Svetainėje sukaupta daugiau nei 1000 sveikatos patarimų. Ieškokite patarimų ir ne tik:

Pagrindinis » Kategorija: Medicinos naujienos » Peržiūrų: (718) Komentarų: (0) (15.03.2018 - 18:55)

Ar tikrai, žuvis - omega-3 riebalų rūgščių šaltinis?

Nei žuvis, nei joks kitas gyvūnas omega-3 riebalų rūgščių pats nesintetina. Omega-3 yra randamos tik augalinės kilmės maiste.

omega-3, žuvis, sveikata, moksliniai tyrimai

- Žuvys gauna savo omegą-3 riebalų rūgštis iš egzotinio šaltinio, žinomo, kaip jūros dumbliai. Žuvis kuri maitinosi dumbliais yra suvalgoma didesnės žuvies, kuri taip gauna omega-3. Tą dar didesnė žuvis ir grandinė tęsiasi.

- Norėdami suprasti, kodėl omega-3 suteikia daug įvairios naudos sveikatai, svarbu suprasti, kaip omega-3 veikia organizme. Omega-3 molekulės sudaro dalį ląstelių membranos ir yra svarbios elementų, maistinių medžiagų ir atliekų mainams. Taip pat dalyvauja perdavimuose tarp smegenų ląstelių, reguliuoja imunitetą, bei dalyvauja ląstelės membranos receptoriuose.

- Jeigu žuvis nesimaitino dumbliais, jinai omega-3 ir neturi, todėl sakyti, kad žuvis yra omega-3 šaltinis yra neteisinga. Kaip žinome, didžioji dalis žuvies randamos prekybos centruose yra užauginta fermose. Didžioji dalis žuvies fermose yra maitina kukurūzais ar kitomis grūdinėmis kultūromis. Taigi, grūdais maitinta žuvis patenka ant jūsų stalo. Vartotojas jokiais būdais negali sužinoti kiek omega-3 ten suras, nebent padarys išsamų tyrimą. Todėl, tam, kad žuvis gautų omega-3 – viskas priklauso tik nuo to, kas tas žuvis augina (kuo maitina) ir kiek sąžiningas yra pardavėjas.

- Laukinė žuvis omega-3 riebalų rūgščių turi tiek, kiek atitinkamai suvartojo dumblių. Todėl tie kiekiai skiriasi, ir neaišku kiek gausime omega-3 suvalgę tam tikrą žuvį.

- Visų pirma, norėdamas sukurti koncentruotus omega-3 žuvų taukus, gamintojas sunaikina natūralų aliejaus riebalų rūgščių balansą, palikdamas vartotojus be viso omega-3 spektro, taip pat kitų natūralių maistinių medžiagų, kurios randamos aliejuje. Be to, gamybos procese dažniausiai naudojami tirpikliai ir ypatingai didelė temperatūra, dėl kurios aliejuje gali susidaryti trans-riebalai.

- Gamintojai dažnai izoliuoja ir atskiria vieną iš EPA arba DHA. Tačiau, sutelkiant dėmesį į EPA/DHA santykį, neatsižvelgiama į tai, kad visos maistinės medžiagos veikia genų išraiškas ir kartu dirba organizme, kad užbaigtų sudėtingą reakcijų seriją. EPA ir DHA neveikia vieni. Jiems reikia vienas kito ir taip pat kitų omega-3 narių, bei maistinių medžiagų siekiant optimalios naudos sveikatai.

– Taigi, geriausi omega-3 šaltiniai: Dumbliai, alyvuogės, linų sėmenys, chia sėklos.

 

 

http://infa.lt/20918/zuvis-omega-3-riebalu-rugsciu-saltinis-ar-tikrai/

Patiko straipsnis? Pasidalinkite su draugais tinkluose! Prisijunkite prie mūsų paskyroje, kad nepraleistumėte įdomių dalykų!


Paranormal.lt medžiagos citavimas negavus išankstinio paranormal.lt sutikimo neleidžiamas. Išimtinių teisių pažeidimas užtraukia baudžiamąją atsakomybę.


// Susiję straipsniai »

Komentarai: (0) Komentuoti gali tik registruoti vartotojai!
avatar