Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 10

Blinkenas mano, kad maisto blokavimas Rusijoje yra veiksnys Šri Lankoje

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Antony Blinken) sekmadienį pareiškė, kad Rusijos apribojimas Ukrainos grūdų eksportui galėjo prisidėti prie neramumų Šri Lankoje, ir išreiškė nuogąstavimą, kad tai gali paskatinti kitas krizes.

"Matome, kad šios Rusijos agresijos poveikis pasireiškia visur. Ji galėjo prisidėti prie situacijos Šri Lankoje; esame susirūpinę dėl pasekmių visame pasaulyje", - Bankoke žurnalistams sakė J. Blinkenas.

Pakartodamas ne kartą išsakytą reikalavimą, J. Blinkenas paragino Rusiją išleisti iš Ukrainos, į kurią Maskva įsiveržė vasario mėn., apie 20 mln. tonų grūdų.

"Visame pasaulyje stebime didėjantį maisto trūkumą, kurį gerokai padidino Rusijos agresija prieš Ukrainą", - sakė J. Blinkenas.

Jis sakė, kad dėl blokados trąšų kainos "pakilo iki dangaus" ir Tailande.

"Tai labai svarbu, ypač tokioje gyvybingoje ūkininkavimo šalyje kaip Tailandas, nes žinome, kad trąšų trūkumas reiškia, jog kitais metais derlius sumažės, o kainos gali pakilti", - sakė Blinkenas.

Šri Lankoje jau kelias savaites tęsiasi neramumai, kuriuos sukėlė didelis maisto ir degalų trūkumas.

Prezidentas Gotabaja Radžapaksa (Gotabaya Rajapaksa) sutiko atsistatydinti po to, kai šeštadienį protestuotojai šturmavo jo oficialią rezidenciją.

Rusija teigia, kad leistų Ukrainos laivams, pakrautiems maisto produktais, išplaukti, jei Ukrainos kariuomenė išminuotų jos uostus, o Kijevas, baimindamasis dėl savo Juodosios jūros pakrantės saugumo, šią galimybę atmetė.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

03.06.2019 laikas 18:06 Receptai – Patiekalai Kondensuoto pieno spurgos dingsta garso greičiu!
Mieli draugai, šiandiena norėčiau pasidalinti su vienu nuostabiu receptu – spurgos iš kondensuoto pieno. Mano vaikai tiesiog šias spurgas dieviena.

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau