- 30.07.2017
- 0.0 Reitingas
- 3416 Peržiūros
- Komentarai
Visi, mėgstantys šiuos atogrąžų vaisius, žino, kad jie gaivūs ir skanūs. Bet ananasai nestokoja ir sveikatai naudingų savybių. Pakalbėkime apie tris pagrindines priežastis dažniau mėgautis šiuo delikatesu.
Vitamino C bomba
Maždaug 250 g ananasų parūpins daugiau nei 100 procentų rekomenduojamos vitamino C dienos normos. Kaip žinoma, šis vitaminas padeda palaikyti imunitetą, bet naudingas tik tuo. Kadangi yra antioksidantas, apsaugo ląsteles nuo ankstyvo senėjimo, vėžio ir širdies ligų.
Vitaminas C veikia ir mūsų taliją. Vienas mokslinis tyrimas atskleidė, kad sportuojantys žmonės, kuriems trūksta šio vitamino, sudegina 25 procentais mažiau kalorijų.
Per mažas vitamino C kiekis kraujyje taip pat siejamas su didesniu kūno riebalų kiekiu ir juosmens apimtimi.
Sveika oda
Ananasai turi daug mangano (250 g jo yra tiek, kad atstoja 75 procentus rekomenduojamos dienos normos). Šis mineralas, kaip ir vitaminas C, reikalingas kolagenui – baltymui, apsaugančiam odą nuo raukšlių ir suglebimo, – susidaryti.
Manganas irgi veikia kaip antioksidantas, taigi saugo odą nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio. Taigi vasara – pats tinkamiausias metas valgyti ananasus.
Geras virškinimas
Jeigu kada nors bandėte pasigaminti želės su šviežiu ananasu, turėjote galimybę įsitikinti, jog tai bergždžias reikalas – šis desertas nesustingsta. Taip yra dėl to, kad ananasuose esama ypatingo enzimo – tai yra fermento. Vadinamas bromelainu, jis skaido želatiną į aminorūgštis ir neleidžia sustingti. Dėl tos pačios priežasties ananasai labai dažnai naudojami marinamuose, nes suminkština mėsą.
Tačiau ši nuostabi vaisių savybė atsiskleidžia ne tik kulinarijoje. Jeigu valgysite ananasus su kitu maistu, jie padės virškinti baltymus ir sumažinti pilvo pūtimo, nevirškinimo, sunkumo skrandyje tikimybę.
Ananasuose esančios maistinės skaidulos taip pat pasirūpina, kad jūsų žarnynas funkcionuotų it pagal laikrodį, taigi apsaugo nuo vidurių užkietėjimo.
Naudinga žinoti
Ananasus galima valgyti šviežius, šaldytus ir konservuotus, dėti į vaisinius kokteilius ar salotas. Šviežias ananasas taip pat tinka kopūstų salotoms, ypač derančiomis su žuvies patiekalais, jo žiedus galima kepti grilyje.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau