Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Rugpjūčio » 14

Skausmas krūtinės ląstoje: dusulys, pneumonija

Sergant pneumonija, skausmai krūtinės ląstos srityje gali būti paviršutiniai ir gilūs. Paviršutiniai skausmai atsiranda dėl tarpšonkaulinių raumenų uždegimo. Skausmai paprastai sustiprėja, giliai įkvėpus. Gilūs skausmai susiję su plaučio dangalo (pleuros) pažeidimu arba patempimu ir uždegimu. Paprastai šie skausmai būna labai intensyvūs, sustiprėja giliai kvėpuojant ar kosint. Jei uždegimo židinys yra apatiniuose plaučių skyriuose, į procesą įtraukiama diafragminė pleura, skausmas gali išplisti į pilvo ertmę, atrodys, kad baisiai skauda pilvą.

Dusulys (oro trūkumo jausmas) - vienas iš pagrindinių pneumonijos požymių. Jis labiausiai pasireiškia, esant uždegimams, kurie vystosi dėl bronchų ir plaučių sistemos lėtinių susirgimų bei širdies veiklos nepakankamumo.

Sergantiems pneumonija svarbu atkurti gynybines organizmo jėgas. Jiems skiriami vitaminai (ypač svarbūs yra B grupės vitaminai, vitaminas C).

Naudojami ir biogeniniai stimuliatoriai bei adaptogenai - alavijai, ženšenio šaknis, citrinvyčiai ir kt.

Pagyvenusiems pacientams širdies ir kraujagyslių veiklos nepakankamumo profilaktikai skiriamos širdies ir kraujagyslių veiklą įtakojančios priemonės.

Sumaišyti po 1 arbatinį šaukštelį medetkų žiedų, ramunėlių žiedų, jonažolių žiedų. Mišinį užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,3 stiklinės 3 kartus per dieną.

1 valgomąjį šaukštą raudonėlių žolės užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti 2-2,5 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,25 stiklinės 3 kartus per dieną.

Reikės 1 stiklinės avižų su lukštais, 1 l pieno, 2 valgomųjų šaukštų sviesto, 5 valgomųjų šaukštų medaus. Avižas kruopščiai nuplauti, užpilti šaltu pienu. Ant mažos ugnies užvirinti, pavirti 30 minučių, paskui nukošti, sudėti medų ir sviestą. Vartoti po vieną stiklinę prieš miegą.

Sumaišyti 4 valgomuosius šaukštus pavasarinių adonių žiedų, 3 valgomuosius šaukštus dirvinių asiūklių žolės, 2 valgomuosius šaukštus didžialapių gysločių lapų, 1 valgomąjį šaukštą šalpusnių lapų. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 2-2,5 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti šiltą po 0,3 stiklinės 4-5 kartus per dieną.

2 valgomuosius šaukštus medetkų žiedų užpilti 1 stikline 50 laipsnių medicininio spirito arba degtinės, tamsioje vėsioje vietoje palaikyti 14-15 dienų, paskui nukošti. Vartoti po 20-25 lašus, praskiedus nedideliu kiekiu vandens, 3-4 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio.

Sumaišyti 5 valgomuosius šaukštus gailių žolės, 4 valgomuosius šaukštus raudonėlių žolės, 2 valgomuosius šaukštus didžiųjų dilgėlių lapų, 1 valgomąjį šaukštą beržų pumpurų. 5 arbatinius šaukštelius smulkinto mišinio termose užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti 3-4 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,3 stiklinės 3-4 kartus per dieną po valgio.

2 valgomuosius šaukštus alavijų lapų susmulkinti, kad pasidarytų košelė, sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos. Mišinį vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną, likus 1 valandai iki valgio.

Sumaišyti po 2 valgomuosius šaukštus šalpusnių lapų, svilarožių šaknų, 1 valgomąjį šaukštą raudonėlių žolės. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, laikyti 20-25 minutes, kad nusistovėtų, nukošti per 2-3 marlės sluoksnius. Vartoti šiltą po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną.

Sumaišyti po 1 arbatinį šaukštelį šalpusnių lapų, takažolių žolės, juoduogių šeivamedžių žiedų. Mišinį užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 0,25 stiklinės 4 kartus per dieną.

Sumaišyti po 4 valgomuosius šaukštus šalpusnių lapų, trispalvių našlaičių šaknų, 6 valgomuosius šaukštus didžialapių gysločių lapų,

3 valgomuosius šaukštus paprastųjų saldymedžių šaknų. 3 arbatinius šaukštelius smulkinto mišinio termose užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 2-2,5 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti šiltą antpilą po 0,5 stiklinės 2 kartus per dieną.

Sumaišyti po 1 valgomąjį šaukštą smidrų žolės, juoduogių šeivamedžių žiedų, šalpusnių lapų. Viską užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaikyti 1-1/2 valandos, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti vietoje arbatos po 1 stiklinę 3 kartus per dieną.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-09-25 laikas 08:06 Receptai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

2020-07-24 laikas 19:14 Receptai Lašišos kepsneliai su sviestiniu citrinų padažu
Lašišos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, nupjaukite odą, pagardinkite druska bei maltais pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite didžiąja dalį sviesto, palaukite, kol ištirps.

Skaityti daugiau

2020-08-27 laikas 14:44 Receptai Greitai pagaminamas ir minkštutėlis apelsinais kvepiantis keksas
Į elektrinį maišytuvą įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų, cukrų, gabaliukais pjaustytą apelsiną be sėklų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Į paruoštą masę berkite miltų, kepimo miltelių bei ir druskos mišinį ir gerai išma...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau