Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 25

Santykių baimė. Vienatvė

Vienišumo jausmas - tai mūsų poreikio bendrauti su kitais žmonėmis gija. Būdami su kitais žmonėmis, kurie mus supa, santykiuose. Jei nėra prasmingo ryšio su kitu žmogumi, jaučiamės apleisti ir palikti. Mums reikia šiltų žmonių. Su kuriais mus sieja emocinis ryšys. Vienišas žmogus yra linkęs į nerimą, nesvarbu, ar jis tai supranta, ar ne.

Reikia užmegzti ryšį, tačiau taip pat yra ir būdas, kuriuo mes stabdome save nuo bendravimo su žmonėmis. Tam yra priežasčių:

Pirma. Daug negatyvios ir traumuojančios santykių patirties iš praeities. Ir santykių, kuriuose buvo jaučiamas pasitenkinimas, patirties deficitas. Žmogus neturi patirties, kai santykiai su kitais būtų išgyvenami kaip pasitenkinimas, džiaugsmas, malonumas.

Tai gali būti vienas vieintelis įvykis, kažkada nutikęs žmogui, arba ištisas situacijų kompleksas, kai kontaktas buvo keliantis grėsmę, smurtinis, buvo susijęs su grėsme gyvenimui ar savigarbai (seksualizuotas smurtas, atstūmimas, išdavystė ir t.t.)

Antra. Teigiamos santykių patirties deficitas, neišmanymas kaip sukuriamas kontaktas, kaip tą kontaktą užmegzti. Tokia savotiška spraga, kuri nuo vaikystės taip ir liko neužpildyta. O kai žmogui jau virš 30-ies ar dar daugiau metų, visiškai neaišku, kaip suartėti su kitu, kaip pasireikšti pačiam, kaip apskritai kuriami santykiai. Šiame kelyje yra daug vietų, kur galima įstrigti ir imti bauginti save savo pačių baimėmis.

Santykių baimė. Vienatvė

Trečia. Sunki vaikystė. Netinkama tėvų šeimos sistema. Žmogus ten buvo tarsi nematomas, nevertinamas, neregėjo savo atspindžio mylinčiose akyse. Viskas, ko vaikas siekia, tokiose šeimose tampa neįmanoma, kėlė skausmą. Nesugebėjimas gauti pakankamos palaikymo iš aplinkos, kurioje toks žmogus gyvena. Buvo visiškai neįmanomas joks gilus kontaktas.

Visa tai vėliau neprideda pasitikėjimo. Sumišimas ir savęs nesupratimas: „Ar čia su manimi kažkas negerai, o gal gyvenu kažkokiame išprotėjusiame pasaulyje?“ Tokiose šeimose vaikas įgyja atstūmimo patirties. Dažniausiai toks vaikas užsidaro ir gyvena savo pasaulyje, kad apskritai išgyventų, susiformuodamas vengiantį elgesio modelį.

Ketvirta. Izoliacija kaip apsauga nuo kontakto. Kai būti vienam su savimi yra priimtiniau ir geriau, nei su kitais. Nuolatinė vidinė kova su savimi. Nesugebėjimas suartėti ir pajausti savo poreikių, būnant šalia kitų. Ir atsiranda toks jausmas, kad žmogui to visai nereikia. Ir tampa jis vos ne atsiskyrėliu. Jis gąsdina, gėdina, atstumia pats save. Bendravimas su kitais žmonėmis kelia siaubą. Ir šitokiu būdu jis dar giliau įsirausia į savo olą. Tarp jo ir kitų žmonių – didžiulis atotrūkis.

Penkta. Noras nuo niekuo nepriklausyti. Bendravimo vengimas, susiformavęs dėl santykių su tėvais stiliaus. Kai mama dažnai ir ilgam palikdavo vaiką vieną iki 1 metų amžiaus, pasąmonės lygmenyje susiformuoja toks signalas: „Man pernelyg skaudu kiekvieną kartą pasitikėti tavimi ir susižeisti, kai tu mane palieki, dėl to verčiau tavęs nemylėsiu. Man dabar tavęs irgi nereikia“.

Toks elgesio stilius atsiliepia visiems vėlesniems žmogaus gyvenimo santykiams. Gebėjimas formuoti prieraišumą yra labai silpnas arba jo visai nėra. Suaugęs žmogus nesugeba sukurti šiltų, palaikančių santykių. Jis pasąmoningai prisimena, koks siaubingas yra šis pažeidžiamumas, kai tau ko nors labai reikia, o į tai atsakoma tyla. Kai myli, o tavęs, iš visko sprendžiant – ne, ir esi bejėgis, visiškai priklausomas nuo šito didelio ir stipraus žmogaus.

Šešta. Jausti ir laikyti save nereikšmingu, nevertu žmogumi. Dėl narcistinių žaizdų susidaro nuomonė apie save kaip apie nevertą santykių, kurių tam žmogui norisi. Netikėjimas, kad jis yra vertas meilės. Su jo tėvais ne viskas gerai, su juo pačiu ne viskas gerai, todėl jį mylėti gali tik tie, su kuriais irgi ne viskas gerai. Jis gali atstumti pats save arba bijoti, kad bus atstumtas, bus laikomas nevertu partneriu. Šiuo atveju benzino į ugnį dosniai šliūkšteli vidinis kritikas. Galiausiai žmogus nesileidžia į santykius, nepasireiškia, nekalba apie savo susidomėjimą, nežengia žingsnių susitikimo linkui.

Santykių baimė. Vienatvė

Visa tai, kas čia buvo aprašyta, neleidžia eiti pas žmones ir rizikuoti, užmegzti kontaktą, pasireikšti, ieškoti „savų“. Nieko nedarydamas, kad užmegztų santykius, žmogus ir toliau sėdi savo oloje.

Žmonės, prieš megzdami kontaktą, ima save bauginti įvairiomis galimomis pasekmėmis. Kartais būdų, kuriais mes patys stabdome save, kad neitume į kontaktą, gali būti iškart labai daug.

Terapijos – savarankiškos ar su specialisto pagalba užduotis – išsiaiškinti, ištirti neveikiančias elgesio strategijas ir jas pakeisti adekvačiomis, apdoroti trauminę patirtį, padirbėti su savo įvaizdžiu, suvokiant savo normalumą, adekvatumą, nebijant būti pačiu savimi.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2018 laikas 08:05 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo bronchito, plaučių uždegimo

Bronchitas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo bronchito, plaučių uždegimo, bronchitas, bronchito gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 13:19 Receptai – Patiekalai Nuostabi mėsa su sūriu! Visada mažai, kiek be gamintum!

Skanu ir originalu! Pasigaminkime namuose skanius kepsnelius su fetos sūrio įdaru. Gaunasi labai skanūs ir dideli.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau