Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Gruodžio » 10

Vienuolių receptai. Odos ligos

Infekcinis lūpų kampelių įtrūkimas

Medetkų žiedų antpilas su augaliniu aliejumi (1:5): žiedus pakaitinti aliejuje nevirinant 10 minučių, saulėje palaikyti 14 dienų, nukošti. Tepti įtrūkimus kelis kartus per dieną.

įtrūkimus tepti dygliuotojų kardažolių žolės šviežiomis sultimis 3 kartus per dieną. Arba šios žolės nuovirą galima naudoti išoriškai.

Pažeistas vietas patepti ricinų aliejumi, paskui - sugrūstų juodųjų ridikų sėklų, sumaišytų su virintu vandeniu, košele. Taip daryti 2 kartus per dieną. Vietoje ridikų galima naudoti karštą gelsvųjų raganių antpilą.

Lūpas tepti šviežiomis svogūnų sultimis.

Dedervinės

Pavasarinius pelėžirnius (Orobus vernus) sutrinti į miltus, sumaišyti su actu, dėti ant «raudono bėrimo ir dedervinių».

Nuo raudonos dedervinės: tepti burokėlių sultimis - ir oda pasidarys lygi nuo «kūniškų drėgnumų».

Nuo piktšašių: erškėčių šaknų nuoviru, spanguolių sultimis patepti, dar - rasa, surinkta nuo lango. Apvesti sukamaisiais judesiais palei saulę.

Nuo plokščiosios raudonosios kerpligės: lygiomis dalimis paimti valerijonų šaknų, karčiųjų rūgčių žolės, vaistinių dirvuolių stiebų su lapais, varnalėšų šaknų, dygiųjų slyvų šaknų. 2 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti 0,5 I vandens, pavirti 5 minutes, palaikyti 20 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną.

Niežai, bėrimai

Česnakų pelenus sumaišyti su medumi ir su šviežiu karves pieno sviestu. Mišinį tepti ant niežų, bėrimų ir kitos bjaurasties. Labai gerai ištepti kūną pirtyje ir sėdėti garuose, kol tepalas pilnai susigers į kūną.

Alyvuogių aliejus niežulį ir kūno «nešvarumus» pašalina, slopina tinimus po sumušimo, o jei galvą patepti, tai plaukai auga tankesni.

Eglių sakus sumaišyti su lydytu sviestu ir tepti pažeistas vietas.

Apsitrinti su drebulių, maumedžių, beržų pelenais. Apsiplauti sūriu vandeniu.

Rožinis uždegimas

Pažeistas vietas patepti avižinių miltų ir kvietinio krakmolo mišiniu (Amulum) mišiniu. 

Karpos

Vaistinių melisų antpilas: 2 valgomuosius šaukštus užpilti 400 ml verdančio vandens, laikyti 20-30 minučių, kad nusistovėtų. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.

Svogūno galvutę sutrinti su druska - dėti ant karpų, jos nunyksta. Pakanka dėti kartą per dieną.

Žvirblių išmatas ištirpinti seilėse ir tepti ant karpų - nunyksta.

Sugrūstas bazilikų sėklas pabarstyti ant karpų, «šaknis jų ištrauks, ir daugiau jos toje vietoje neišaugs».

Kartą per dieną karpas patepti ką tik nuskintų didžiųjų ugniažolių sultimis. Tepti, kol karpos nukris.

Tepti karpažolių sultimis, kol karpos visai nukris.

Po 20 susmulkintų vakarinių tujų ir kazokinių kadagių šakelių užpilti 100 ml degtinės, laikyti tris savaites.

Karpas tepti kartą per dieną.

Nuo plokščių karpų ant padų: antžeminės dašių dalies nuoviras. 2 arbatinius šaukštelius užpilti litru vandens, pavirti 5 minutes, palaikyti 20 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti 10 dienų po 200-300 ml 3 kartus per dieną prieš valgį.

«Gyvaplaukis», «papuvęs skaudulys ant nugaros po oda», lėtinis osteomielitas

Ant skaudulio dėti sutrintus rozmarino lapus, arba gailiųjų dilgėlių susmulkintus lapus su druska, arba pabarstyti smulkiai sugrūstu stibiu.

Paruošti šarmą: 2 kg beržų ar ąžuolų pelenų užpilti kibiru verdančio vandens, palaikyti 2 valandas. Ligonis gulasi nuogas į didelę geldą, ant jo užmetamos grūdų varpos ir lėtai užpilami keli puskubiliai karšto šarmo. Ant varpų pamažu išeidavo «kirminai-gyvaplaukiai». Gydymą kartoti kas antrą dieną 3 savaites.

Odos vėžys

Paprastųjų amalų vandeninis ekstraktas: 30 g smulkintų šakelių su lapais ir uogomis užpilti 1 I vandens, pavirti, kol nugaruos 1/3 tūrio, nukošti, praskiesti verdančiu vandeniu iki pirminio tūrio. Dėti pavilgus ant naviko.

Pažeistas vietas patepti tepalu, paruoštu iš šviežių varnalėšų šaknų, arba 

iškastų vėlyvą rudenį. Šviežią sutarkuotą šaknį pavirti 10-15 minučių su pakankamu kiekiu sviesto, atvėsinti, dar įdėti šviežio vištos kiaušinio trynį, išmaišyti, laikyti šaltai.

Pažeistas vietas patepti mišiniu iš šviežių didžiųjų ugniažolių sulčių ir mastikinių pistacijų (mastix) kvapnios dervos (1:10).

Dėti vaistinių ramunėlių košelę.

Nuo veido odos vėžio: dėti kompresus su dygliuotojų kardažolių nuoviru (2 valgomuosius šaukštus žaliavos užpilti 0,5 I vandens, pavirti 10-15 minučių).

Ant pažeistos odos dėti tvarstį su tepalu iš spiritinio ugniažolių ekstrakto.

Paruošimas: surinkti ugniažoles žydėjimo laikotarpiu, pradėti rinkti, kai tik parskris kregždutės.

Padaryti tinktūrą: 1 dalį smulkintos žolės užpilti 2 dalimis 70 % spirito, tamsioje vietoje laikyti 12-14 dienų, sumaišyti su lydytais kiauliniais taukais, verdančio vandens vonelėje laikyti tol, kol išgaruos spiritas.

Pažeistas vietas 3 kartus per dieną patepti šviežiomis ugniažolių žolės pieninėmis sultimis ar šviežiai spaustomis iš viso augalo sultimis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:22 Receptai – Patiekalai Morka, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Morka, Pienas

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 10:00 Receptai – Patiekalai Medus nuo širdies ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: medus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau