Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Liepos » 15

Sveikata prasideda nuo kojų, venos

Liaudies išmintis sako, kad sveikata prasideda nuo kojų. Sunku su tuo ginčytis. Todėl labai svarbu rūpintis savo kojelėmis ir laiku gydyti jas. Juk ir nedidelė nuospauda sukelia nemažai nepatogumų, jau nekalbant apie tokį rimtą susirgimą kaip varikozinis venų išsiplėtimas. Šiandien apie jį ir pakalbėsime.

Kuo anksčiau pradėsite gydyti šį susirgimą, tuo daugiau šansų išvengti tokių komplikacijų kaip trombų ir opų susidarymas. Gydant varikozinį venų išsiplėtimą, pirmiausia būtina atkreipti dėmesį į venų sienelių stiprinimą. Čia gali būti naudojami ne tik išoriniai kompresai, bet ir vaistažolės į vidų, tinkama dieta ir pratimai su masažu. Be to, gydant šią ligą, reikia užtikrinti normalų kraujo nutekėjimą iš kraujagyslių išsiplėtimo bei uždegimo vietų, numalšinti skausmą ir užkirsti kelią opelių susidarymui.

Gimnastika ir masažas kojų sveikatai

Jei jūs neturite opų, bet varikozinė liga jau ryškiai matyti, reguliariai darykite pratimus kojoms. Atsigulkite ant nugaros ir “važiuokite dviračiu”. Gerai, prieš atliekant bet kokius pratimus, truputį patupėti (pakanka ir minutės). Laikui bėgant, ilginkite šio pratimo atlikimo laiką, bet neatsisakykite pratimų, net jei turite nedaug laiko - kelios minutės, praleistos pakėlus kojas į viršų, bus jums naudingos.

Atsigulkite ant nugaros, pakelkite paeiliui tai vieną ištiestą koją, tai kitą. Pakelkite kiekvieną koją po 10-15 kartų. Paskui darykite pratimą “žirklės”: pakelkite kojas stačiu kampu (grindų atžvilgiu), išskėskite ir vėl kryžiuokite kojas taip, kad tai viena, tai kita koja priekyje.

Naudinga pakelti kojas aukštyn ir, stengiantis jas atpalaiduoti, papurtyti jas. Kuo dažniau ir ilgiau darysite pratimą, tuo mažiau tikimybės, kad kraujas užsistovės kraujagyslėse. O tai reiškia mazgų atsiradimo ir naujų išsiplėtusių venų atsiradimo profilaktika. Sėdėdami nedėkite kojų viena ant kitos, nedėvėkite per ankštų džinsų, dažniau keiskite sėdimą padėtį į stovimą.

Dar vienas svarbus ir naudingas pratimas, kurį galima atlikti gulint ant sofos, - tai išangės ir tarpvietės raumenų įtempimas ir atpalaidavimas. Palaipsniui ilginkite raumenų įtempimo laiką - pradėkite nuo 20 sekundžių ir ilginkite iki kelių minučių. Šis pratimas gerrina kraujo tekėjimą kraujagyslėmis, stiprina raumenis ir venų sieneles, daro profilaktinį poveikį ne tik kojų venų išsiplėtimui, bet ir tiesiosios žarnos srityje.

Naudingas ir toks pratimas. Pasistiebkite ant pirštų galų taip, kad kulnai atsiplėštų nuo grindų pora centimetrų, paskui staigiai nusileiskite ant kulnų ir vėl grįžkite į pradinę padėtį. Pakilimus ir nusileidimus pakartokite 30 kartų, 10 sekundžių pailsėkite. Pratimą darykite stipriai, bet neskubėdami. Kartokite 3-5 kartus per dieną, kaskart darydami ne daugiau kaip 60 smūgių kulnais į grindis.

venos, trombai, kojos, sveikata

Varikozinį venų išsiplėtimą gydome iš vidaus

Viena iš efektyviausių priemonių, gydant varikozinį venų išsiplėtimą, yra įvairūs preparatai iš kaštonų. Jie stiprina venų ir kapiliarų sieneles, neleidžia susidaryti trombams, palaipsniui susiurbdami esamus. Vartojant kaštonų preparatus, rekomenduojama periodiškai kontroliuoti kraujo krešumą. Gerai padeda šviežių kaštonų žiedų sultys. Vartokite po 25-30 lašus 2 kartus per dieną.

Paimkite po 1 valgomąjį šaukštą smulkintų ąžuolų šakelių, gluosnių šakelių ir kaštonų šakelių. Mišinį užpilkite 1 l verdančio vandens, ant mažos ugnies pavirkite 30 minučių. Paskui į nuovirą įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą žolelių - pelkinių pūkelių, lakišių, ramunėlių, jonažolių. Mišinį laikykite 12 valandų, kad nusistovėtų, nukoškite, įdėkite 2 valgomuosius šaukštus medaus ir gerkite 2-3 kartus per dieną. Pirmąsias 2 dienas gerkite po 50 ml, kitas 2 dienas - po 100 ml, o paskui dar 6 dienas - po 150 ml. Paskui darykite 5-10 dienų pertrauką ir kursą kartokite nuo pradžių.

1 valgomąjį šaukštą smulkintų apynių spurgų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, vandens vonelėje pakaitinkite 15 minučių, paskui vėsinkite 45 minutes, nukoškite. Žaliavą nuspauskite, dar pripilkite į nuovirą virinto vandens, kad susidarytų 200 ml. Gerkite po 1 stiklinę 3 kartus per dieną prieš valgį, gydant išsiplėtusias venas. Šį nuovirą galima naudoti ir kompresams.

1 valgomąjį šaukštą džiovintų morkų žalumynų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, laikykite 1 valandą, kad nusistovėtų, nukoškite. Vartokite pašildytą antpilą 2-3 kartus per dieną kaip arbatą, rekomenduojama - labai ilgą laiką (geriausiai - 1 metus), kas mėnesį darant savaitės pertrauką.

Gerkite po 2 stiklines obuolių acto tirpalo per dieną. 2 arbatinius šaukštelius acto ištirpinkite 1 stiklinėje vandens. Vartokite atskirai nuo valgymo.

Pasistenkite gydymosi laikotarpiu valgyti kuo mažiau produktų iš rafinuoto krakmolo - produktų iš aukščiausios rūšies miltų, traškučių, baltų ryžių ir t.t. Stenkitės vartoti sudėtinius angliavandenius, pavyzdžiui, duoną iš grubaus malimo miltų, batoną su sėlenomis, bulves su lupenomis, ruduosius ryžius, grikius. Būtinai valgykite šviežias daržoves ir vaisius, kuriuose yra vitamino C; jis padeda stiprinti venų sieneles.

Stipriname venas iš išorės

Trečdalį pusės litro stiklainio pridėkite beržų pumpurų, iki viršaus užpilkite degtine, laikykite 10 dienų, kartkartėmis supurtykite. Trauktine tepkite kojas.

Liaudies gydytojai rekomenduoja varikozinę ligą gydyti, naudojant kiečius. Reikia šviežių, tik nuskintų kiečių lapų ir žiedų galvučių. Juos kruopščiai sutrinkite grūstuvėlyje į košelę. 1 valgomąjį šaukštą tokios košelės sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu rūgštaus pieno ir gerai išmaišykite. Pelynus lygiu sluoksniu tepkite ant marlės ir dėkite ant tų odos vietą, kur matosi išsiplėtusios venos. Taip gydykitės 3-5 dienas, paskui darykite penkių dienų pertrauką ir gydymą pakartokite dar kartą.

Nuplaukite kalankių lapus, apdžiovinkite, susmulkinkite supjaustę gabaliukais, sudėkite į pusės litro butelį (pusę butelio), iki viršaus pripilkite 40 procentų spirito ir 7 dienas laikykite tamsioje vietoje, kartkartėmis supurtykite, po savaitės butelio turinį nukoškite. Šiuo antpilu ištrinkite kojas prieš miegą pradėdami nuo pėdų - iš apačios į viršų link kelių. Kad visiškai pranyktų matomos venos, šią procedūrą reikia daryti kasdien 2-4 mėnesius iš eilės.

Efektas bus geresnis, jei, gydydamiesi kalankėmis, vartosite ir po 0.5-1 arbatinį šaukštelį žiedadulkių 2-3 kartus per dieną. Lygiomis dalimis sumaišykite kalninių arnikų žiedus ir lazdynų žievę. 2 valgomuosius šaukštus mišinio užpilkite 600 ml verdančio vandens, palaikykite 

termose per naktį. Gerkite kelis mėnesius po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį. Kartu prieš naktį darykite kompresus iš pieno pasukų - suvilgykite jomis audinį, apvyniokite skaudamas kojų vietas, pridenkite kompresų popieriumi. Kompresą laikykite visą naktį, o ryte apiplaukite kojas vėsiu vandeniu.

Vartojant gydomuosius nuovirus nuo varikozinio venų išsiplėtimo, kartu naudinga daryti ir vonias. Paprasčiausias būdas paruošti vonią - naudoti pelkinių pūkelių žolės, gluosnių žievės nuovirą. Tokios vonios temperatūra turi būti 38-39 laipsniai. 2 saujas gluosnių ar kito augalo užpilkite 5 l verdančio vandens, ant mažos ugnies pakaitinkite pusvalandį, paskui nukoškite ir naudokite kojų vonelėms.

Kelis kartus per dieną vietas su išsiplėtusiomis venomis patepkite šviežiomis šviežių bulvių sultimis arba šiomis sultimis sudrėkinkite tvarsčius. Tokio gydymosi metu taip pat naudinga gerti bulvių sultis - 3 kartus per dieną po pusę stiklinės.

Išsiplėtusias venas puikiai veikia kvapų terapijos priemonės. Paimkite 5 arbatinius šaukštelius migdolų aliejaus arba daigintų kviečių aliejaus, arba bet kokio augalinio aliejaus. Įpilkite 3 lašus eterinio kiparisų aliejaus (nėščiosioms jo naudoti negalima!), 2 lašus eterinio santalų aliejaus ir 1 lašą eterinio mėtų aliejaus. Ryte ir vakare mišinį tepkite ant delnų ir glostykite venas judesiais iš apačios į viršų.

Mažina tinimą ir diskomforto pojūtį, sergant varikoziniu venų išsiplėtimu, tokia procedūra: du kartus per dieną 2 minutes apšlakstykite kojas šaltu arba vėsiu vandeniu.

Nesudėtingas ir populiarus metodas palengvinti būseną, sergant varikozine liga, yra vaikščiojimas po drėgną žolę su medvilninėmis kojinėmis Ryte pavaikščiokite po rasą, paskui leiskite kojinėms išdžiūti tiesiog ant kojų. Štai ir visas gydymas. Tokią procedūrą darykite kelis kartus.

venos, trombai, kojos, sveikata

Gydome varikozines opas

Puiki priemonė varikozinėms opoms gydyti yra medus. Ši priemonė taip pat padeda numalšinti varikozės paūmėjimą, kai pasirodo uždegimo apimti venų mazgai. Medaus kompresą gali dėti, net sergant tromboflebitu, skirtingai nuo kitų išorinio poveikio priemonių. Dėl kai kurių iš tų priemonių gali atitrūkti trombas ir užkimšti gyvybiškai svarbias kraujagysles. O išorinis medaus naudojimas daro švelnų, bet pastebimą gydomąjį poveikį. Šių procedūrų pradžioje gali net skaudėti kojas; skausmai rodo, kad gijimo procesas prasidėjo. Paprastai skausmai baigiasi 3-4 dieną.

Medaus kompresas ruošiamas taip: ant medvilninio audinio užtepkite ploną sluoksnį medaus; medų iš anksto pašildykite vandens vonelėje. Audinį su medumi dėkite ant uždegimo apimtos vietos, pridenkite celofanu ir apriškite bintu, bet stipriai nesuspauskite. Kursas - septynios dienos, kasdien keisti audinio nereikia - tiesiog dėkite ant jo naują porciją medaus ir vėl apvyniokite koją.

Kompresus darykite prieš naktį ir laikykite visą laiką, kol miegate. Ryte kojas nuplaukite su vėsiu vandeniu ir patepkite tepalais iš žolelių, kurios stiprina venų sieneles ir padeda malšinti uždegimą.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.07.2019 laikas 20:17 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 14:34 Receptai – Patiekalai Receptas tiems, kurie nori skanių kotletų, bet tingi stovėti prie viryklės!

Aš gaminu būtent taip! Šis receptas skirtas tiems, kurie nenori stovėti prie viryklės ir tuo pačiu metu nori gauti skanius, sultingus kotletus.

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 20:01 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (kadagio, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: kadagio uogų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau