Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 11

Patarimai, skauda sąnarius?

Sąnarių ligos - vienos iš labiausiai paplitusių ligų, kurios atima gyvenimo džiaugsmą daugybei žmonių ir yra socialinė našta valstybei. Tarp daugybės sąnarių susirgimų išskiriamos uždegiminės ir degeneracinės ligos; beje, dažnai jos būna susijusios ir sąlygoja viena kitą.

Esant uždegiminėms ligoms (reumatoidinis artritas, reaktyvus artritas, reumatizmas), į ligos procesą įtraukiami sąnario kremzlė, sausgyslės ir raumenys. Ligos eigoje neišvengiamai formuojasi antrinė artrozė. Esant degeneracinėms ligoms, vyksta su amžiumi susiję kremzlės pakitimai, siaurėja tarpsąnarinis tarpas, atsiranda sąnarių skausmai ir riboti judesiai. Neretai greta artrozės atsiranda uždegimas, ir tada kalbama apie artrozoartritą. Žinoma, pats sunkiausias susirgimas yra reumatoidinis artritas, kai sąnariai labai deformuojasi, staigiai sutrinka jų funkcija, ir ligoniai tampa neįgalūs ilgiems metams. Laimei, reumatoidinis artritas pasitaiko ne dažnai. Juo serga 0,6-1,4% suaugusių gyventojų. Šiuo metu, senstant gyventojams ir daugėjant nutukimo atvejų; vyrauja artrozė. Ji pasitaiko 90% vyresnių kaip 60 metų asmenų.

Žmonės, pajutę sąnarių skausmus, dažnai bėga į vaistinę ir perka nuskausminamuosius, pradedant pentalginu ir baigiant diklofenaku, neįtardami, kad taip sąnariai irsta greičiau, negu visai be gydymo. Todėl geriau naudoti gamtines priemones. Sąnarių būklė labai priklauso nuo aprūpinimo krauju. Jei kraujotaka periartikuliniuose audiniuose yra gera, sąnarių audiniai išlieka, uždegimas neprogresuoja. Atšalimas, mažakraujystė su deguonies nepakankamumu audiniuose, per dideli krūviai, traumos sutrikdo sąnarių aprūpinimą krauju, sąnariai pradeda irti. Sąnarių uždegimo priežastis yra mūsų pačių mikrobai, kurių kūne daugiau, negu ląstelių organizme. Kai tik organizmas nusilpsta (per dideli krūviai, bloga mityba, mažakraujystė, fiziniai faktoriai, pavyzdžiui, jonizuojanti radiacija, cheminių agentų poveikis), nuosavi mikroorganizmai pradeda aktyvėti ir sukelia uždegimus įvairiuose organuose, tarp jų ir sąnariuose. Kruopščiai ištyrus sergančius artritu ligonius, visada pavyksta rasti daugybę infekcijos židinių: burnos ertmėje, dantyse, tonzilėse, nosies ertmėse, inkstuose, lytiniuose organuose, tulžies pūslėje, plaučiuose, žarnyne. Lėtinės infekcijos židinių likvidavimas - sąnarių uždegiminių susirgimų sėkmingo gydymo garantija. Kita būtina sąlyga, kovojant su uždegimu, yra organizmo atsparumo didinimas, vartojant vitaminus, imuniteto (įskaitant žarnyno mikrofloros normalizavimą) ir kraujotakos stimuliacijos priemones. Tai padaryti gali fitoterapija, gana ilgai ir tinkamai naudojant vaistinius augalus. Analizuojant vaistinių augalų mišinius, kuriuos nuo senų laikų naudoja liaudies medicina, matosi, kaip daugiaamžė patirtis leido sudaryti tokias vaistinių augalų kompozicijas, kurios padeda spręsti minėtas problemas, gydant sąnarių ligas.

Pavyzdžiui, mišinys, į kurį įeina 10 g juodauogių šeivamedžių žiedų, 40 g beržų lapų, 50 g gluosnių žievės, stimuliuoja imunitetą, valo kraują, slopina uždegimą, naikina mikrobus. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens. Vartoti 2-3 mėnesius po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną. Lygiai taip pat galima vartoti mišinį iš 30 g šeivamedžių žiedų, 30 g dilgėlių lapų, 30 g petražolių šaknų, 50 g gluosnių žievės. Jame yra vitaminų, mineralų ir antimikrobinių komponentų. Antsvorį turintys asmenys turi svarbią užduotį - atsikratyti nereikalingų kilogramą ir šlapimo rūgšties druskų. Šalinti šlapimo rūgšties druskas padeda arbatos su juodųjų serbentų lapais, paprastųjų varpučių šaknimis, takažolių šaknimis, kiaulpienių šaknimis. Žmonėms, kuriems trūksta mineralų (osteoporozė), į vaistinių augalų mišinius reikia įtraukti dirvinius asiūklius, takažoles.

Jie, iš vienos pusės, aprūpina organizmą sąnariams svarbiu mineralu siliciu, iš kitos pusės, padeda šalinti šlapimo rūgšties druskas.

Daug metų nuo sąnarių uždegiminių ligų naudoju mišinį, kurį sudaro lygiomis dalimis paimta lakišių žolė, bruknių lapai, vingiorykštės, dirviniai asiūkliai. Antpilą (1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti 400 ml vandens) vartoti 2-3 mėnesius kasdien. Tie ligoniai, kuriems pakanka kantrybės gydytis, gauna teigiamą rezultatą. Ne veltui senų gydytojų išmintis sako - “bet koks gydymas reikalauja kantrybės”.

Nuo mažakraujystės taip pat galima naudoti fitoterapijos priemones. Tokių ligonių racione turi būti pakankamai mėsos, kepenų, riešutų, vynuogių, sojų produktų. Gerą poveikį duoda toks mišinys, kurį reikia vartoti mėnesį po valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną: lygiais kiekiais sumaišyti šviežiai spaustas morkų, burokėlių ir juodųjų ridikų sultis, vandens vonelėje pakaitinti neužverdant apie 40 minučių. Laikyti šaldytuve.

Sergant artroze ir artritu, nurimus uždegimui, naudingos vonios su baltąja terpentino emulsija arba geltonu tirpalu pagal A. Zalmanovo metodą. Šis kapiliarų terapijos metodas padeda gerinti sąnarių audinių mikrocirkuliaciją ir maitinimą. Vietiškai ant sąnarių galima dėti kompresus su senos pabiromis arba mišinių likučiais po jų užplikimo. Naudingi tepalai ir kremai, padedantys gerinti kraujotaką sąnariuose ir slopinantys uždegimą.

Baigiant reikia priminti, kad nesveiki sąnariai mėgsta šilumą. Jei sušalote, jei nuo šalčio sustingo kojos, nepatingėkite paruošti sau bendrą vonią ar bent jau sušildyti pėdas. Avalynė ir drabužiai šaltuoju metu turi būti šilti. Nepatingėkite judėti ir nepamirškite gydomosios mankštos.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 10:16 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai migrenos gydymui

Migrena liaudies medicinoje, migrena, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo migrenos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau