Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Lapkričio » 18

Kodėl patinsta įvairios kūno vietos: priežastys, simptomai ir dieta

Įvairių kūno vietų patinimus galima vadinti ir kitaip: tai vandens sankaupos, kurios susidaro dėl pernelyg gausių skysčių kiekių, kurie užsilaiko audiniuose. Vandens yra kūno ląstelių viduje ir išorėje. Kai organizmo audiniuose, kraujotakos sistemoje ir kitose kūno vietose susikaupia pernelyg daug skysčių, atsiranda patinimai (Skaitykite: Patinimų malšinimas liaudiškomis priemonėmis).

Kodėl atsiranda patinimai?

Patinimai gali atsirasti įvairiose kūno vietose, tačiau jų priežastys - vienodos.

Pernelyg daug druskos

Jei vartosite pernelyg daug druskos, perdirbtų produktų bei pusgaminių ar gaiviųjų gėrimų, organizme gali kauptis skysčiai.

Nepakankamas fizinis aktyvumas

Nepatariama ilgai nei sėdėti, nei stovėti, nes limfos sistemą būtina stimuliuoti. Tai pagerina kraujotaką, kuri organizme reguliuoja vandens lygį.

Baltymų trūkumas

Jei organizme trūksta baltymų, audiniams sunku subalansuoti vandens lygį.

Kai kurių vaistų vartojimas

Kai kurie vaistai gali sukelti įvairių kūno vietų patinimus. Pavyzdžiui, estrogeniniai preparatai, hormonų lygį normalizuojantys vaistai, nesteroidiniai antiuždegiminiai preparatai. Įvairios kūno vietos gali patinti ir dėl vykdomų chemoterapijos seansų.

Dieta

Produktai, kuriuose gausu natrio, organizme gali sulaikyti vandenį. Laikantis kai kurių dietų organizme gali pristigti vitaminų B1, B5 ir B6, o tai taip pat pablogina situaciją.

Kitos priežastys

Kitos įvairių kūno vietų patinimų priežastys: alergija, skydliaukės ligos, neštumas, priešmenstruacinis sindromas.

Dažniausiai dėl pernelyg gausaus vandens kiekio organizme nėra ko nerimauti. Jei peržiūrėsite savo valgiaraštį bei pašalinsite įvairių kūno vietų patinimus sukėlusias priežastis, tai pranyks ir patinimai. Tiesa, kartais įvairių kūno vietų patinimai būna ne laikini, o nuolatiniai.

1. Niekuo nepaaiškinamas kūno svorio augimas, kai staiga priaugame daug svorio. Taip nutinka todėl, kad organizme susikaupė pernelyg daug skysčių.

2. Staigus pulso padidėjimas kojose ir rankose - patinimo simptomas.

3. Padidėję krūviai sąnariams. Staiga didėjantį kūno svorį sąnariai įvertina kaip stresą. Tai gali pakenkti raumenims ir kaulams bei staiga susilpninti kūną.

4. Dėl besikaupiančio skysčių kiekio organizme kai kurios odos vietos gali pablykšti.

5. Patinimai gali sukelti lėtinį kosulį, nes dėl didelio skysčių kiekio juose plaučiai gali pabrinkti.

Kodėl patinsta įvairios kūno vietos: priežastys, simptomai ir dieta

KĄ DARYTI, JEI TINSTA ĮVAIRIOS KŪNO VIETOS?

Iki minimumo sumažinkite cukraus ir druskos vartojimą

Druska - tai chlorido ir natrio junginys. Natris skatina skysčių kaupimąsi žmogaus kūne. Perdirbtuose ir konservuotuose produktuose yra pernelyg daug druskos. Rafinuoti angliavandeniai gali didinti cukraus lygį bei insulino lygį organizme. Kai organizme gausu insulino, organizmas sulaiko daugiau natrio bei didžiąją dalį jo nukreipia į inkstus, todėl organizme kaupiasi skysčiai.

Venkite alkoholio ir kofeino vartojimo

Vartojant kavą ir alkoholį organizmas gali netekti skysčių, todėl jis gali stengtis savyje išsaugoti kiek galima daugiau vandens, kad jo neprarastų. Tai verčia organizmą dirbti su dviguba jėga, todėl gali patinti įvairios kūno vietos.

Gerkite daugiau vandens

Jei gersite mažai vandens, taip pat gali patinti įvairios kūno vietos. Inkstuose kaupiasi pernelyg daug koncentruotų skysčių, todėl kepenims tenka sunkiau dirbti. Kūnas gausiai prakaituos, tačiau organizmas bandys kaupti vandenį, nes nenori prarasti daug skysčių, nes manys, kad negaus pakankamai gausiai jam reikalingo vandens. Tai sukels stresą, o įvairios kūno vietos patins. Teigiama, jog norma - ne mažiau nei 30 ml vandens 1 kilogramui kūno svorio. Šis kiekis gali nežymiai keistis, priklausomai nuo aplinkos temperatūros ir fizinio aktyvumo.

Vartokite gausiai vitamino B6

Vitaminas B6 - natūrali, šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė, todėl padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių.

Vartokite daug magnio

Nustatyta, kad priešmenstruacinio sindromo metu moterų organizme kaupiasi skysčiai. Taip neatsitiks, jei jos kasdien vartos magnio.

Valgykite produktų, kuriuose gausu kalio

Kai trūksta kalio, organizme kaupiasi skysčiai, o vidaus organai ir sistemos negali normaliai dirbti. Kai trūksta kalio, didėja kūno svoris, patinsta įvairios kūno vietos, nes organizme kaupiasi skysčiai. Kalio gausu bananuose, avietėse, persimonuose, razinose, abrikosuose ir špinatuose.

Vartokite natūralių diuretikų

Geriausias būdas išvengti skysčių kaupimosi organizme, kasdien vartoti daug diuretikų, t.y. šlapimo išsiskyrimą skatinančių produktų. Natūralūs diuretikai: spanguolės, dirviniai asiūkliai, kiaulpienės, svogūnai ir kt.

Valgykite produktų, kuriuose gausu maistinių skaidulų

Maistinės skaidulos sugeria vandenį ir pasišalina per žarnyną. Maistinių skaidulų gausu: grūduose, sėklose, pupelėse ir pupose, vaisiuose, daržovėse, riešutuose.

Baltymai su nedideliu kiekiu riebalų

Daugelis mano, kad baltymai skatina raumenų vystymąsi. Tokia nuomonė yra teisinga, tačiau baltymai mūsų organizmui yra dar svarbesni nei mes galvojame. Kiekvienoje žmogaus organizmo ląstelėse yra baltymų. Baltymai dalyvauja virškinamojo trakto veikloje, padeda ląstelėms sulaikyti vandenį ten, kur reikia. Jei vartosite pernelyg mažai baltymų, šie procesai sutriks, o įvairios kūno vietos patins.

Valgykite produktų, kuriuose gausu vandens

Vaisiai, kuriuose gausu vandens: citrusiniai vaisiai, melionai ir vaisiai, kuriuose gausu kalio, apsaugo nuo įvairių kūno vietų patinimų. Per dieną pakanka suvalgyti vieną porciją vaisių salotų.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Skanių varškės spurgų receptas
Gaminame. Varškės spurgos Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis ...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau