Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 17

Graikiniai riešutai apsaugo nuo vėžio?

„Suvalgant tik du graikinius riešutus per dieną, galima apsisaugoti nuo krūties vėžio. Jeigu šia liga jau sergama, graikiniai riešutai pristabdo auglio vystymąsi“, - teigiama sveikatos naujienų portale WebMD.com

Tokius rezultatus pateikė Huntingtono universiteto (JAV) mokslininkai, atlikę tyrimus su pelėmis. Pasak šio universiteto biochemijos profesorės Elaine Hardman, graikiniuose riešutuose gausu natūralių junginių, tokių kaip omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, fitosterolių, kurie ypač teigiamai veikia kovoje su krūties augliais.

Graikiniai riešutai apsaugo nuo vėžio?

„Fitosteroliai jungiasi su estrogenų receptoriais ir turėtų sumažinti krūties auglio augimą“, - sako prof. E.Hardman. Pasak jos, graikiniais riešutais mitybą turėtų papildyti žmonės, kurie serga visų tipų vėžiais, taip pat diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis.

Tačiau Vašingtono išsamių vėžio tyrimų centras (JAV) neskuba džiaugtis rezultatais ir ragina gydytojus neskubėti pacientams rekomenduoti graikinių riešutų, kol nepasitvirtins riešutų veiksmingumas žmonėms.

Centro atstovas gyd. Peter G. Shields teigia, kad būtų tikrai „žiauru“ rekomenduoti žmonėms valgyti graikinius riešutus, atlikus tyrimus tik su pelėmis. Jis priminė atvejį, kada atlikus tyrimus su graužikais, buvo paskelbta, kad beta-karotinas mažina plaučių vėžio tikimybę. Vėliau paaiškėjo, kad ši medžiaga rūkaliams plaučių vėžį paskatina vystytis greičiau. „Bet graikinių riešutų tyrimas yra gera pradžia atlikti išsamesnius tyrimus, kaip medžiagos, esančios riešute, iš tiesų veikia krūties vėžį“, - sako P. G. Shields.

Tačiau gydytoja prof. E. Hardman mokslininkų debatuose gina graikinių riešutų naudą žmogaus organizmui. „Jeigu jūs norite ką nors staiga užkąsti, žinokite, kad graikiniai riešutai yra žymiai geriau, nei traškučiai ar prancūziškosios bulvytės. Mes visi žinome, kad lėtinėms ligoms kelią užkerta sveika mityba“, - sako ji.

Naudinga žinoti:

  • Pagal baltymų kiekį graikiniai riešutai lenkia vaisius ir daržoves. Jie turi vitaminų C, B1, B2, PP. Pagal kaloringumą jie prilygsta mėsai arba sviestui, nes juose yra 75 proc. riebalų. Šie riešutai 50 kartų daugiau turi vitaminų nei citrusiniai vaisiai ir 8 kartus – nei juodieji serbentai.
     
  • Liaudiens medicinos šaltiniuose teigiama, kad ypač sveika valgyti graikinius riešutus su spanguolėmis.

Parengta pagal WebMD.com informaciją

9 priežastys valgyti graikinius riešutus:

Graikiniai riešutai – smegenų maistas. Jų vartoti ypač rekomenduojama tiems, kurie daug mokosi ir dirba įtemptą protinį darbą. Graikinių riešutų branduoliai ne tik primena smegenis, bet ir yra iš tikrųjų labai joms naudingi. Moksliniai tyrimai parodė, kad reguliariai vartojant graikinius riešutus galima išvengti širdies ligų, pagerėja pažintinė funkcija, odos ir kaulų būklė. Šiuose riešutuose yra elaginės rūgšties – stipraus antioksidanto ir polifenolių, kurie apsaugo bei padeda įveikti ligas.

Graikiniai riešutai – ilgaamžių maistas. Gali būti, kad taip yra dėlto, kad riešutai teigiamai veikia medžiagų apykaitos procesus. Jie padeda greičiau pasijusti sotesniems, padeda reguliuoti cukraus lygį kraujyje. Dėl ilgai trunkančio sotumo jausmo graikiniai bei kiti riešutai gali padėti suvalgyti mažiau. O saikingai valgantys žmonės mažiau rizikuoja susirgti diabetu ir širdies bei kraujagyslių ligomis. Mažiau ligų – ilgesnė gyvenimo trukmė. Remiantis moksliniais tyrimais, sauja riešutų tris kartus per savaitę gali pailginti gyveną. Šie riešutai 40 % mirtingumą nuo vėžio, 55 % nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Graikinių riešutų rekomenduojama vartoti dažnai patiriantiems stresą. Tyrimai parodė, kad padėjus kasdien vartoti graikinius riešutus ir graikinių riešutų aliejų ilgainiui sumažėja kraujo spaudimas ir susilpnėja organizmo reakcija į stresą. Taip yra dėlto, kad graikiniuose riešutuose gausu skaidulų, antioksidantų, nesočiųjų riebalų rūgščių (alfa linoleno ir omega 3).

Graikinių riešutų turėtų vartoti tie, kurie nori džiaugtis skaisčia oda. Graikiniai riešutai – puikus B grupės vitaminų ir antioksidantų šaltinis, kurie saugo odą nuo laisvųjų radikalų kenksmingo poveikio, neleidžia formuotis raukšlėms ir lėtina odos senėjimo procesus. Sveiką ir švytinčią odą galima išsaugoti labai ilgai, tačiau tik su viena sąlyga, kad valgysite graikinių riešutų!

Graikiniai riešutai padeda pagerinti plaukų būklę. Šie riešutai – maistas ne tik smegenims, bet ir plaukams. Taip yra todėl, kad graikiniuose riešutuose yra biotino (vitamino B7), kuris stiprina plaukus, mažina jų slinkimą, skatina augimą, suteikia sveiko blizgesio.

Graikiniai riešutai labai naudingi nėščioms moterims. Moterys, kurių mityboje nėštumo metu buvo gausu riebalų rūgščių iš graikinių riešutų, sumažino riziką, kad jų vaikas turės alergiją tam tikriems maisto produktams. Tyrėjai nustatė, kad jei nėščiųjų mityboje yra tam tikra grupė polinesočiųjų riebalų rūgščių, kūdikio žarnynas vystosi kitaip. Manoma, kad šios riebalų rūgštys pagerina žarnyno imuninių ląstelių atsaką į bakterijas ir svetimkūnius, todėl sumažėja rizika, kad kūdikį vargins alergijos.

Graikiniai riešutai gerina spermos kokybę. Jauni vyrai (21 – 35 metų), norintys pagerinti spermos kokybę, turėtų suvalgyti 75 g graikinių riešutų per dieną.

Graikiniai riešutai gali padėti geriau išsimiegoti naktį. Graikiniuose riešutuose yra melatonino, kuris padeda reguliuoti organizmo paros ritmą. Nors melatoniną gamina pats organizmas, tačiau graikiniai riešutai dar labiau padidina jo kiekį organizme, todėl apsaugo nuo nemigos.

Liaudies medicinoje manoma, kad graikinių riešutų pertvarėlės gali padėti pasveikti nuo įvairių ligų. Graikinių riešutų pertvarėlėse yra jodo, todėl jos iš tikrųjų gali padėti nuo skydliaukės sutrikimų, krūties vėžio, gimdos ir prostatos nepiktybinių auglių. Jodo trūkumas paprastai pasireiškia bendru silpnumu, pirštų drebėjimu, irzlumu, užmaršumu bei padidėjusi kraujo spaudimu. Gydymui naudojamos graikinių riešutų pertvarėlių arbatos, antpilai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau