Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2017 » Liepos » 01

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


01.07.2017, 20:12
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (3607)
Gyvenimo būdo bei mitybos sprendimai turi didelės įtakos kūne vykstantiems uždegiminiams procesams ir dėl jų išsivystančioms lėtinėms ligoms. Kas kartą valgydami galime imtis nedidelių pokyčių, kad išvengtume daugelio ligų arba jas gydytume.
Sužinok daugiau ...
01.07.2017, 18:29
Medicinos Naujienos Peržiūrų (4051)

Pienas – puikus kalcio, baltymų šaltinis, jis stiprina kaulus ir yra neatsiejama mūsų mitybos dalis – tokią žinutę dažnai transliuoja televizija bei rašo spauda, tai girdime iš tėvų ir senelių. Tačiau kodėl daugiausiai pieno suvartojančiose šalyse dažniausiai pasireiškia osteoporozės atvejai? Matant gresiančią epidemiją, mokslininkai pradėjo tyrinėti pieno ir jo produktų įtaką sveikatai.

Sužinok daugiau ...
01.07.2017, 18:15
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (3872)
Jau esu rašęs apie lignanų poveikį mažinant krūties vėžio riziką ir stiprinant sveikatą, kai sveikstama po krūties vėžio; rėmiausi tyrimais, kurie rodo, jog moterys, sirgusios krūties vėžiu ir valgiusios daugiau lignanų, išgyveno ilgiau. Tačiau lignanų randama daugybėje augalų (sėklose, nesmulkintuose grūduose, daržovėse, vaisiuose, uogose), tad kaip žinoti, kad lignanai nėra tik suvartojamo neapdoroto augalinio maisto kiekio rodiklis? Pavyzdžiui, žmonės, valgantys daug daržovių (vegetarai), suvartoja aštuonis kartus daugiau lignanų nei visavalgiai.
Sužinok daugiau ...