Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2017 » Liepos » 22

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


22.07.2017, 22:40
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (5623)
Bendrosios praktikos gydytojai dažna susiduria su pacientų nusiskundimais dėl naktinio prakaitavimo. Prakaitavimas miegant laikomas sutrikimu, jei miegate normalios temperatūros kambaryje, užsikloję ne per stora antklode, tačiau vis tiek prabundate suprakaitavę, o jūsų drabužiai, gal net ir patalynė, būna šlapi.
Sužinok daugiau ...
22.07.2017, 22:13
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (3702)

Geležies trūkumas – tai vienas iš dažniausiai pasitaikančių maistinių medžiagų trūkumo atvejų. Geležis yra būtina maistinė medžiaga, kuri padeda organizmui atlikti daugybę kasdienių funkcijų. Viena iš pagrindinių geležies funkcijų – deguonies pernešimas krauju. Geležies trūkumas dažniausiai siejamas su anemijos (mažakraujystės) išsivystymu. Mažakraujystė – tai organizmo būklė, kuomet organizme nepagaminama pakankamai raudonųjų kraujo kūnelių. Geležis padeda įsisavinti baltymus ir yra itin svarbi hemoglobino ir raudonųjų kūnelių gamybai. Be to, kad geležis padeda išvengti mažakraujystės, taip pat ji yra reikalinga bendros organizmo būklės palaikymui, energijai, sveikam metabolizmui. Geležis dalyvauja bendros ląstelių sveikatos palaikyme ir daugybėje fermentų funkcijų. Ji svarbi fermentų reakcijose, kurios padeda organizmui virškinti ir įsisavinti maistines medžiagas. Taip pat fermentų reakcijos, kuriose dalyvauja geležis, reguliuoja hormonų kiekį, palaiko smegenų ir širdies veiklą, bei padeda išlaikyti sveiką odą, plaukus, nagus.

Sužinok daugiau ...
22.07.2017, 22:08
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (3930)
Bendrai apie cholesterolį, „gerąjį“ ir „blogąjį“, cholesterolio normą, bei padidėjimo priežastis ir pasekmes rašėme ankstesniame straipsnyje: Cholesterolis: viskas, ką reikia žinoti. Trumpai priminsite, kad padidėjęs „blogojo“ cholesterolio arba kitaip mažo tankio lipoproteinų kiekis yra signalas, kad žmogus yra padidėjusioje rizikoje susirgti ateroskleroze ar patirti širdies smūgį. „Blogasis“ cholesterolis nusėda ant arterijų sienelių ir sukelia visiško užsikišimo riziką bei mažina arterijų lankstumą. Užsikimšus kraujagyslėms, reikšmingai padidėja širdies smūgio ar insulto rizika. Taip pat, susidarius per daug nuosėdų ant arterijų, aprūpinančių kojas krauju, gali susiformuoti periferinių arterijų liga. Cholesterolį mažina vaistai, vadinami statinais. Tyrimuose nustatyta, kad didelės (dvigubos ar trigubos įprastoms dozėms) sumažino mažo tankio lipoproteinų kiekį. Tačiau taip pat buvo nustatyti tam tikri nerimą keliantys šalutiniai poveikiai. Tarp jų – raumenų skausmas, atminties praradimas, padidėjęs kepenų fermentų kiekis. Šiame straipsnyje pakalbėsime apie tai, kaip natūraliais būdais mažinti jau padidėjusį cholesterolį.
Sužinok daugiau ...