- 02.03.2017
- 0.0 Reitingas
- 7262 Peržiūrų
- Komentarai
Juntate, kad kimba liga, pradeda perštėti gerklę ar šniurkščiojate nosimi? Užsiplikykite puodelį karštos, aitrokos ir labai kvapnios imbierinės arbatos, sušildysiančios bei padėsiančios nugalėti ligas. Siūlome susipažinti su imbiero nauda bei dalinamės 3 imbierinės arbatos receptais.
Imbiere esantis eterinis aliejus, kurio pagrindą sudaro gingerolis ir šogaolis, stimuliuoja kraujotaką, virškinimą ir medžiagų apykaitą. Imbieras pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, padeda pašalinti iš skrandžio toksinus, tad yra naudingas apsinuodijus. Jis naikina bakterijas, malšina skausmus, slopina uždegimus, padeda užgyti žaizdoms. Imbiero arbata padeda peršalus, susirgus gripu, kenčiant nuo gerklės skausmo ar slogos.
Citrusinė imbierinė arbata
- 3 cm imbiero gabaliuko;
- 2 apelsinų;
- medaus.
Nuvalykite žievę nuo imbiero gabaliuko (tą lengva padaryti tiesiog braukiant šaukštu). Gabaliuką smulkiai supjaustykite ar sutarkuokite. Užplikykite 500 ml verdančio vandens ir palikite pastovėti 5-7 min.
Į paruoštą arbatą supilkite dviejų apelsinų sultis.
Kaitinamas medus praranda didelę dalį savo naudingųjų savybių, tad jo geriau nedėkite į arbatą, o kabinkite šaukšteliu, po truputį valgykite ir užsigerkite paruošta arbata.
Imbierinė arbata su pienu
- 2 šaukštų tarkuoto ar smulkiai pjaustyto imbiero;
- 300 ml pieno;
- 100 ml vandens;
- 1 cinamono lazdelės;
- kelių kardamono sėklų;
- žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 šaukštelio juodosios arbatos arbatžolių.
Užvirkite vandenį ir į jį sudėkite smulkintą imbierą. Pavirinkite 30-60 sekundžių, tuomet supilkite pieną (jį gali sutraukti, jeigu supilsite per anksti, todėl reikia leisti imbierui minutėlę pavirti). Suberkite prieskonius, cukrų, arbatą.
Maišydami virkite ant mažos ugnies beveik iki užvirimo, 5-7 min. Tuomet išjunkite ugnį, uždenkite ir palikite šiek tiek nusistovėti.
Mėtinė imbierų arbata
- 1 cm imbiero gabaliuko;
- saujos mėtų lapelių;
- 2-3 riekelių citrinos;
- pagal skonį cukraus.
Nuvalykite imbiero žievę, gabaliuką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos sumaišykite su mėtų lapeliais, viską užplikykite verdančiu vandeniu.
Arbatą pagardinkite citrina ir cukrumi.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau