- 06.09.2018
- 0.0 Reitingas
- 609 Peržiūros
- Komentarai
Visi žinome, kad kai peršalę ir susirgę kuo daugiau gersime skysčių, tuo greičiau pašalinsime iš organizmo virusų toksinus ir atsistosime ant kojų.
Pomidorų sultys stiprina imunitetą, citrinų - malšina gerklės skausmą... Sunku patikėti? Bet tai tiesa. Susirgus geriant ne šiaip gryną vandenį, o specialius gėrimus - arbatas ir antpilus, ligą įmanoma sustabdyti dar pradinėje stadijoje. Tą pasiruošę patvirtinti ne tik natūropatai, bet ir gydytojai otolaringologai.
Profilaktikai
Peršalimo ligų profilaktikai paimkite po kilogramą krienų, citrinų, česnakų ir svogūnų - vitamino C ir fitoncidų šaltinio. Viską sutrinkite elektriniame trintuve arba sumalkite mėsmale. Gautą masę užpilkite 3 l vandens ir tris dienas palaikykite tamsioje vietoje. Trečiąją dieną antpilą nukoškite. Gerkite po 2 gurkšnelius vakarais visą mėnesį.
Jeigu jaučiate, kad senka jėgos, baiminatės, jog galite tapti kokio nors viruso aukomis, pasigaminkite tokios arbatos: šaukštas apynių spurgų, šaukštas smulkintų džiovintų abrikosų ir šaukštas medaus. Puodeliui karšto vandens reikės šaukšto šio mišinio: tiesiog užpilkite ir gerkite 2 kartus per dieną kaip paprastą arbatą. Apyniuose esantys eteriniai aliejai ir bioflavonoidai atbaidys virusus, o abrikosai ir medus aprūpins vitaminais bei mineralais.
Padidinti apsaugines organizmo galias, o kartu ir hemoglobino kiekį kraujyje padės kefyras su burokėliais. Tokiame gėrime gausu vitamino A, skatinančio natūralų kraujo ląstelių dauginimąsi, o kefyras atkuria žarnyno mikroflorą. Išspauskite pusę litro burokėlių sulčių ir sumaišykite su tokiu pačiu kefyro kiekiu, tada 2 valandas palaikykite šaldytuve. Ištraukę dar kartą gerai išmaišykite ir gerkite mažais gurkšneliais rytais ir vakarais visą mėnesį.
Kai organizmo ištekliai baigia išsekti, profilaktikos tikslais naudinga pagerti sveikatinamosios arbatos arba kavos. Paruošti labai paprasta - tiesiog įlašinkite į gėrimą lašelį liugolio (jodo turinčio antiseptiko, slopinančio gleivinės uždegimą) ir išgerkite 20 minučių prieš sotų valgį (vienas lašas liugolio iki 65 kg svorio, 2 lašai - didesniam nei 65 kg svoriui). Kursas - mėnuo. Tik turėkite omenyje, kad jodo turinčių preparatų nerekomenduojama vartoti nėščiosioms ir žindančioms moterims.
Vienas paprasčiausių imuniteto stimuliatorių yra pomidorų sultys su šaukšteliu aliejaus. Tai puikus vitamino C šaltinis. Gerkite sultis 2 kartus per savaitę pertraukose tarp valgių. Taip apsaugosite savo ląsteles nuo laisvųjų radikalų ir pastiprinsite imuninę sistemą.
Kai kas linkęs tikėti, jog nėra geresnio antiseptiko už „sidabrinį" vandenį. Jei norite jį išbandyti, įdėkite į trilitrinį stiklainį sidabrinį šaukštelį, užpilkite vandeniu ir palikite parai. Tada užšaldykite dar parai, paskui atšildykite. Viršutinius du litrus vandens nupilkite ir išgerkite per dieną.
Jeigu šeimoje arba darbe jau kas nors serga, neprošal pavartoti natūralių biostimuliatorių. Jums prireiks 100 g alijošiaus sulčių, 200 g medaus ir 300 g sauso raudonojo vyno.
Alijošių (augintą 3-5 metus) prieš vartojimą kelias dienas nelaistykite. Tada plačiuosius lapus nupjaukite, nuplaukite, susmulkinkite ir išspauskite sultis. Medų pašildykite ant karšto vandens vonelės, sumaišykite su kitais komponentais ir 3-4 dienas palaikykite šaldytuve. Vartokite po šaukštą 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį.
Jei užpuolė peršalimas
Pajutę pirmuosius peršalimo simptomus - peršėjimą gerklėje, slogą, raumenų skausmą, skubiai imkitės priemonių.
Jums reikės 50 g krieno šaknies, 10 g imbiero šaknies, vieno obuolio ir litro vandens. Krieną sutarkuokite, imbierą smulkiai supjaustykite, obuolį nulupkite ir padalykite į skilteles. Užpylę vandeniu palikite nusistovėti 10 minučių, nukoškite ir išgerkite mažais gurkšneliais prieš miegą. Iš ryto pasijusite daug geriau.
O šis receptas tiks ne tik pirmiesiems ligos simptomams nuslopinti, bet ir nuo pervargimo.
Paimkite šaukštą degtinės arba konjako, šaukštą aviečių uogienės, šaukštą medaus ir stiklinę citrinų sulčių. Viską gerai išmaišykite ir labai mažais gurkšneliais išgerkite prieš naktį. Tada eikite miegoti ir šiltai apsiklokite - rytą būsite gerokai žvalesni.
Jeigu prie pirmųjų negalavimo simptomų dar prisideda karščiavimas, pats laikas užsiplikyti vitaminizuotos arbatos. Jai prireiks vienodo kiekio erškėtuogių ir putino uogų, melisos bei šalavijo. Visi šie augalai pasižymi uždegimą slopinančiu ir karščiavimą mažinančiu poveikiu. Mišinį užpilkite verdančiu vandeniu (stiklinė vandens vienam šaukštui mišinio), leiskite nusistovėti 2 valandas, tada nukoškite ir prieš vartojimą dar įlašinkite 1-2 lašus šaltalankių aliejaus.
Dar vienas „stebuklingas" receptas, galintis greitai sugrąžinti jėgas: paimkite po 100 g šlamučio žiedų, beržų pumpurų, jonažolių ir ramunėlių žiedų, viską sumalkite kavamale arba mėsmale, sudėkite į stiklainį ir uždenkite. Vakare šaukštą mišinio užpilkite 0,5 l verdančio vandens, 20 minučių leiskite nusistovėti, būtinai nukoškite per marlę ir lengvai nuspauskite tirščius.
Šlamučiuose yra medžiagų, pasižyminčių antibakteriniu poveikiu, beržų pumpurai dezinfekuoja ir padeda atsikosėti, ramunėlės yra nuo seno žinomas antiseptikas, o jonažolės turi antimikrobinių ir uždegimą mažinančių savybių. Gerkite prieš miegą po stiklinę šilto antpilo, prieš tai ištirpdę jame šaukštelį medaus. Po to nebegalima nei valgyti, nei gerti.
Iš ryto ant garų sušildykite likusį antpilą, ištirpykite jame šaukštelį medaus ir išgerkite 15-20 minučių prieš pusryčius. Ir taip kiekvieną dieną, kol žolelių mišinys baigsis.
Naudingi patarimai
Nuo kosulio. Juodųjų ridikų sultyse yra daug kalio, kalcio, magnio, geležies druskų, didelis kiekis fitoncidų bei askorbo rūgšties, t. y. vitamino C.
Ridikus supjaustykite šiaudeliais, pabarstykite cukrumi (1:1) ir įdėkite 2 valandoms į orkaitę. Išsiskyrusias sultis nupilkite ir gerkite po 20 ml 3 kartus per dieną po valgio. Sultis galima maišyti su spanguolių morsu (1:1).
Likusios ridikų košelės neišmeskite - užpilkite 10 ml spirito ir dėkite jų kompresus ant nosies ir nugaros.
Jeigu kosulys kamuoja jau ne pirmą dieną, pasigaminkite tokio gėrimo: 200 g alijošiaus sulčių (jose yra alantoino, sutraukiančio karkalus ir malšinančio uždegimą), 350 g medaus, butelis kagoro. Gerkite po taurelę 3 kartus per dieną.
Kvėpavimo takų spazmus puikiausiai palengvina levandos - jos švelniai atpalaiduoja ryklės ir trachėjos raumenis. Paimkite 2 šaukštelius levandų žiedų, užpilkite 300 ml verdančio vandens, palikite nusistovėti 10 minučių. Gerkite mažyčiais gurkšneliais po 150 ml per dieną.
Eukaliptas - natūralus antibiotikas. Jis praverčia, jeigu kosulys vėl tampa sausas. Šaukštą eukaliptų lapų užpilkite stikline verdančio vandens ir gerkite po stiklinę prieš valgį 3 kartus per dieną.
Nuo gerklės skausmo. Citrina - galingas antiseptikas, tad gali pristabdyti anginą pačioje ligos užuomazgoje.
Citriną nulupkite, iš minkštimo išspauskite sultis. Paeiliui dėkite į burną žieveles kuo arčiau ryklės ir čiulpkite, tada mažais gurkšneliais išgerkite sultis.
Dar vienas labai veiksmingas receptas nuo gerklės skausmo: susmulkinkite česnako galvutę, užpilkite stikline šilto virinto vandens ir kas pusvalandį skalaukite šaukštu šio skysčio gerklę ir gerkite.
Puikiai apnašas nuo tonzilių šalina gėrimas, gaminamas iš burokėlių sulčių.
Vidutinio dydžio burokėlį sutarkuokite, išspauskite stiklinę sulčių, įpilkite šaukštą stalo acto. Gerkite po gurkšnelį 5-6 kartus per dieną, kol pasveiksite.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau