Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 1

PSO ragina Europoje imtis skubių veiksmų dėl beždžionių raupų

Pasaulio sveikatos organizacija penktadienį paragino imtis "skubių" veiksmų siekiant užkirsti kelią beždžionių raupų plitimui Europoje, pažymėdama, kad per pastarąsias dvi savaites šiame regione atvejų padaugėjo tris kartus.

"Šiandien dar kartą raginu vyriausybes ir pilietinę visuomenę dėti daugiau pastangų, kad beždžionių raupai neįsitvirtintų vis didesnėje geografinėje teritorijoje", - sakė PSO Europos regiono direktorius Hansas Henri Kluge (Hans Henri Kluge).

"Būtina imtis skubių ir koordinuotų veiksmų, jei norime pasukti į priekį lenktynėse, kad sustabdytume šios ligos plitimą."

Nuo gegužės pradžios beždžionių raupų atvejų antplūdis nustatytas už Vakarų ir Centrinės Afrikos šalių, kuriose ši virusinė liga yra endeminė, ribų.

Devyniasdešimt procentų visų pasaulyje užregistruotų laboratoriškai patvirtintų atvejų - arba 4500 užsikrėtimo atvejų - yra Europoje, sakė Kluge.

Šiuo metu apie užsikrėtimo atvejus pranešė trisdešimt viena šalis ir teritorija.

Kluge teigė, kad Europa išlieka plintančio protrūkio centre ir rizika išlieka didelė.

PSO nemano, kad šiuo metu protrūkis yra tarptautinio masto ekstremali situacija visuomenės sveikatai, tačiau netrukus peržiūrės savo poziciją, sakė jis.

PSO teigimu, dauguma užsikrėtimo beždžionių raupais atvejų iki šiol užfiksuota tarp jaunų, lytinių santykių su vyrais turinčių vyrų, daugiausia miestuose.

Ji tiria galimo perdavimo lytiniu keliu atvejus, tačiau teigia, kad liga pirmiausia plinta per artimą sąlytį.

Beždžionių raupai yra giminingi raupams, nuo kurių kasmet pasaulyje mirė milijonai žmonių, kol 1980 m. jie buvo išnaikinti, tačiau jų simptomai yra daug silpnesni.

Liga prasideda karščiavimu ir greitai pereina į bėrimą, kurio metu susidaro šašai. Paprastai jis būna lengvas ir po dviejų ar trijų savaičių savaime išnyksta.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, iki šiol daugiausia atvejų užregistruota Didžiojoje Britanijoje - 1 076, aplenkiant Vokietiją (838), Ispaniją (736), Portugaliją (365) ir Prancūziją (350).

Londono vyriausiasis visuomenės sveikatos gydytojas Kevinas Fentonas ketvirtadienį paragino visus, kuriems pasireiškia ligos simptomai, nedalyvauti savaitgalį Didžiosios Britanijos sostinėje vyksiančiose "Pride" eitynėse.

Penktadienį Danijos laboratorija "Bavarian Nordic", vienintelė laboratorija, gaminanti licencijuotą vakciną nuo beždžionių raupų, paskelbė apie naują 2,5 mln. dozių siuntą į Jungtines Valstijas.

JAV sveikatos priežiūros institucijos antradienį pranešė, kad, vykdydamos šalies imunizacijos strategijos eskalaciją, į didelio infekcijos plitimo rajonus nedelsdamos išleidžia 56 000 beždžionių raupų vakcinos dozių, t. y. penkis kartus daugiau nei iki šiol.

Europos vaistų agentūra antradienį paskelbė, kad ji pradėjo peržiūrėti raupų vakciną, siekdama išplėsti jos naudojimą nuo beždžionių raupų.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.07.2019 laikas 19:28 Receptai – Patiekalai Įdaryti pievagrybiai su vištiena
Gaminame. Įdaryti pievagrybiai su vištiena. Pievagrybių galvutes pridedame įdaro, dedame į kepimui skirtą indą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes. Prieš baigiant kepti apibarstome kapotomis petražolėmis bei tarku...

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai virškinimo gydymui
Virškinimas liaudies medicinoje, Virškinimas, liaudiškomis priemonėmis, receptas nuo virškinimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau