Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Kovo » 15

Pneumonija. Receptai Ir Fitoterapeuto patarimai

Senojo bitininko receptai. Pneumonija. Akis į akį su liga

Bičių medus žinomas kaip puiki naminė gydomoji priemonė nuo peršalimo ligų. Ypač naudingas liepų medus. Sergant pneumonija, jį reikia vartoti su karšta arbata ar pienu prieš naktį (1 valgomasis šaukštas su viena stikline arbatos ar karšto pieno), su citrinų sultimis (100 g medaus ir vienos arba pusės citrinos sultys).

Be pieno, medus gali būti maišomas ir su įvairiais riebalais (sviestu, žąsų taukais, lydytais taukais). Kartais dar pridedama alavijų sulčių.

Populiariausi ir laiko patikrinti receptai:

1. 100 g medaus, 100 g sviesto, 100 g lydytų taukų arba žąsų taukų, 15 g alavijų sulčių ir 100 g kakavos pakaitinti kartu (bet nevirinti). Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą su 1 stikline karšto pieno 2 kartus per dieną (ryte ir vakare).

2. Nuplauti alavijų lapus, susmulkinti, išspausti sultis. 150 g alavijų sulčių sumaišyti su 250 g medaus ir 350 g vyno (kagoro), tamsoje ir 4-8°C temperatūroje laikyti 4-5 dienas. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

3. 3-5 metų alavijų lapus palaikyti tamsoje 4-8°C temperatūroje 12-14 dienų, paskui nuplauti, susmulkinti ir užpilti virintu vandeniu santykiu 1:3, palaikyti 1-1,5 valandas, išspausti sultis. 100 g alavijų sulčių sumaišyti su 500 g smulkintų graikinių riešutų, įdėti 300 g medaus. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

4. Gerai sumaišyti 2 valgomuosius šaukštus šviežio sviesto, 2 trynius, 1 arbatinį šaukštelį miltų ir 2 arbatinius šaukštelius medaus. Vartoti nuo kosulio 4-5 kartus per dieną prieš valgį.

Šias priemones galima rekomenduoti ne tik sergantiems pneumonija, bet ir išsekusiems ligoniams, kai reikia sustiprinto maitinimo ir daug vitaminų.

Susirgus plaučių uždegimu, ypač ligos pradžioje, būna aukšta temperatūra, kurią sunku numušti. Čia labai padeda medus! Jis pats savaime efektyviai skatina prakaitavimą, o derinant su tokių pačių savybių turinčiomis vaistažolėmis, poveikis tik sustiprėja. Tokias priemones geriau vartoti prieš naktį.

1. 1 valgomąjį šaukštą mažalapių liepų žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 20 minučių nukošti, įdėti 1 valgomąjį šaukštą medaus.

Vartoti prakaitavimui skatinti po 1/4-1/2 stiklinės.

2. 1 valgomąjį šaukštą džiovintų šeivamedžių vaisių užpilti 1 stikline verdančio vandens. Palaikyti 20 minučių, kad nusistovėtų, nukošti, įdėti 1 valgomąjį šaukštą medaus. Vartoti prakaitavimui skatinti po 1/4 stiklinės.

3. 2 valgomuosius šaukštus džiovintų (arba šviežių) aviečių uogų užpilti 1 stikline verdančio vandens. Po 10-15 minučių įdėti 1 valgomąjį šaukštą medaus. Gerti šiltą prakaitavimui skatinti.

4. Erškėčių vaisių arbata su medumi stiprina organizmą, yra puiki peršalimo ligų profilaktikos priemonė.

Su medumi galima paruošti labai veiksmingų kosulį gydančių priemonių.

1. Ridiką gerai nuplauti, viršutinėje plačioje dalyje padaryti duobutes, kad tilptų 2 valgomieji šaukštai skysto medaus. Ridiką vertikaliai dėti į kokį nors indą, pridengti storu popieriumi ir palaikyti 3-4 valandas. Suaugusiems ir vaikams nuo kosulio duoti po 1 arbatinį šaukštelį sulčių 3-4 kartus per dieną prieš valgį. Nepamiršti išgerti prieš miegą.

2. Labai gera priemonė nuo kosulio yra citrinų sultys su medumi: 1 citriną pavirti 10 minučių nedideliame kiekyje vandens ant mažos ugnies. Tada citriną išimti iš vandens, perpjauti per pusę ir iš kiekvienos pusės išspausti sultis. Į sultis dar įdėti 2 valgomuosius šaukštus glicerino, išmaišyti ir iki stiklinės kraštų pripilti medaus. Nuo reto kosulio vartoti po 1 arbatinį šaukštelį per dieną; jei kosulys vargina naktį - 1 arbatinį šaukštelį išgerti prieš miegą, o antrą - naktį prabudus nuo kosulio. Jei vargina stiprus ir dažnas kosulys, vartoti po 1 arbatinį, šaukštelį ryte tuščiu skrandžiu, prieš ir po pietų, prieš ir po vakarienės ir prieš naktį. Kosuliui silpnėjant, mažinti vartojimo dažnį.

3. 1 arbatinį šaukštelį medaus, 2 Valgomuosius šaukštus anyžių sėklų ir žiupsnelį druskos užpilti 250 ml vandens (1 stiklinė), užvirti, nukošti. Vartoti po 2 valgomuosius šaukštus kas 2 valandas.

4. Galima vartoti tokį mišinį: 1300 g medaus (geriau liepų), 1 stiklinė supjaustytų alavijų lapų, 200 g alyvuogių aliejaus, 150 g beržų pumpurų, 50 g liepų žiedų. Nuskintus alavijų lapus 10 dienų palaikyti šaltoje tamsioje vietoje. Medų ištirpinti, sudėti susmulkintus alavijų lapus. Mišinį gerai pakaitinti. Atskirai dviem stiklinėmis vandens užpilti beržų pumpurus ir liepų žiedus, pavirti 1-2 minutes. Nuspaustą ir nuspaustą nuovirą supilti į atvėsusį medų, išmaišyti, supilti į du butelius, į kiekvieną įpilti vienodą kiekį alyvuogių aliejaus. Laikyti vėsioje vietoje. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną. Prieš vartojimą suplakti.

5. 1 stiklinę perplautų avižų su lukštais užpilti 1 l pieno, ant mažos ugnies virti 1 valandą, nukošti. Gerti karštą su sviestu ir medumi. Ypač naudinga vartoti prieš naktį, bet termose nuoviro laikyti negalima, nes jis greitai sugįžta. Vartojama dažniausiai ligoniams, sergantiems sunkia pneumonija, nusilpusiems gydyti.

6. 1 valgomąjį šaukštą džiovintų šalpusnių lapų užplikyti 1 stikline verdančio vandens. Kai nuoviro temperatūra truputį sumažės, nukošti ir įdėti 1 valgomąjį šaukštą medaus. Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną kaip atsikosėjimą skatinančią priemonę.

Pneumonija, Monoterapija, liaudies medicina, liaudies receptai

Pneumonija. Fitoterapeuto patarimai

Sergant pneumonija, pagrindinės pastangos turi būti nukreiptos į kovą su infekcija ir į gynybinių organizmo jėgų stiprinimą.

Vienų žolelių čia neužteks - pagal savo antibakterinį poveikį augalai negali kaip lygūs su lygiais lenktyniauti su sintetiniais preparatais. Todėl ūminiu ligos periodu vaistažolės vaidina pagalbinį vaidmenį, o sveikstant žolelės užtvirtina pasiektus rezultatus. Užtat jos sėkmingai naudojamos kaip simptomatinės priemonės: slopina kosulį, skystina skreplius, malšina uždegimą, ramina.

Jei būtina, bendrą gydymą reikia derinti su vietiniu (inhaliacijomis).

Monoterapija, t.y. vienos vaistažolės vartojimas, paprastai nebūna pakankamai efektyvi. Vartojami kompleksiniai mišiniai, kurie sustiprina ir papildo atskirų komponentų poveikį. Mišinių sudėtis priklauso nuo pneumonijos sunkumo. Sergant krupine ir sunkia židinine pneumonijos forma, pirmąsias dvi savaites reikėtų vartoti tokius mišinius:

1. Svilarožių šaknys, debesylų, vaistinių šventagaršvių ir valerijonų šakniastiebiai; liepų ir tūbių žiedai, beržų ir eukaliptų lapai; paprastųjų jonažolių, vingiorykščių, lakišių, sukatžolių, barkūnų ir palemonų žolė, kmynų vaisiai - paimti lygiomis dalimis.

8 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 300 ml verdančio vandens, vandens vonelėje kaitinti 5 minutes, termose laikyti 3 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti šiltą po 1/2 stiklinės 4-5 kartus per dieną po valgio.

2. Pupalaiškių, aviečių, šalpusnių lapai; raudonėlių, isopų, kraujažolių, čiobrelių, trispalvių našlaičių, notrelių žolė; islandinės kerpenos, pelkinių gailių ūgliai, gudobelių žiedai, dobilų žiedai, vaistinių ramunėlių žiedai - paimti lygiomis dalimis.

8 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 350 ml verdančio vandens, pavirti 3 minutes, termose laikyti 3 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti šiltą po 1/4 stiklinės 5-6 kartus per dieną.

3. Anyžių ir erškėčių vaisiai, linų sėmenys, putinų žiedai, raudonėlių, plaučių ir krunių žolė; ožkarožių, šalpusnių, rasakilų, pipirmėčių ir gysločių lapai; kiaulpienių šaknys, saldymedžių šakniastiebiai, visas raktažolių augalas -paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 1-ąjį mišinį.

4. Medetkų ir dobilų žiedai, gudobelių, erškėčių ir pankolių vaisiai, pušų pumpurai, pupalaiškių ir gysločių lapai, šilinių viržių, veronikų, sukatžolių, mėlynųjų palemonų, šalavijų, paprastųjų šantrų žolė, žiognagių šakniastiebiai - paimti lygiomis dalimis.

10 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 350 ml verdančio vandens, uždengtame inde kaitinti vandens vonelėje 15 minučių, šiltai laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti šiltą po 1/2 stiklinės 4-6 kartus per dieną po valgio.

5. Beržų, aviečių ir šalavijų lapai; putinų, tūbių ir alyvų žiedai; debesylų šakniastiebiai, svilarožių šaknys, paprastųjų kiečių ir sukatžolių žolė, pelkinių gailių ūgliai, kmynų sėklos ir linų sėmenys - paimti lygiomis dalimis

Paruošti ir vartoti kaip 4-ąjį mišinį.

6. Anyžių vaisiai, pušų pumpurai, raudonėlių, kraujažolių ir trispalvių našlaičių žolė; didžiųjų dilgėlių, rasakilų, šalpusnių ir eukaliptų lapai; islandinės kerpenos, žiognagių šakniastiebiai -paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 1-ąjį mišinį.

7. Beržų, putinų ir pipirmėčių lapai, jonažolių, isopų, vingiorykščių, palemonų, čiobrelių ir notrelių žolė; medetkų žiedai, vaistinių šventagaršvių šakniastiebiai - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 4-ąjį mišinį.

8. Pupalaiškių ir gysločių lapai, raudonėlių, plaučių ir termopsių žolė; liepų ir vaistinių ramunėlių žiedai, erškėčių vaisiai, saldymedžių šakniastiebiai - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 4-ąjį mišinį.

Toliau, priklausomai nuo ligos eigos, galima pereiti prie papras - tesnių mišinių, nors gali išlikti poreikis naudoti pirminį gydymo variantą dar 1-1,5 mėnesio.

9. Debesylų šakniastiebiai, aviečių ir šalavijų lapai, kiaulpienių žiedai, trispalvių našlaičių žolė - paimti lygiomis dalimis.

6 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 250 ml verdančio vandens, ant mažos ugnies virti 3 minutes, šiltai laikyti 1 valandą, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti šiltą po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną, praėjus 20 minučių po valgio.

10. Dobilų, tūbių ir vaistinių ramunėlių žiedai, šalavijų lapai, islandinės kerpenos, paprastųjų kiečių žolė - paimti lygiomis dalimis.

6 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 300 ml verdančio vandens, termose laikyti 3 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną po valgio.

11. Beržų lapai, raudonėlių, raktažolių ir kraujažolių žolė, pušų pumpurai, vaistinių šventagaršvių šakniastiebiai - paimti lygiomis dalimis.

6 g į mišinio užpilti 250 ml verdančio vandens, vandens vonelėje pakaitinti 10 minučių, šilumoje palaikyti 30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti šiltą po 1/2 stiklinės 3 kartus, likus 15 minučių iki valgio.

12. Pupalaiškių, rasakilų ir gysločių lapai, vingiorykščių ir jonažolių žolė - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 10-ąjį mišinį.

13. Putinų ir vaistinių ramunėlių žiedai, aviečių ir šalpusnių lapai, lakišių žolė - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 10-ąjį mišinį.

14. Pipirmėčių žolė, notrelių žolė, erškėčių vaisiai, medetkų žiedai - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 10-ąjį mišinį. Visiškai pasveikus, kai tai patvirtina rentgenologiniai ir laboratoriniai tyrimai, tikslinga 1,5-2 mėnesius be pertraukos vartoti vieną iš mažesnės sudėties vaistinių augalų mišinių:

15. Svilarožių šaknys, jonažolių ir sukatžolių žolė, aviečių lapai, ramunėlių žiedai - paimti lygiomis dalimis.

5 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 250 ml verdančio vandens, termose laikyti 4 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Išgerti šiltą per 3-4 kartus po valgio.

16. Pankolių vaisiai, islandinės kerpenos, šalavijų lapai, trispalvių našlaičių žolė - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 15-ąjį mišinį.

17. Beržų lapai, medetkų žiedai, linų sėmenys, čiobrelių ir raktažolių žolė -paimti lygiomis dalimis.

6 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 250 ml verdančio vandens, uždengtą indą kaitinti vandens vonelėje 5 minutes, šiltai laikyti 1,5 valandos, nukošti. Vartoti po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną, praėjus 15 minučių po valgio.

18. Pupalaiškių lapai, veronikų ir ožkarožių žolė, erškėčių vaisiai, šalpusnių lapai - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 17-ąjį mišinį.

19. Debesylų šakniastiebiai, dobilų žiedai, pipirmėčių žolė, žiognagių šakniastiebiai, rasakilų lapai - paimti lygiomis dalimis.

6 g į miltelius susmulkinto mišinio užpilti 250 ml verdančio vandens, uždengtame inde ant mažos ugnies virti 3 minutes, šiltai laikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną po valgio.

20. Raudonėlių ir didžiųjų dilgėlių žolė, gysločių lapai, vaistinių šventagaršvių šakniastiebiai, palemonų žole - paimti lygiomis dalimis.

Paruošti ir vartoti kaip 19-ąjį mišinį.

Jei nėra kontraindikacijų (pirmiausia arterinės hipertenzijos), fitoterapines priemones galima papildyti augaliniais biostimuliatoriais - kininiais citrinvyčiais, eleuterokokais, aukštaisiais ežiakrūmiais, mandžiūrinėmis aralijomis ir kt. Beje, juos galima skirti per visą ligos laikotarpį 14-16 dienų kursais su 7-10 dienų pertraukomis.

Paprastai nepertraukiamas ūminės pneumonijos gydymas trunka maždaug tris mėnesius. Nereikėtų jo nutraukti ir vėliau, kai ligonis dar jaučia bendrą silpnumą ar būna kitokių liekamųjų reiškinių.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
16.04.2021 laikas 21:06 Aukščiausias žmogus pasaulyje Roberto Vodlou istorija

272 cm ūgis leido Robertui Vodlou tapti aukščiausiu žmogumi pasaulyje. Šis faktas oficialiai užregistruotas Gineso rekordų knygoje. Gerasis milžinas, kaip jį vadino aplinkiniai, toliau augo iki mirties. 272, Ūgis, Leido, Robertui, Vodlou, Tapti, Aukščiausiu, Žmogumi, Pasaulyje, Faktas, Oficialiai...

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 20:44 Fregatos “Dunbar” Tragedija

Apie šią baisią tragedija 1857 metais rašė visi laikraščiai. Tai buvo didžiausia tų laikų jūrų katastrofa. Iš 122 laive buvusių žmonių žuvo visi, išskyrus vieną jūreivį.

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 11:13 Klimato kaita Arktyje gali padvigubinti žaibų iškrovų skaičių
Šiauriniame poliaratyje žaibų iškrovos yra ypač retas fenomenas, tačiau globaliam klimatui pradėjus šiltėti, dažnesni tapo ir šie reiškiniai.

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 10:56 Mįslingas žaibas Portugalijoje pražudė 68 ožkas

Tuo metu kai dalis Europos susidūrė su ekstremalia balandžiui šalčio banga, kurią lydėjo vėlyvos šalnos ir sniegas, pietiniuose žemyno pakraščiuose šaltas oras susidūrė su karštomis tropinių orų masėmis, kurios suformuoja smarkias audras su perkūnija.

...

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 15:48 Ką išduoda apgamai skirtingose kūno vietose?

Dauguma apgamų atsiranda iki 30 metų ir, pasak kinų astrologijos, gali atskleisti daug informacijos apie žmogų pagal tai, kurioje kūno vietoje jų yra. Pavyzdžiui, apgamas ant nosies reiškia, kad jūs esate labai darbštus, ant skruosto – sąžiningas.

...

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 10:23 Pikantiškas sviestas su ciberžole ir raudonėliu

Kad pasigaminti tokį pikantišką sviestą daug pastangų tikrai nereikia, o rezultatas nuostabus. Šįkart aš jį gaminau su ciberžole ir raudonėliu. Super gerai pavyko, tad dalinuosi ir su Jumis.

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 21:49 Mieliniai avižinių dribsniai blyneliai "Su nauda sveikatai"

Šį mielinių blynelių receptą radau rusiškam žurnaliuke "Septynetas su šaukštu" (bent taip išsiverstų), na ir tikrai sudomino. Šis receptas labai tinka tiems, kas nemėgsta košių iš avižinių dribsnių. Skonis man asmeniškai labai patiko, o kažkaip iki šiol niekada ir girdėjus nebuvau apie ...

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 21:49 Orkaitėje keptas perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena arba vištiena
Jeigu mėgstate įvairiausius troškinius su paukštiena, tada ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Jį pagaminti itin paprasta, reikia visus produktus sudėti į kepimo indą ir dėti į orkaitę, kuri atliks visus darbus už Jus....

Skaityti daugiau