Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Civilizacijos Paslaptys » 2022 » Sausio » 21

Nežinomos civilizacijos piramidė Javos saloje

Megalitinis Gunung Padango kompleksas (Javos sala, Indonezija), esantis už 50 km į pietvakarius nuo Cianpuro miesto, po žemės sluoksniu eilę tūkstančių metų slėpė piramidę! Pasirodo, ji archeologams buvo žinoma jau nuo 1914 metų, kai tarp džiunglių ant vieno Gunung Padango komplekso kalno viršūnės jie aptiko megalitines struktūras iš stulpinio bazalto, tačiau jos buvo pripažintos labai senais rankų darbo objektais. Šio megalitinio komplekso niekas niekada netyrė radiometrinio matavimo būdu, todėl tikrasis jo amžius nebuvo žinomas. Buvo manoma, kad čia esantis kalnas susiformavo natūraliai: kadangi jis yra vulkaninėje linijoje, todėl galėjo susidaryti iš magmos vulkaninės veiklos pasekoje. Vietiniai gyventojai nuo pat seniausių laikų kalno viršūnę laikė šventa, o jo šlaituose augino daržoves.

2011 metais šią vietą ėmėsi tirti Indonezijos Mokslo instituto geotechnologinių tyrimų centro vyresniojo geologo daktaro Danny Hilmano Natawidjajaus (Danny Hilman Natawidjaja) vadovaujama ekspedicija.

piramidė, civilizacijos, megalitai, javos sala

Arheologai ir geologai nustatė, kad kalno viduje yra trys ertmės. Buvo akivaizdu, kad kalnas yra dirbtinis, tai byloja ir aptikti užrašai ant kai kurių akmenų. Imant organinių medžiagų mėginius vis iš didesnio gylio, radiometrinis datavimas rodė vis senesnį struktūros amžių. Jau pačioje pradžioje rezultatai stebino – jos amžius: 14.000 metų p.m.e. Vėliau tyrėjai, panaudoję grąžtus, pasiekė 30-ies metrų gylį ir gavo stulbinantį rezultatą – mokslinėse laboratorijose kruopščiai patikrinti duomenys nustatė, kad piramidė ne jaunesnė nei 22 tūkstančiai metų! Tai pati seniausia piramidė, žinoma iki šiol. Mokslininkai mano, kad piramidės laiptai buvo pastatyti iš masyvių vulkaninės uolienos blokų. Daugiau nei 100 metrų aukščio laiptuota struktūra yra sudaryta iš penkių skirtingo dydžio terasų.

Pagal aptiktos po žeme piramidės amžių galima teigti, kad megalitinis Gunung Padango kompleksas yra pats seniausias pasaulyje. Tyrinėjimai vyksta toliau, todėl neaišku ką dar slepia Gunung Padangas. Kas gyveno ir statė Javos saloje prieš daugiau nei dvidešimt tūkstančių metų, šiandien nežino niekas.

piramidė, civilizacijos, megalitai, javos sala

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:57 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (gyvatžolės, kraujalankės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: paprastosios gyvatžolės šaknų, vaistinės kraujalankės.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:47 Receptai – Patiekalai Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos
Tokį skanėstą iš cukinijos tu vargu ar kada ragavai! Purūs kotletukai vakarienei. Skanaus!

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Naminis kondensuotas pienas per 15 minučių

Ar vis dar perkate kondensuotą pieną parduotuvėse? Sužinojęs apie šį receptą nustojau tai daryti. Gaunasi labai skanus, o ruošiau tik 15 minučių. Be to, jis labai panašus į sovietinį sutirštintą pieną, kurio, deja, tokio parduo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau