Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Vietovės Lietuvoje » 2017 » Gegužės » 28

Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parko paslaptys Likšų kaime

Klaidžiojimas labirintais tapo populiaria pramoga. Kukurūzų laukai, krūmynai, pastatai virsta labirintais. Plungės rajono energetinių labirintų paskirtis kita: Jurga ir Antanas Jakimavičiai teigia siūlantys buvimo čia ir dabar akimirką, kai esame apgaubti ramybės ir harmonijos. Ir išties: mano skeptiškumą prieš žengiant į labirintą pakeitė susižavėjimas – gal čia išties esama kažkokios paslapties?

Vienos dienos viešnagė Plungėje, prasidėjusi paryčiais kelione iš Vilniaus, ėjo į pabaigą, kai dulkėtu žvyrkeliu važiavome į sodybą Likšų kaime, Žemaitijos nacionaliniame parke, apžiūrėti Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parko. Prisipažinsiu – iš anksto net nepasidomėjau, kas tai yra ir ką ten reikės veikti.

Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parkas

Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr. / Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parkas

Takeliai iš akmenų

Nuovargis ėmė viršų ir labiau norėjosi numigti, nei apžiūrinėti keistus labirintus. Ypač kai pamačiau patį pirmą, atrodytų, tiesiog iš akmenukų sudėliotą takelį, vingiuojantį ratu. „Na ir kas iš to?“ – skeptiškai galvojau.

„Kai grupei žmonių pasako – važiuosime į labirintus, tai tuoj visų vaizduotėje iškyla klaidūs labirintai, aukštos sienos ar kad teks eiti į miškus ar dar kur nors. Atsivedi čia ir žmonės klausia: o kur tie labirintai? – lyg skaitydama mano mintis pasakojimą pradeda šios vietos šeimininkė Jurga Jakimavičienė. – Tai yra va tokios schemos, jiems nėra būdingos aukštos sienos, uždari posūkiai ir panašūs dalykai.“

Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parko šeimininkai Jurga ir Antanas Jakimavičiai simpatijų nusipelnė iš pirmo žvilgsnio – savo paprastu pasakojimu, kaip gimė energetinių labirintų idėja, ką jie tikisi perduoti savo lankytojams. O ir nuostabi gamta veikė, todėl klausydama gana ilgo pasakojimo pradėjau nekantrauti: kada gi pagaliau galėsiu išmėginti bent vieną labirintą.

Prieš akis buvo iš akmenų sudėliotas 600 metrų ilgio Vidinio Aš labirintas. Mano skeptiškasis Aš tyliai viduje kuždėjo, kad čia kažkoks pokštas – kokį vidinį Aš galiu atrasti eidama paprasčiausiu, nors ir vingiuotu, taku?

Kur dingo nuovargis?

Kai pagaliau įžengiau į labirintą, iš pradžių ėjau žiūrėdama po kojomis ir plepėdama su šalia žengusiais kolegomis, paskui jau tik žiūrėjau į vingiuojantį taką, o galų gale supratau, kad nė negirdžiu, ką kalba aplinkiniai. Nesu tikra, kad radau kokį nors naują vidinį Aš, tačiau ramybę ir harmoniją tą akimirką – tikrai. Staiga visas dienos nuovargis kažkur išgaravo, jėgų atsirado daugiau, nei buvo anksti ryte, o juokas skambėjo visame parke.

„Labirintas atrodo nedidelis, bet čia yra 600 metrų, – rodydama į Vidinio Aš labirintą pasakojo Jurga. – Kas gi čia vyksta, kodėl sveikatai geriau, žmogus nurimsta? Vingiuojate čia 180 laipsnių kampu, o žmogui, kai eidamas jis suka tai į kairę, tai į dešinę, pradeda labai rimtai dirbti smegenys, perduodama informacija iš vieno pusrutulio į kitą, žmogus nurimsta. O kai žmogus ramus, tada jame vyksta pokyčiai, sveikatai geriau. Jeigu turite klausimą, greičiau ateina atsakymas. O jeigu einate visiškai atsipalaidavę, tada gali kilti unikalių minčių, idėjų, kažko tokio, ko iki tol nebūtumėte galvoję ar planavę. Rekomenduojame – jeigu įėjote, būtinai sąžiningai nueikite iki galo.“

Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parko paslaptys Likšų k.

Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parkas

Šiame parke yra 5 labirintai: be jau minėto Vidinio Aš labirinto, galima išmėginti Meilės ir draugystės labirintą. Pastarasis, kaip pasakoja šeimininkai, nustebina ne vieną porą, nes jį įveikus prie kiekvieno takelio yra lentelė su užrašu, nusakančiu, kokia energija toje labirinto pusėje dominuoja – vyriška ar moteriška. Valdinga žmona neretai žengia būtent vyriškosios energijos puse, ką sužinojęs vyras paprastai tik su šypsena linksi galva: „Taip taip, ji visada vadovauja ir viską reguliuoja.“

Toliau vingiuoja Penkių elementų ir arkangelų labirintas iš dekoratyvinių krūmų ir medelių, kurie susodinti taip, kad keliaudamas žmogus patirtų spalvų, kvapų ir skonio terapiją. Ketvirtasis – Vidinės pusiausvyros labirintas, aštuoniukės formos, reiškiantis begalybę, visų energijų pusiausvyrą ir harmoniją. Tai labirintas, kuris, anot jo kūrėjų, subalansuoja mumyse kairiojo ir dešiniojo smegenų pusrutulių veiklą. Paskutinysis – Čakrų labirintas išsiskiria savo spalvingumu.

4,5 kilometro

Norint nueiti visus labirintus, teks įveikti apie 4,5 km. „Ėjimo pakanka. Nes geografija tokia įdomi: atrodo, esu prie pat centro, o tas centras ima tolti – takelis nuveda į šoną“, – apie specifiką sakė Antanas Jakimavičius.

Idėja įkurti tokį labirintų ir geometrinių figūrų parką šeimai kilo spontaniškai: apsilankiusi paskaitoje apie kaimo turizmo patrauklumą, Jurga susimąstė, kuo išskirtiniu jų sodyba galėtų sudominti atvykėlius. Viena iš pateiktų idėjų buvo klaidūs labirintai, tačiau, pradėjusi ieškoti informacijos internete, ji pirmiausia atrado būtent energetinius labirintus.

Europoje, kaip teigiama plungiškių idėją pristatančioje interneto svetainėje energlabirintai.lt, galima atrasti daugybę labirintų, kurie buvo pastatyti katedrose. Tikėta, kad krikščionims vaikščiojimas labirintu katedroje prilygsta piligriminei kelionei po šventas vietas. Einant Kryžiaus keliu labirintų simbolis taip pat buvo naudojamas kaip kelionės į Šventąją žemę simbolis. Viduramžiais vienuoliai labirintų simbolika puošė savo rūbus ir senųjų šventyklų sienas. Manoma, kad tokiu būdu vienuoliai išreiškė gyvenimo išminties kelių, vedančių į tiesą, klaidumą bei nuolatinius žmogaus paklydimus.

Kaip sakė parko šeimininkė Jurga, pirmą kartą važiuoti susiruošę svečiai paprastai yra tikri – kartą apsilankę daugiau niekada čia nebeužsuks. Tačiau parke praleidę valandą ar kelias dauguma jų persigalvoja ir atsisveikina jau sakydami ne „Viso gero“, o „Iki pasimatymo“. Koks gi čia stebuklas?

Norite, kad jus pastebėtu? Ar žinote paslaptinga ir įdomią vietovę Lietuvoje rašykite.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

09.11.2017 laikas 10:46 Receptai – Patiekalai Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: liepos žiedai, mėta, šeivamedžio juodugio žiedų, vanduo.

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 20:43 Receptai – Patiekalai Minkštos varškės spurgos

Senas labai skanių, minkštų varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau