Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Balandžio » 18

Aspirinas nėra joks stebuklingas vaistas ar išsigelbėjimas

Oficialus britų sveikatos apsaugos žinybos NHS patarimas kaip prevencinę priemonę vartoti aspiriną, remiantis naujausiais tyrimais, tėra laužtas iš piršto ir neduoda jokios apčiuopiamos naudos, skelbia „The Daily Mail“.

Tie pacientai, kurių arterijose formuojasi riebalų sankaupos, vartodami aspiriną sau nė kiek nepadeda, teigia naują tyrimą atlikę specialistai.

Pacientams, sergantiems periferinių arterijų liga, jau labai seniai gydytojai patardavo mažomis dozėmis vartoti aspiriną.

Buvo manoma, kad šis vaistas skystina kraują ir padeda užkirsti kelią mirtinų krešulių, sukeliančių insultą ir širdies smūgį, susidarymui.

Aspirinas

Atlikus net 11 senesnių klinikinių tyrimų apžvalgą, paaiškėjo, kad pacientams, kenčiantiems nuo periferinių arterijų ligos, aspirinas tikrai nėra tas „stebuklingas vaistas“, kuriuo laikytas iki tol.

Floridos sveikatos universiteto mokslininkai nustatė, kad aspirinas neturi nieko bendro nei su sumenkusiu mirtingumu, nei su mažesniu insulto ar širdies smūgio atvejų skaičiumi.

Nors ekspertai ir nepataria pacientams skubiai nutraukti aspirino vartojimą, jie tvirtina, kad jų gauti rezultatai naujausi šia tema.

Štai ką teigia tyrimo autorius mokslų daktaras Anthony Bavry: „Periferinių arterijų liga sergantys neretai, vartodami aspiriną, nesulaukia jiems žadamų rezultatų“.

Skaitykite Aspirinas. Svarbiausias insulto rizikos veiksnys

Jam pritaria ir kitas tyrime dalyvavęs mokslų daktaras Ahmedas Mahmoudas: „Aspirinas daugumai pacientų tikrai nėra joks stebuklingas vaistas ar išsigelbėjimas. Būtina iš naujo įvertinti turimus duomenis ir aiškiai įvardyti, kam gydymas aspirinu duoda naudos, o kam - ne“.

Per šešerius metus 7,7 proc. periferinių arterijų liga sergančių pacientų, vartojusių aspiriną, mirė. Kalbant apie kontrolinę grupę, šis skaičius siekia 8,5 proc. Nepaisant to, kaip rašoma specializuotame leidinyje PLOS ONE, tyrimą vykdžiusiems mokslininkams statistika nebuvo svarbiausias aspektas.

Svarbiausias lyginamąją analizę atlikusių mokslininkų tikslas buvo atkreipti dėmesį į faktą, kad neretai vaistas vartojamas be tikslo, o ne priversti žmones skubiai nutraukti aspirino vartojimą.

Skaičiuojama, kad vien Jungtinėse Valstijose nuo periferinių arterijų ligos kenčia per 8,5 mln. žmonių. Kalbant apie situaciją Jungtinėje Karalystėje, turima statistinių duomenų, jog šia liga serga kas penktas vyresnis nei 60 metų britas.

Tokiems asmenims dažnai rekomenduojama vartoti kraują skystinančius preparatus, pavyzdžiui, aspiriną. Toks gydymas buvo grindžiamas bendrosiomis visuomenės sveikata besirūpinančių institucijų rekomendacijomis.

Naujas tyrimas apie aspiriną atskleidžia daugiau įdomių detalių, pavyzdžiui, šis vaistas gali sukelti vidinį kraujavimą pilve. Itin retais atvejais įmanomas ir kraujavimas smegenyse, galintis sukelti insultą. Tyrimai atskleidė, kad aspirinas ne toks veiksmingas kaip kiti kraują skystinantys vaistai, pavyzdžiui, valfarinas.

Asocijuotas medicinos ekspertas „British Heart Foundation“ Mike‘as Knaptonas teigia: „Periferinių arterijų liga – varginantis ir pavojingas susirgimas, tai vienas iš dažniausių galūnių amputacijų ir infekcijų priežasčių“.

„Šis naujas tyrimas verčia abejoti šiuo metu galiojančiomis rekomendacijomis. Galima daryti išvadą, kad aspirinas nėra stebuklingas vaistas, padedantis periferinių arterijų liga sergantiems, tačiau būtina atlikti daugiau šį faktą patvirtinančių tyrimų“, – sako ekspertas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 21:37 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 07:43 Receptai – Patiekalai Keptų daržovių garnyras

Daržoves nuplauname, nusausiname, svogūnus nulupame. Cukiniją ir svogūnus pjaustome maždaug 1 centimetro storio griežinėliais.

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau