- 03.12.2019
- 0.0 Reitingas
- 1126 Peržiūros
- Komentarai
Jei vieną ar du kartus per savaitę pakeisite pietų didkepsnį žuvimi, gyvensite ilgiau. Jei daugiau valgoma riebių žuvų, o mažiau raudonos mėsos ir mėsos gaminių, sumažėja vėžio ir širdies ligų rizika.
Per savaitę derėtų suvalgyti bent 350 g žuvies, ir tai turėtų būti riebi žuvis, pvz., silkė arba skumbrė, arba mišinys su liesesnės žuvies gabaliukais (pvz., jūros plekšnės ar sidabrinės plekšnės). Reikėtų vengti tuno. Jame yra mažai mums reikalingų riebalų rūgščių, bet jis gali būti užterštas metilo gyvsidabriu.
Nors tai galėtų neturėti labai didelės įtakos mūsų sveikatai, perėjimas nuo mėsos prie žuvies daugumai žmonių leistų padidinti sveikai nugyventų metų skaičių, - pasakoja tyrėjai iš Danijos technikos universiteto (Danmarks Tekniske Universitet), kurie apskaičiavo, kad šitaip kasmet Danijoje būtų įmanoma užkirsti kelią 170 širdies ligų sukeltų mirties atvejų.
Mokslininkai sutinka, kad raudona mėsa - vertingas geležies šaltinis, deja, ji padidina kai kurių navikų riziką, o žuvis -reikalingų riebalų rūgščių ir vitamino D šaltinis.
Food Chem Toxicol, 2019; 126:79-96
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau