Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Rugsėjo » 21

Alijošiaus receptai ligų gydymui ir profilaktikai

Alijošius, dar vadinamas alaviju, yra kambarinis augalas, kuris dažnai naudojamas kovojant su peršalimu ir gerklės negalavimais, nes jis turi daug gydomųjų savybių. Tačiau šis augalas padeda ne tik pagreitinti peršalimo gydymą, bet ir sumažinti jo atsiradimo pavojų. Alavijo sultys gali būti naudojamos siekiant išvengti įvairių ligų. Lietuvoje šį augalą augina nemažai šeimininkių, todėl šis straipsnis gali praversti daugeliui tautiečių.

alavijas, Alijošiaus receptai, alijošiaus sultys nauda, alijošius

Kaip naudoti alijošiaus sultis profilaktikai?

Mėsinguose alavijo lapuose gausu sulčių, kuriose randama daug naudingų medžiagų, o tai reiškia, kad jos turi daug gydomųjų savybių. Sulčių sudėtis apima fitoncidus, sterolius, C, E, A, B grupės vitaminus, fermentus, organines rūgštis, taninus, daugybę makro ir mikroelementų, angliavandenius, dervingas medžiagas, flavonoidus bei amino rūgštis.

Kaip alavijo sultys padeda ligų prevencijai? Jos pašalina uždegimą ir skatina patogenų sunaikinimą. Augalas pasižymi imunomoduliacinėmis, sutraukiančiomis ir antiseptinėmis savybėmis. Todėl, jo sultys padeda peršalus, užklupus gripui, bronchitui, rinitui ir šių ligų profilaktikai.

Skystis yra taip pat naudingas pervargus, nusilpus imuninei sistemai ir atsiradus problemoms virškinimo trakte. Šios gydančios sultys padeda normalizuoti tulžies pūslės funkcionavimą, pasižymi teigiamu poveikiu antinksčiams ir kasai. Tai reiškia, kad alijošiaus sultys gali sumažinti riziką įvairių ligų, susijusių su virškinimo sistema.

Peršalimo ir kitų ligų prevencija numato ilgalaikį šios naudingo produkto naudojimą. Be to, labai svarbu tinkamai paruošti sultis. Būtina rinktis didelius ir mėsingus lapus, kurių ilgis siekia apie 15 cm. Juos reikėtų nulaužti rankomis, o ne nukirpti ar nupjauti. Nuskynus būtina, naudojant marlę ir medinį šaukštelį (metalinių įrankių naudoti nederėtų), iš karto išspausti sultis.

Rekomenduojama naudoti augalą, kurio amžius yra daugiau nei treji metai. Be to, prieš skinat lapus, turite tris dienas nustoti laistyti augalą. Tai leis pasiekti didelę vertingų medžiagų koncentraciją.
Gerkite labai mažą sulčių kiekį – po arbatinį šaukštelį porą kartų per dieną. Taip pat galite pridėti įvairių produktų, kurie sustiprina skysčio savybes ir pagerina jo skonį. Tai gali būti medus arba įvairių žolelių nuovirai. Yra daugybė tokių priemonių receptų.

Nenaudokite alijošiaus sulčių sergant hemorojumi, cistitu, onkologinėmis, ūminėmis kepenų ir tulžies pūslės ligomis. Pageidautina naudoti sultis tik ryte ir po pietų. Vakare geriau vengti šios procedūros, nes tai gali išprovokuoti nemigą.

alavijas, Alijošiaus receptai, alijošiaus sultys nauda, alijošius

Stiprus imunitetas naudingo augalo dėka

Kaip sustiprinti imunitetą? Alijošiaus sultys padės naudojant pagal tam tikrą schemą, kuri numato, kad skystis bus geriamas du kartus per dieną dvidešimt minučių prieš valgymą. Tuo metu svarbu teisingai maitintis – dieta turi būti subalansuota. Meniu turėtų būti maisto produktai, turintys daug vitaminų ir mineralų, baltymų ir sudėtinių angliavandenių. Be to, į dietą reikia įtraukti tokius produktus, kurių sudėtyje yra fitoncidų, kurie, savo ruožtu, prisideda prie patogenų naikinimo.

Reikia nepamiršti, kad sultys pasižymi vidurius laisvinančiu poveikiu, todėl būtina produktą naudoti atsargiai. Vartoti vaistinio gėrimo nederėtų ryte, o tik po pietų ir vakare. Žarnyno valymas paprastai prasideda po 6-8 valandų po sulčių išgėrimo.

Ši priemonė neturėtų būti naudojama ilgiau nei 10-14 dienų, nes žarnynas gali „pamiršti“ kaip dirbti savarankiškai (dėl vidurius laisvinančių alavijo savybių. Pirmą kartą galite išbandyti šį metodą 5-7 dienas ir pailsėti dvi savaites. Jei nėra jokių sveikatos problemų, galite pratęsti dietą iki 10 dienų, o tada vėl pailsėti 3-4 savaites. Ši naudojimo schema padės sustiprinti imunitetą, tonizuos kūną ir apsaugos nuo peršalimo.

Žinoma, būtina stiprinti imunitetą ne tik alijošiaus sulčių pagalba, bet ir kitomis priemonėmis. Būtent: įtraukti į racioną naudingų produktų (citrusų, svogūnų, erškėtuogių, česnakų), kuriose yra vertingų medžiagų. Visa tai gerai papildo dažni pasivaikščiojimai gryname ore ir grūdinimasis.

alavijas, Alijošiaus receptai, alijošiaus sultys nauda, alijošius

Receptai apsaugai nuo peršalimo

Iš alavijo sulčių ir lapų yra daug įvairių mišinių, skirtų vidiniams vartojimui. Alijošius maišomas su medumi, vaistažolėmis, citrusiniais vaisiais, erškėtuogėmis ir daugeliu kitų produktų. Tokių derinių receptų būna įvairių ir jie padeda spręsti įvairias sveikatos problemas, taip pat apsaugoti organizmą nuo peršalimo. Mes siūlome keletą imunitetą stiprinančių ir organizmą tonizuojančių receptų.

Su medumi

Sumaišykite medaus ir alavijo sultis tokiomis pačiomis proporcijomis, palikite šaldytuve tris valandas. Valgykite porą kartų per dieną po arbatinį šaukštelį.

Su žolelėmis

Reikia paimti 100 g ramunėlių žiedų, beržo pumpurų, jonažolės. Viską susmulkinkite grūstuvėje. Šaukštą mišinio užpilkite 500 ml karšto vandens. Palaukite dvidešimt penkias minutes, pridėkite pusę šaukštelio alijošiaus sulčių. Gerti kelis kartus per parą po pusę stiklinės.

Su džiovintais vaisiais

Norėdami paruošti daug vitaminų turintį mišinį paimkite po 100 gramų abrikosų, razinų, alavijo sulčių, 200 g riešutų, 300 g medaus ir šešias citrinas. Džiovintus vaisius, citrinas ir riešutus reikia sumalti, sumaišyti su medumi ir alavijo sultimis. Šis mišinys turėtų būti laikomas šaldytuve ir kiekvieną dieną vartojamas po du šaukštelius. Peršalimas negrės, jei šį mišinį naudosite visai rudenį ir žiemą, kartais darant pertraukas.

Su erškėtuogėmis

Pusantro šaukštelio žemuogių lapų ir tokį patį kiekį erškėtuogių užpilkite dviem puodeliais verdančio vandens. Palikite 24 valandas kambario temperatūroje. Iškoškite, įdėkite tris šaukštus medaus ir dvylika valgomų šaukštų alavijo sulčių. Gerti po šaukštą einant miegoti.

Su citrina

Stiklinėje švaraus vandens sumaišykite medaus šaukštelį, porą arbatinių šaukštelių alavijo, keturis šaukštelius citrinos sulčių ir šaukštą obuolių acto. Šis gėrimas tonizuoja ir padeda ne tik tada, kai peršalimas jau prasideda, bet ir sumažina ligos riziką.

Su riešutais

Keletą alavijo lapų užpilkite karštu vandeniu, po valandos nupilkite vandenį ir išspauskite sultis (jums reikės 100 g sulčių). Gydomasis skystis sumaišomas su 500 g susmulkintų riešutų (geriau graikinių riešutų) ir 250 g medaus. Vartoti po šaukštą prieš valgį.

Naudokite visus mišinius ir gėrimus atsižvelgdami į savo sveikatą. Žinoma, jei turite alergiją medui ar kitam ingredientui, jo nereikėtų naudoti. Be to, jūs privalote atidžiai stebėti savo savijautą, kai naudojate bet kokius gydomuosius skysčius ir mišinius. Jei yra nesklandumų, turite nustoti vartoti.

Įvairių ligų, įskaitant peršalimą, prevencija apima ne tik alavijo sultis, tačiau šis produktas teigiamai veikia organizmą ir yra puiki pagalbinė priemonė, kurios nereikėtų ignoruoti.

Netradicinemedicina.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-06-07 laikas 18:28 Receptai Kvietinių Miltų Bandelės
Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. Sumaišykite pieną, kiaušinius, mieles, cukrų, druską, kardamoną ir ištirpintą sviestą dideliame inde. Sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite persijotus miltus.

Skaityti daugiau

2020-06-18 laikas 13:42 Receptai Kaip Paruošti Česnakų Žiedkočius Žiemai Ir Ne Tik

Jeigu darže pražydo daugybė česnako žiedų, Irina dalinasi patarimu, kaip tinkamai juos paruošti žiemai. Naudoju juos visur.

Skaityti daugiau

2020-08-07 laikas 18:42 Receptai Kiauliena Su Obuoliais. Tiesiog Būtina Pakartoti!
Tai ganėtinai paprastai ir greitai pagaminamas patiekalas, kuris gaunasi labai skanus. Jį pati sugalvojau vieną gražią dieną laiką leisdama savo mylimoje virtuvėje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau