Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » 2019 » Sausio » 23

Žibalo ir graikinių riešutų trauktinės receptas

Šiai trauktinei ruošti tinka aviacinis arba ūkio reikmėms naudojamas žibalas. Žibalas turi specifinį kvapą, tačiau jį galima pašalinti šį skystį filtruojant paprasčiausiu švariu upės smėliu arba aktyvinta anglimi.

DĖMESIO: jokiu būdu negalima vartoti žibalo naudojamo tirpikliams, techninio žibalo ir pan. Tokiu žibalu gydytis negalima.

Graikiniai riešutai turi labai daug jodo. Trauktinei ruošti tinka ir žali, ir visiškai prinokę riešutai. Geriau rinktis neprinokusius žaliais kevalais graikinius riešutus (pieninės vaškinės brandos).

trauktine, žibalas, graikinių riešutų trauktinė

Juos reikia susmulkinti peiliu arba mėsmale kuo smulkiau ir užpilti žibalu. Riešutų kiekis ir laikymo trukmė priklauso nuo to, ar skubiai reikia paruošti trauktinę.

Klasikinis receptas yra toks:

1 dalis sumaltų graikinių riešutų, 10 dalių žibalo. Retkarčiais pakratant    laikyti tamsioje vietoje 2-3 mėn. Kai trauktinė pakeis spalvą – bus tamsiai rudos spalvos, vadinasi ji jau yra tinkama naudoti.

Tačiau jei imsite 2 arba 3 dalis sumaltų graikinių riešutų ir 10 dalių žibalo, trauktinė pasidarys tinkama naudoti per trumpesnį laiką.

Paruoštą trauktinę reikia perkošti ir vartoti pagal paskirtį. Ši trauktinė negenda, todėl gydytis ja galima ilgą laiką. Idealu suvartoti per 3 metus.  

1 litro tokiso trauktinės 4 asmenų šeimai užtenka maždaug 3-5 metams.

KAIP VARTOTI TRAUKTINĘ?

PROFILAKTIŠKAI trauktinę gerti reikia taip: nuo 1 lašo kasdien didinant dozę 1 lašu, kol vienu kartu išgersite 24 lažus, o tada kasdien gerto 1 lašu mažiau. Gerti reikia įlašinus trauktinės į 100 g vandens 30 min prieš valgį.

Tada padaryti 1 mėn. pertrauką ir, jeigu reikia, kursą pakartoti. Galima trauktinę gerti pagal Paulos Kerner metodą (straipsnį apie Paulą Kerner rasite mūsų svetainėje).

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį.
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Galima rašyti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
21.09.2020 laikas 14:15 Ar saldūs Lietuviški arbūzai?
Nors dar yra gyventojų, galvojančių, kad arbūzų neįmanoma užauginti Lietuvoje, tačiau iš teisų yra ne vienas, kuris juos augina dešimtmečiais.

Skaityti daugiau

20.09.2020 laikas 19:08 Žolelės sušvelnina cukrinio diabeto poveikį, nuo klimakso, liepų nauda
Šie augalai gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Žoleles galima vartoti atskirai, po vieną, tačiau geresnis gydymo efektas pasiekiama tada, kai vartojami žolelių mišiniai. Siūlome išbandyti štai tokius mišinius

Skaityti daugiau

20.09.2020 laikas 17:14 Vyno pagrindu paruošti vaistai

Jeigu vynuogių vyne palaikyti vaistinius augalus, pasidaro gydomosios priemonės, kurios savyje sujungia gydomąsias žolelių ir vyno savybes. Tokiais vyno pagrindu paruoštais vaistais gydomos įvairios ligos. Sergant lėtinėmis ligomis apie vaistus reikia pasirūpinti iš anksto ir juos vartoti, esant ...

Skaityti daugiau

20.09.2020 laikas 16:32 Alpių monstras Tacelvurmas - pramanas ar realus gyvūnas?
Tacelvurmas – tai “gyvatė su katės galva”. Taip šį paslaptingą monstrą, kurio niekam niekada nepavyko pagauti, vadina Alpėse, kur jis, tiesą sakant, ir gyveno nuo neatmenamų laikų…

Skaityti daugiau

20.09.2020 laikas 11:56 Medicininės kanapės gali padėti nuo vėžio besigydantiems žmonėms

Nors absoliuti dauguma žmonių naudoja kanapes rekreaciniais tikslais, jau seniai žinomos ir jų medicininės savybės. Medicininės kanapės gali būti naudojamos įvairioms sveikatos problemoms gydyti. Naujas Australijoje atliktas tyrimas rodo, kad kanapės gali labai padėti ir nuo vėžio sveikstantiems ...

Skaityti daugiau

19.09.2020 laikas 21:23 Sužinok, kas Tavęs laukia! 2021 Metų Horoskopas Visiems Zodiako Ženklams

Sekantys metai žada būti pakankamai ramūs. Visiems, kurie nori pasiekti sėkmę, rekomenduojama nepriimti kategoriškų sprendimų ir neskubėti.

Skaityti daugiau