Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 7

B. Johnsono pasitraukimas - "galimybė" atkurti JK ir Airijos ryšius: Airijos premjeras

Airijos premjeras Michealas Martinas (Micheal Martin) ketvirtadienį pareiškė, kad Boriso Johnsono atsistatydinimas iš konservatorių lyderio posto, atveriantis kelią naujam Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui, yra "galimybė" atkurti įtemptus santykius.

M. Martinas pridūrė, kad Dublino ir Londono ryšiai pastaruoju metu buvo "įtempti ir sudėtingi", be kita ko, dėl nesutarimų dėl specialios prekybos tvarkos po "Brexit" Didžiosios Britanijos valdomoje Šiaurės Airijoje.

B. Johnsonas ( Boris Johnson) pasitraukė iš torių lyderio posto po virtinės skandalų ir ministrų išvykimo iš kabineto ir bus pakeistas, kai jo partijos parlamento nariai, o paskui galiausiai ir nariai, išrinks įpėdinį.

"Dabar turime galimybę grįžti prie tikros partnerystės ir abipusės pagarbos dvasios, kurios reikia Didžiojo penktadienio susitarimo laimėjimams paremti", - pareiškime sakė M. Martinas.

1998 m. taikos susitarimais buvo užbaigtas dešimtmečius trukęs kraujo liejimas dėl britų valdymo Šiaurės Airijoje, tačiau dėl "Brexit" juose vis labiau jaučiama įtampa.

"Mūsų bendra atsakomybė dėl Didžiojo penktadienio susitarimo valdymo, taip pat platesnių dvišalių mūsų santykių puoselėjimas reikalauja, kad dirbtume kartu pagarbos, pasitikėjimo ir partnerystės dvasia", - pridūrė M. Martinas.

"Šiandien tai svarbiau nei bet kada anksčiau, todėl dar kartą norėčiau paraginti atsisakyti vienašališkų veiksmų, nesvarbu, ar tai būtų susiję su praeities palikimu, žmogaus teisėmis, ar Šiaurės Airijos protokolu."
- "Neigiama reputacija" -

Jungtinė Karalystė susitarė su Europos Sąjunga dėl protokolo, pagal kurį Šiaurės Airija lieka jos bendrojoje rinkoje ir muitų sąjungoje, kartu su platesniu "Brexit" išstojimo susitarimu su bloku.

Tačiau praėjusį mėnesį JK vyriausybė pristatė teisės aktą, kuriuo siekiama vienašališkai panaikinti dalį Šiaurės Airijos pakto.

Šis žingsnis žengtas esant politinei aklavietei provincijoje po to, kai po neseniai įvykusių rinkimų unionistų partijos, teigiančios, kad jis kelia grėsmę jų vietai Jungtinėje Karalystėje, atsisakė vėl prisijungti prie valdžios pasidalijimo struktūrų, jei jis nebus peržiūrėtas.

Ketvirtadienį išrinktoji Šiaurės Airijos pirmoji ministrė Michelle O'Neill (Michelle O’Neill) iš airių nacionalistų "Sinn Fein", kurie gegužės mėnesį vykusiuose rinkimuose iškovojo istorinę pirmąją pergalę, apkaltino B. Johnsoną bandymu "sabotuoti" taiką šioje šalyje.

"Visiškas absurdas, kad žmonės čia kurį laiką buvo priversti kęsti Boriso Johnsono veiksmus", - pareiškė ji socialiniame tinkle "Twitter" prieš paskelbdama apie jo atsistatydinimą.

"Jis yra absoliučiai negarbinga figūra. Kiekvienas, kuris bando sabotuoti mūsų taikos susitarimus, ketvirtį amžiaus trukusią pažangą ir mūsų bendrą ateitį, tikrai nėra mūsų draugas."

B. Johnsonas, kuris planuoja likti poste kelis mėnesius, kol bus išrinktas jo įpėdinis, ketvirtadienį paskelbė naują Šiaurės Airijos valstybės sekretorių.

Naujai paskirtas ministras Shaileshas Vara pradeda eiti šias pareigas po to, kai atsistatydino pirmtakas Brandonas Lewisas (Brandon Lewis) - vienas iš daugiau kaip 50 JK vyriausybės narių, pasitraukusių iš pareigų per galiausiai sėkmingą bandymą nuversti Johnsoną.

Vara anksčiau dirbo JK Šiaurės Airijos biure jaunesniuoju ministru. 2018 m. jis ėjo jaunesniojo ministro pareigas.

Agentūra "Agence France-Presse" (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 12:09 Receptai – Patiekalai Klasiški kotletukai

Paprastas ir labai geras receptas! Išsamus gaminimo būdas, kaip pasigaminti labai skanius kotletus žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau