Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » 2019 » Sausio » 29

Svogūnai padeda sveikatai

Nors lupdami ir pjaustydami svogūnus ašarojame, tai niekis, palyginti su tuo, kokią naudą jie teikia sveikatai, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako A. Unikauskas. O gamindami, priduria jis, turėtumėte žinoti, kada ir kokius svogūnus naudoti, pavyzdžiui, raudonųjų svogūnų tikrai neverta kaitinti.

Svogūnai, sveikata, mityba

Svogūnai – vitaminų C, K (kraujo krešėjimui) ir B1 (jo reikia stresinėse situacijose) šaltinis. Taip pat juose gausu sieros junginių, o siera suriša toksinus, mažina krešėjimą.

Aprūpina kvercetinu (tai antioksidantas ir uždegimą slopinanti medžiaga), padeda mažinti kraujospūdį ir palaikyti normalų gliukozės kiekį kraujyje“, – vardija A. Unikauskas.

Be to priduria, profesorius, svogūnai puikiai dera su pomidorais, nes svogūnai padeda iš pomidorų pasisavinti likopeną.

Vis dar abejojantiems svogūnų nauda, A. Unikausko žodžiais, verta atkreipti dėmesį į šias jų savybes.

Tyrimais įrodyta, kad svogūnai padeda

a) užkirsti kelią uždegimo procesams, susijusiems su astma,

b) pagerinti kaulų sveikatą

c) pagerinti žarnyno mikroflorą ir padidinti kalcio ir magnio įsisavinimą dėl jų sudėtyje esančių fruktanų,

d) sumažinti su diabetu susijusius simptomus,

e) palaikyti virškinamojo trakto sveikatą išlaikant naudingas bakterijas,

f) turi priešbakterinių ir priešgrybelinių savybių,

g) mažina cholesterolio ir trigliceridų kiekį,

h) turi antimikrobinių savybių, kurios gali padėti sumažinti su maistu plintančias ligas,

i) mažina vėžio riziką.

Svogūnai, sveikata, mityba

Jei parduotuvėje nežinote, kurios spalvos svogūnus rinktis, LRT TELEVIZIJOS laidoje trumpai primenama:

geltonieji svogūnai pasižymi tobula aštrumo ir saldumo pusiausvyra. Pastarasis atsiskleidžia kuo ilgiau kepant ar verdant. Puikiai tinka troškiniams ir sriuboms;

baltieji svogūnai turi daugiausia eterinių aliejų ir labiausiai virkdo, bet itin tinka padažams;

raudonieji svogūnai – patys švelniausi, tad kaitinami praranda skonį ir dažniausiai valgomi žali arba marinuoti.

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį.
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Galima rašyti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
TAIP PAT SKAITYKITE:
27.09.2020 laikas 16:33 Vaistažolės: ramunėlės – nuo daugelio negalavimų

Ramunėlės – vienos populiariausių ir mėgstamiausių vaistažolių, jų yra kone kiekvienos šeimos namų vaistinėlėje. Jų arbatos griebiamės ir sutrikus virškinimui, ir peršalę, ir tiesiog todėl, kad skanu.

...

Skaityti daugiau

27.09.2020 laikas 15:27 Kokį nežemišką reiškinį aprašė egiptiečiai papiruse?
Senovės egiptiečiai po savęs paliko daugybę įrašų ir piešinių šventyklose. Ypatingai vertingi yra papirusai, pasakojantys apie praeities įvykius. Tuli papirusą ufologai laiko tikra brangenybe, nes jis gali papasakoti apie stebėtus NSO....

Skaityti daugiau

27.09.2020 laikas 14:51 Orakulas: Lovelocko Siaubo Istorijos

XXI amžiaus pabaigoje Žemė virs pragaru. Dabar klestintys miestai pasidarys panašūs į gaisravietes. Temperatūra tropikuose pakils keliais laipsniais, dirva bus nebetinkama žemės darbams, upės ir ežerai išdžius, išnyks daug salų ir pakrančių teritorijų. Žus daugybė gyvūnų. Ir tik Kanados, Rusijos ...

Skaityti daugiau

27.09.2020 laikas 10:10 Kaip išsirinkti sau naudingą aromatą ir vaistą?
Natūralūs eteriniai augalų aliejai padeda išsaugoti sveikatą ir grožį, pailginti gyvenimą ir, o tai svarbiausia, atgauti dvasinę pusiausvyrą. Todėl taip naudinga išmokti surasti savo aromatą.

Skaityti daugiau

27.09.2020 laikas 09:16 Fiziniai pratimai nuo vidurių užkietėjimo

Žinoma, mitybos pamiršti nereikėtų. Racione būtinai turėtų būti morkų, kopūstų, burokėlių su augaliniu aliejumi. Ryte tuščiu skrandžiu išgerkite stiklinę šalto vandens ir imkitės fizinių pratimų.

Skaityti daugiau

26.09.2020 laikas 21:45 Patarimai, kaip nugalėti vilko apetitą
Nutukimas - šiuolaikinės visuomenės rykštė ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje. Žmonių su sutrikusia riebalų apykaita skaičius toliau auga ir dabar apima beveik trečdalį mūsų šalies gyventojų.

Skaityti daugiau