Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Medicina » 2018 » Kovo » 15

Ar tikrai, žuvis - omega-3 riebalų rūgščių šaltinis?

Nei žuvis, nei joks kitas gyvūnas omega-3 riebalų rūgščių pats nesintetina. Omega-3 yra randamos tik augalinės kilmės maiste.

omega-3, žuvis, sveikata, moksliniai tyrimai

- Žuvys gauna savo omegą-3 riebalų rūgštis iš egzotinio šaltinio, žinomo, kaip jūros dumbliai. Žuvis kuri maitinosi dumbliais yra suvalgoma didesnės žuvies, kuri taip gauna omega-3. Tą dar didesnė žuvis ir grandinė tęsiasi.

- Norėdami suprasti, kodėl omega-3 suteikia daug įvairios naudos sveikatai, svarbu suprasti, kaip omega-3 veikia organizme. Omega-3 molekulės sudaro dalį ląstelių membranos ir yra svarbios elementų, maistinių medžiagų ir atliekų mainams. Taip pat dalyvauja perdavimuose tarp smegenų ląstelių, reguliuoja imunitetą, bei dalyvauja ląstelės membranos receptoriuose.

- Jeigu žuvis nesimaitino dumbliais, jinai omega-3 ir neturi, todėl sakyti, kad žuvis yra omega-3 šaltinis yra neteisinga. Kaip žinome, didžioji dalis žuvies randamos prekybos centruose yra užauginta fermose. Didžioji dalis žuvies fermose yra maitina kukurūzais ar kitomis grūdinėmis kultūromis. Taigi, grūdais maitinta žuvis patenka ant jūsų stalo. Vartotojas jokiais būdais negali sužinoti kiek omega-3 ten suras, nebent padarys išsamų tyrimą. Todėl, tam, kad žuvis gautų omega-3 – viskas priklauso tik nuo to, kas tas žuvis augina (kuo maitina) ir kiek sąžiningas yra pardavėjas.

- Laukinė žuvis omega-3 riebalų rūgščių turi tiek, kiek atitinkamai suvartojo dumblių. Todėl tie kiekiai skiriasi, ir neaišku kiek gausime omega-3 suvalgę tam tikrą žuvį.

- Visų pirma, norėdamas sukurti koncentruotus omega-3 žuvų taukus, gamintojas sunaikina natūralų aliejaus riebalų rūgščių balansą, palikdamas vartotojus be viso omega-3 spektro, taip pat kitų natūralių maistinių medžiagų, kurios randamos aliejuje. Be to, gamybos procese dažniausiai naudojami tirpikliai ir ypatingai didelė temperatūra, dėl kurios aliejuje gali susidaryti trans-riebalai.

- Gamintojai dažnai izoliuoja ir atskiria vieną iš EPA arba DHA. Tačiau, sutelkiant dėmesį į EPA/DHA santykį, neatsižvelgiama į tai, kad visos maistinės medžiagos veikia genų išraiškas ir kartu dirba organizme, kad užbaigtų sudėtingą reakcijų seriją. EPA ir DHA neveikia vieni. Jiems reikia vienas kito ir taip pat kitų omega-3 narių, bei maistinių medžiagų siekiant optimalios naudos sveikatai.

– Taigi, geriausi omega-3 šaltiniai: Dumbliai, alyvuogės, linų sėmenys, chia sėklos.

 

 

http://infa.lt/20918/zuvis-omega-3-riebalu-rugsciu-saltinis-ar-tikrai/

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-07-21 laikas 11:00 Receptai Gaivus Tortas 4 Rūšių Biskvitais
Kiaušinius plakite su cukrumi kol mase pabals ir padvigubės. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, išsijokite į kiaušiniu mase gerai išmaišykite. Tuomet į mase dalimis įmaišykite grietinė. Mase padalinkite į keturias dalis....

Skaityti daugiau

2019-11-03 laikas 09:05 Receptai Varškės Keksas Prie Arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.

Skaityti daugiau

2020-05-20 laikas 07:50 Receptai Vištienos užkepėlė su sūriu

Žinau, kad visiems būna dienų, kai tenka pagalvoti ką gaminti vakarienei arba pietums. Šį kartą noriu rekomenduoti itin skanią vištienos užkepėlę. Ji labai patiks sūrio mėgėjams. Darbo tikrai nedaug, o rezultatas - fantastinis....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau