Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 17

25 Japonų patarimai kaip gyventi sveikatai ir ilgai

Okinavos gyventojai – ilgaamžiškumo rekordininkai.  Paskaičiuota, kad šios Japonijos salos žmonės penkis kartus rečiau nei europiečiai kenčia nuo infarkto, insulto ir vėžio. Kur slypi to paslaptis?

25 Japonų patarimai kaip gyventi sveikatai

Pasak gydytojų, Okinavos gyventojai pasižymi išskirtiniu,  savitu požiūriu į gyvenimą bei mitybos sistemą. Štai veiksmai, kurie prailgina gyvenimą ir jaunystę:

1. Venkite skubos.

Nesistenkite nuversti kalnų. Kažko nespėjate? Nieko baisaus, nedarykite nieko paskubomis. Juk dėl skubėjimo patiriamas nuolatinis stresas pirma laiko susendina organizmą.

2. Apribokite cukraus vartojimą:

Leiskite sau pasilepinti ne daugiau kaip 1 arbatiniu šaukšteliu per dieną. Dėl cukraus pertekliaus organizmas greičiau susidėvi.

3. Suvalgykite per dieną 500–600 g šviežių daržovių.

Gaminkite kopūstų, burokėlių, morkų, ropių salotas – su aliejumi, bet ne su majonezu.

4. 2–3 kartus per mėnesį lankykitės pirtyje.

Karštas vanduo ir garai Tekančios Saulės šalyje laikomi pagrindiniais senatvės priešais.

5. 3–4 kartus per savaitę valgykite troškintą maistą.

Tokiu būdu pagaminti patiekalai – jaunystės šaltinis, nes juose išlieka daugiausia visų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų.

6. Įtraukite į savo valgiaraštį jūros kopūstus.

Sveikatai palaikyti ir gerinti per savaitę būtina suvalgyti 500 g jūros kopūstų. Jie šalina iš organizmo kenksmingas medžiagas, kurios „vagia“ jaunystę.

7. Kruopščiai kramtykite maistą.

Tokiu būdu palengvinsite darbą virškinimo organų darbą, nes dėl pastarųjų perkrovimo taip pat greičiau susidėvi organizmas.

8. Atsisakykite įpročio gulėti ant sofos.

Horizontali padėtis rekomenduotina  tik 8–9 valandas per parą, tvirtina japonų gydytojai. Gulint ilgiau, pažeidžiama kraujo apytaka ir atsiranda sveikatos problemų.

9. 2–3 kartus per savaitę virkite žuvienę.

Populiariausias patiekalas ant japonų stalo – žuvies sultinys. Nieko nuostabaus, juk jis turtingas medžiagų, kurios prailgina jaunystę.

10. Įsigykite vandens filtrus.  Japonai nevirina vandens,  kad „neužmuštų“ jo naudingųjų savybių. Gerkite nevirintą, bet gerai išvalytą vandenį.

11. Atraskite naujų įspūdžių šaltinius.

„Esu sveikas, kol man įdomu“ – tai Japonijos ilgaamžių šūkis. Susiraskite pomėgį, nesėdėkite nuo ryto iki vakaro prie televizoriaus.

12. „Ne – baltai duonai!“ 

Japonai apskritai nevalgo baltos duonos. Jeigu negalite be jos apsieiti, sumažinkite jos riekelių skaičių.

13. Dažniau iškylaukite gamtoje.

Jei neturite galimybės išvykti į užmiestį ar sodybą, pasistenkite namuose laikykite žydinčių vazoninių gėlių. Augalai mažina nervinę įtampą ir gerina širdies darbą.

14. Pratinkite organizmą prie šalčio.

Šaltis leidžia ląstelėms ilgiau išlikti jaunoms. Kartą per savaitę maudykitės po kontrastiniu dušu ir miegokite vėsiame kambaryje (ne daugiau 18 laipsnių).

15. Per dieną išgerkite 3–4 puodelius žaliosios arbatos.

Žalioji arbata – japonų ilgaamžiškumo eliksyras. Žalioji arbata apsaugo organizmą nuo blogos ekologijos ir mažina riziką susirgti vėžiu. Žalioji arbata nepraranda savo gydomųjų savybių, geriama be cukraus.

16. Daugiau judėkite!

Stenkitės kasdien 20–30 minučių praleisti gryname ore. Rytais 10–15 minučių darykite mankštą. Fizinis krūvis suteikia organizmui gyvybinės energijos.

17. Nesigydykite patys!

Japonų vaistinėse net aspirinas neparduodamas be gydytojo recepto. Vartokite tik mediko paskirtus vaistus.

18. Mažiau keptų patiekalų!

Tokį maistą japonai laiko pavojingu sveikatai, nes jame apstu kenksmingo cholesterolio ir kancerogeninių medžiagų. Pasistenkite atsisakyti tokiu būdu pagamintų patiekalų ar bent jau lepinkite savo gomurį keptomis bulvytėmis ar mėsa ne dažniau nei kartą per savaitę.

19. Duokite darbo galvos smegenims.

Spręskite kryžiažodžius, skaičiuokite grąžą parduotuvėje. Tuomet ir būdami brandaus amžiaus išsaugosite „žvalų“ protą ir gerą savijautą.

20. Neapkalbinėkite.

Priešiškas aplinkinių kaulelių narstymas vagia gyvybinę energiją, – tokios nuostatos laikosi Okinavos gyventojai. Apie kitus atsiliepkite gerai arba tylėkite.

21. Ant pusryčių stalo – vandenyje virta košė.

Kruopos (grikių, avižų, manų) turi mineralų, būtinų mūsų ląstelėms. Suprantama, kad pastarosios, gaudamos visavertį maistą, jos ilgiau išsaugo organizmo jaunystę.

22. Bendraukite!

Kaip bebūtumėte užimti, raskite laiko artimiems žmonėms. Draugiški pasisėdėjimai normalizuoja kraujo spaudimą ir stiprina apsaugines organizmo jėgas.

23. Mažiau raudonos mėsos!

Pastaroji šalina iš organizmo geležį, o dėl jos trūkumo organizmas greičiau sensta. Jautieną, avieną ir kiaulieną pakeiskite žuvimi ir vištienos krūtinėlėmis.

24. Valgykite vietos vaisius.

Iš obuolių ir kriaušių, išaugintų jūsų regione, organizmas įsisavina 80 procentų vitaminų, o iš kitų (ypač egzotinių) kraštų  – tik 30 procentų.

25. Plaukite rankas 6–8 kartus per dieną.

Tai „išvaduos“ jus nuo bakterijų ir mikrobų, sukeliančių  įvairias ligas. Rizika susirgti bus mažesnė, o imunitetas – stipresnis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo anginos

Angina liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo anginos, angina, anginos gydymas, receptai anginai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai cholesterolio gydymui
Cholesterolis liaudies medicinoje, cholesterolis, cholesterolio gydymas, receptai, cholesterolio receptas, vaistažolės, vaistažolės cholesteroliui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:01 Receptai – Patiekalai Bulviniai Blynai Su Grybų Ir Kumpio Padažu

Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios). Į bulvių tarkius įmušame kiaušinį, įtarkuojame svogūną, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išm...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau