalpusnių lapų, svilarožių šaknų, 1 valgomąjį šaukštą raudonėlių žolės. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti 20-25 minutes, kad nusistovėtų, nukošti per 2-3 marlės sluoksnius. Vartoti šiltą po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną.

Sumaišyti po 1 arbatinį šaukštelį šalpusnių lapų, takažolių žolės, juoduogių šeivamedžių žiedų. Mišinį užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,25 stiklinės 4 kartus per dieną.

Sumaišyti po 4 valgomuosius šaukštus šalpusnių lapų, trispalvių našlaičių šaknų, 6 valgomuosius šaukštus didžialapių gysločių lapų,

3 valgomuosius šaukštus paprastųjų saldymedžių šaknų. 3 arbatinius šaukštelius smulkinto mišinio termose užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 2-2,5 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti šiltą antpilą po 0,5 stiklinės 2 kartus per dieną.

Sumaišyti po 1 valgomąjį šaukštą smidrų žolės, juoduogių šeivamedžių žiedų, šalpusnių lapų. Viską užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 1-1/2 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti vietoje arbatos po 1 stiklinę 3 kartus per dieną.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-15 laikas 07:02 Receptai Mėsa lietuviškai - slaptas lietuvių receptas

Jei norite išbandyti kažką naujo, o jūsų kulinariniai sugebėjimai baigėsi. Yra slaptas lietuviškas receptas, kurio niekas garsiai nesako, bet visi žino! O jei nežinojai, pabandyk nustebinti šiuo paslaptingu receptu savo šeimos ...

Skaityti daugiau

2020-07-16 laikas 09:52 Receptai Šokoladinė bananų duona su riešutų sviestu

Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.Į atskirą dubenį pilkite pieną, citrinos sultis ir palikite stovėti 10 minučių. Supilkite medų, riešutų sviestą, vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinius, sudėkite trintus ...

Skaityti daugiau

2019-08-13 laikas 21:36 Receptai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau