Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2015 » Gruodžio » 13

Indai reikalauja Didžiosios Britanijos karalienės dalies karūnos

Grupė Indijos verslininkų ketina artimiausiu laiku pateikti Jungtinės Karalystės institucijoms ieškinį. Indai nori susigrąžinti legendinį brangakmenį «Kahinorą», kuris yra pagrindinė puošmena ant brito monarcho karūnos.

Verslininkai yra įsitikinę, kad deimantas kažkada buvo neteisėtai išvežtas iš jų šalies, karalienė ir kiti UK vyriausybės atstovai apie šį faktą gerai žino.

Pasak Satišo Džaku, vienas iš būsimo ieškinio teikėjų, «Kohinoras» yra vienas iš brangiausių artefaktų, išvežtas iš Pietų Azijos šalių abejotinomis aplinkybėmis, ar net jėga paimtas iš vietos gyventojų. Džiaku teigia, kad Didžiosios Britanijos valdžios institucijos privalo, kas bebūtų, grąžinti brangakmenį į gimtinę, nes yra vienas iš svarbiausių Indijos istorijos ir nacionalinės kultūros vertybių.

Tačiau, verslininkas mano, kad britai geruoju akmens negrąžins, kadangi, kaip ir kitos istorinės vertybės, Didžiajai Britanijai primena, kad Indija buvo britų kolonija. Albiono gyventojai iki šiol didžiuojasi savo kariniais nuopelnais. Dėl šios priežasties, ketinama kreiptis į Tarptautinį Hagos teismą bei kitus tarptautinius teismus.

«Kohinoras» verčiamas į lietuvių kalbą «Kalno šviesa». 1850 metais šį akmenį padovanojo karalienei Viktorijai, jos garbei, antrojo karinio konflikto pabaigos proga, tarp britų ir sikhų. Londonas tuo metu gavo visišką kontrolę Sikhų imperijoje. Po šimtmečio į britų sostą įžengė karalienė Elžbieta II, ir deimantą inkrustavo į karūną. Apytikriais apskaičiavimais, šio reto akmens kaina siekia apie £ 100,000,000.

Beje, atsiimti «Kahinoro» tai yra, padalinti Didžiosios Britanijos karalienės karūnos nori ir kitos šalys, be Indijos, - būtent, Iranas, Afganistanas ir Pakistanas. Ir visos šalys pasirengusios Tarptautiniame Teisme pareikšti teises į šį artefaktą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.06.2019 laikas 17:47 Receptai – Patiekalai Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:39 Receptai – Patiekalai Tinginys su graikiniais riešutais

Gaminame. Tinginys su graikiniais riešutais. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužv...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau