Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 29

Terapinės infuzijos kojų kraujotakai pagerinti

Vaistažolių preparatai kartu su sveika mityba ir reguliariais fiziniais pratimais gali padėti užtikrinti tinkamą kraujotaką organizme. Kaip dažnai jaučiate kojų nuovargį

Vaistinės žolelės kartu su sveika mityba ir reguliariais fiziniais pratimais padės užtikrinti tinkamą organizmo kraujotaką.

Kaip dažnai jaučiate kojų nuovargį? Kai vakare grįžtate namo ir jaučiate, kad jie "dūzgia", yra sunkūs, išsipūtę ir pan. Skamba pažįstamai? Iš tikrųjų tai labai dažnas reiškinys šiuolaikinėje visuomenėje: mėšlungis, dilgčiojimas, tirpimas... ir kiti prasto kraujo tiekimo "simptomai". Šioje situacijoje gali padėti natūralios priemonės, pavyzdžiui, vaistažolės. Šiandien apie juos papasakosime.

venos. kraujotaka, venų varikozė, kojos, liaudies medicina, kraujas

Žolelių ekstraktai kojų kraujotakai gerinti

Kaip žinote, negalime kalbėti apie gerą sveikatą, jei nėra tinkamo kraujo paskirstymo į visus kūno organus ir ląsteles. Tik esant gerai kraujotakai visos maistinės medžiagos, mineralai, vitaminai ir kt. galės pamaitinti mūsų plaukus, nagus, raumenis, sąnarius ir skeleto kaulus.

Kraujotakos problemų paprastai kyla dėl netinkamo gyvenimo būdo, kai organizmas nepakankamai mankštinasi arba kai dėl nesveikos mitybos nepakanka maistinių medžiagų. Ne mažiau svarbūs yra genetika, hormonų pokyčiai ir stresas.

Kraujagyslės praranda elastingumą, jose kaupiasi riebalai, kurie trukdo normaliai kraujotakai ir sukelia kojų patinimą, sunkumą ir tokias problemas kaip venų varikozė. Laimei, šiek tiek pasistengus, t. y. laikantis dietos ir mankštinantis, šią būklę galima gerokai pagerinti. O vaistažolės neabejotinai yra puikus papildymas. Kokie vaistažolių ekstraktai gali padėti pagerinti kojų kraujotaką?

venos. kraujotaka, venų varikozė, kojos, liaudies medicina, kraujas

1. Kiaulpienės

Tai puiki vaistažolių priemonė. Jei dar neįtraukėte jo į savo kasdienę mitybą, turėtumėte tai padaryti kuo greičiau. Kiaulpienėse yra labai daug medžiagos, vadinamos taninu, kuri turi raminamąjį poveikį ir padeda spręsti prastos galūnių kraujotakos problemą.

Idealu būtų per dieną išgerti 1 arba 2 puodelius kiaulpienių užpilo (per pusryčius ir po pietų). Jums reikės augalo žiedų paruošti. Vaistinėje taip pat galite nusipirkti iš anksto paruoštos infuzijos. Stiklinei verdančio vandens užplikykite tik vieną arbatinį šaukštelį kiaulpienių žiedų. Palikite 5 minutes pritraukti ir galite gerti. Taip pat galite atsipalaiduoti vonioje su šia žolele arba tiesiog pamirkyti rankšluostį kiaulpienių užpile ir įtrinti kojas.

2. Rozmarinas

Taip, tai aromatinė žolelė, kurią dažniausiai naudojame mėsos ar ryžių patiekalams gardinti. Be to, rozmarinas taip pat yra puikus vaistinis augalas, kuris gali padėti pagerinti kojų kraujotaką! Jis naudojamas kaip tonikų ir įvairių masažinių aliejų pagrindas, nes labai veiksmingai malšina kojų skausmą ir sunkumą.

Rekomenduojame pasigaminti užpilą ir gerti jį vieną kartą per dieną ryte. Tiesiog įdėkite dvi lazdeles į stiklinę verdančio vandens ir palikite 10 minučių. Perkoškite jį, įpilkite medaus, kad pagerintumėte jo skonį, ir gerkite jį sveiką.

3. Asiūklis

Šią žolelę galite lengvai nusipirkti. Galima sakyti, kad dabar jis atėjo į madą, nes žmonės įvertino jo naudą sveikatai. Jis idealiai tinka cholesterolio kiekiui kraujyje mažinti, aterosklerozei išvengti ir kraujotakai gerinti.

Pakanka išgerti vieną puodelį šio užpilo per dieną po valgio. Svarbiausia - būti nuosekliems ir nepamiršti gerti šią priemonę kasdien, tada pamatysite ir pajusite jos poveikį, kojose atsiras seniai pamirštas lengvumas ir nebejausite tokio spaudimo kaip anksčiau.

4. Gudobelė

Gudobelė laikoma geriausiu augalu, padedančiu širdžiai dirbti. Širdies ir kraujagyslių ligomis sergantiems žmonėms rekomenduojama gerinant vainikinių kraujagyslių kraujotaką. Jo taip pat galima įsigyti vaistinėse. Tai gerai žinoma ir labai veiksminga priemonė.

Gudobelė gerina kraujotaką ir reguliuoja galimas aritmijas (pvz., tachikardiją ir kt.). Kaip teisingai jį vartoti? Labai paprastai, po valgio. Vieną arbatinį šaukštelį džiovintų gudobelių užplikykite stikline verdančio vandens, palikite 5 minutes, nukoškite ir gerkite mažais gurkšneliais. Jausitės puikiai!

5. Alyvuogių lapai

Ar žinojote apie šią priemonę? Nuo senų laikų naudojamas kojų kraujotakai gerinti.

Alyvuogių lapai pasižymi hipotenziniu poveikiu, yra labai veiksminga kraujagysles plečianti ir diuretinė priemonė. Alyvuogių lapų užpilas paprastai vartojamas kraujospūdžiui mažinti, stenokardijai ir širdies aritmijoms išvengti. Jei šią tinktūrą derinsite, pavyzdžiui, su gudobelių užpilu, poveikis bus maksimalus.

Užtenka puodelyje vandens užvirinti tik du alyvmedžio lapus, leisti 5 minutes pritraukti ir gerti kartu su šaukštu medaus. Mūsų močiutės ir seneliai žinojo apie šią priemonę!

6. Bugienis

Bugienis taip pat yra labai gerai žinomas venų ir arterijų tonikas. Šį augalą galite rasti vaistinėse. Jis taip pat labai veiksmingas, vartojamas venų varikozei, hemorojui, kojų ir kulkšnių patinimui bei sunkumui ir kt. gydyti ir jų profilaktikai.

Terapinės infuzijos kojų kraujotakai pagerinti

Tokio užpilo galima gerti iki dviejų puodelių per dieną. Vienai stiklinei vandens užtenka vieno arbatinio šaukštelio džiovintų šventagaršvių. Su juo taip pat galite atsipalaiduoti vonioje. Taip pat galite rasti jo tablečių arba masažinio kremo pavidalu, nes tai tikrai puikus būdas nuraminti sustingusias kojas. Jūs tikrai turėtumėte pabandyti!

*Paranormal.lt straipsniai yra skirti tik informaciniams ir edukaciniams tikslams ir nepakeičia profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.11.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Geriausia bandelių tešla. Kaip ją pagaminti?
Mano šeima mėgsta kepti bandeles. Jų paruošimui naudoją specialią tešlą. Ji gaminama iš dviejų komponentų: tešlos ir mielių mišinio. Norėdami pasigaminti mielių mišinį reikia 50 ml vandens ir vieno arbatinio šaukštelio cukraus....

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai miežio gydymui
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Miežis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai miežio gydymui, receptai nuo miežio, miežio gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradi...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:57 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (gyvatžolės, kraujalankės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: paprastosios gyvatžolės šaknų, vaistinės kraujalankės.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau