Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2016 » Gegužės » 24

Hitlerio maisto ragautoja Wolk papasakojo patirtą siaubą

Kiekvienas patiekalas galėjo būti paskutinis jos gyvenime. Baigusios valgyti prėskus vegetarinius valgius 25 m. amžiaus Margot Wolk ir jaunos jos kolegės apsipildavo ašaromis ir pasikūkčiodamos verkdavo, džiaugdavosi, kad liko gyvos.

M. Wolk nebuvo nacė, ji buvo viena iš 15-os moterų, dirbusių griežtai saugomame A. Hitlerio „Vilko irštvoje“ – jo gyvenamojoje vietoje Antrojo pasaulinio karo metais. Jos darbas buvo ragauti kiekvieną Hitlerio patiekalą ir įsitikinti, kad maistas neužnuodytas.
 
Ji vienintelė išgyveno. Visas jos koleges sušaudė Raudonoji armija 1945 m. sausį. Dabar 96 m. našlė M. Wolk nustojo jausti gėdą ir daugelio dešimtmečių tylėjimo prabilo apie darbą Hitlerio maisto ragautoja. Ji davė interviu vokiečių televizijai.
Buvusi Hitlerio maisto ragautoja Margot Wolk
 
„Maistas visada buvo vegetarinis, – pasakojo ji RBB kanalo laidai apie šiurpią savo patirtį. – Nuolat sklandė gandai, kad britai nori nunuodyti Hitlerį. Jis nevalgė mėsos. Mes ragaudavome ryžius, makaronus, paprikas, žirnelius ir žiedinius kopūstus.“
 
Moteris pasakojo: „Kai kurios merginos pradėdavusios valgyti apsiverkdavo iš baimės. Turėdavome viską suvalgyti, paskui valandą palaukti. Kas kartą bijodavome, kad susirgsime. Paskui pasikūkčiodamos raudodavome iš džiaugsmo, kad likome gyvos.
 
“Apsupta pliušinių baltųjų lokių, M. Wolk duoda interviu tame pačiame bute Berlyne, kuriame gimė 1917 m. Vokiečio geležinkelio darbuotojo duktė džiaugėsi nerūpestinga jaunyste, turėjo žydų draugų iki 1933 m., kai į valdžią atėjo naciai.
 
Buvusi Hitlerio maisto ragautoja Wolk Margot Wolk Netyčia ji tapo Hitlerio maisto ragautoja. 1941 m. subombardavo jos ir vyro butą Berlyne, vyrą Karlą paėmė į kariuomenę, o ji ieškojo prieglobsčio motinos namuose tuometiniame Rytų Prūsijos Partscho mieste, kuris dabar yra Lenkijoje. Tas miestas buvo netoli Hitlerio slėptuvės „Vilko irštva“.
 
Miesto meras, prisiekęs nacis, privertė M. Wolk tapti maisto ragautoja. Kasdien SS karys įsodindavo ją ir kitas merginas į specialų autobusą ir nuveždavo į mokyklos pastatą, kuriame jos ragaudavo nacių lyderio patiekalus.
 
„Apsauga buvo tokia griežta, kad niekada nemačiau paties Hitlerio. Mačiau tik jo Elzaso aviganį Blondi“, – atsiminė M. Wolk. Apsauga buvo labai griežta, tačiau vieną naktį ją išprievartavo SS karininkas.Hitlerio baimės dėl gyvybės nebuvo iš piršto laužtos. 1944 m. liepos 20 d. grupė vokiečių karinių pareigūnų bandė nužudyti Hitlerį – susprogdino bombą „Vilko irštvoje“.
 
Buvusi Hitlerio maisto ragautoja Wolk Margot Wolk  „Sėdėjome ant medinių suolų, staiga išgirdome ir pajutome didžiulį trenksmą, – pasakojo M. Volk. – Nukritome nuo suolų, o kažkas sušuko: „Hitleris negyvas.“ Na bet jis buvo gyvas.
 
“Naciai nubaudė mirtimi beveik 5 000 vokiečių, įtariamų prisidėję prie pasikėsinimo į Hitlerį sąmokslo. M. Wolk buvo priversta persikelti į griežtai saugomą pastatą, kuriame ragaudavo Hitlerio maistą.1944 m. pabaigoje Raudonoji armija skynė pergales. Vienas draugiškas SS karininkas padėjo M. Wolk pabėgti. Ji įlipo į nacių propagandos ministro Josepho Goebbelso traukinį ir pabėgo į Berlyno griuvėsius.Berlynas pasidavė Rusijos armijai 1945 m. gegužę. Tačiau M. Wolk karo siaubai nesibaigė.
 
„Bandėme persirengti senomis moterimis, tačiau rusai vis tiek atėjo manęs ir kitų merginų. Mus nutempė į daktaro butą. Dvi savaites mus ten laikė ir prievartavo. Tai buvo pragaras žemėje. Tas košmaras niekada nepasimiršta.
 
“M. Wolk negalėjo susilaukti vaikų: „Visada norėjau dukters. Kai sulaukiau 50 m., pagalvojau, kad mano dukteriai dabar būtų 25-eri. Deja, taip neatsitiko.“
 
Jai atsigauti padėjo britų karys Normanas. Jis po karo grįžo į Didžiąją Britaniją. Iš ten parašė savo vokietei merginai laišką, kviesdamas atvykti į Britaniją. Ji jam atrašė, kad pirma nori palaukti ir sužinoti, ar gyvas jos vyras Karlas.
 
Buvusi Hitlerio maisto ragautoja Margot Wolk  1946m m. prie jos durų pasirodė Karlas. Galiausiai paleistas iš sovietinės karo belaisvių stovyklos jis svėrė 45 kg, jo galva buvo sutvarstyta ir apskritai iš pirmo žvilgsnio buvo neįmanoma jo pažinti.
 
Pora bandė pradėti normalų gyvenimą, tačiau karas abu buvo negrįžtamai paveikęs. M. Wolk naktimis sapnuodavosi košmarai. Galiausiai jie išsiskyrė. Karlas mirė prieš 24 metus. Nuo tada M. Wolk gyveno viena su savo prisiminimais.

 
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 13:36 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Naminis plombyras
Tačiau problema tame, kad dabar prideda pernelyg daug įvairių chemikalų, dėl kurių plombyro skonis praktiškai dingsta. Naminį plombyrą pasigaminti bus nesunku. Yra labai geras receptas, kuriuo mes nusprendėme pasidalinti su jumis....

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 10:57 Receptai – Patiekalai Geltonžiedis barkūnas nuo širdies - kraujagyslių ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Stenokardija, Koronarinių kraujagyslių trombozė. Ingredientai: vaistinis geltonžiedžis barkūnas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau