Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » Kosmosas

Kosmosas:


27.03.2015, 09:20
Kosmosas Peržiūrų (5700)
Žemės link artinasi asteroidas, kurio skersmuo siekia apie 520 metrų. Arčiausiai mūsų planetos jis bus penktadienį, tačiau astronomai ramina, kad kosminis kūnas prašvilps saugiu atstumu – apie 4,4 mln. km (apie 11,7 karto toliau nei skrieja Mėnulis). Visgi NASA šį kosminį luitą priskiria potencialiai pavojingiems asteroidams, kadangi vertinant kosminiais masteliais minėtas atstumas yra visai menkas. Asteroidas 2014 YB35 pirmą kartą pastebėtas praėjusiais metais. Jį atrado Arizonos universiteto mokslininkai. Kosmine erdve jis skrieja apie 10 km per sekundę greičiu.
Sužinok daugiau ...
25.03.2015, 08:25
Kosmosas Peržiūrų (4102)

Australijos mokslininkai mano atradę didžiausio žinomo meteorito išmušto kraterio pėdsakus Žemėje – jis yra centrinėje Australijos dalyje, rašo abc.net.au. Mokslininkų grupė, kuriai vadovavo dr. Andrew Gliksonas iš Australijos nacionalinio universiteto, sakė, kad du labai seni krateriai, esantys Australijos centrinėje dalyje, iš tikrųjų yra palikti vieno meteorito, skilusio į dvi dalis. „Panašu, kad tai yra dvi didelės struktūros, kurių kiekvienos dydis yra apie 200 kilometrų. Tai sujungus gautųsi 400 kilometrų dydžio struktūra, kuri yra didžiausia iš visų žinomų Žemėje“, – Australijos leidiniui sakė mokslininkų grupės vadovas.

Sužinok daugiau ...
20.03.2015, 22:38
Kosmosas Peržiūrų (4572)
Žmonija nuo seno yra atkreipusi dėmesį į tai jog danguje vis pasirodo šie keisti objektai, kurie dabar yra vadinami kometomis. Apie šiuos dangaus kūnus buvo prikurta begalė įvairiausių mitų, buvo bandoma juos personalizuoti paverčiant dievais, jie archajiniam žmogui visuomet pranašaudavo nelaimes ir siaubingas bei globalias katastrofas.
Sužinok daugiau ...
11.03.2015, 19:43
Kosmosas Peržiūrų (6004)
Mokslas visais laikais siekė kuo daugiau sužinoti apie mus supantį pasaulį - kosmosą, žvaigždes, kurias galima stebėti iš Žemės. Iš pradžių žmonės galvojo, kas Žemė yra Visatos centras. Saulė, planetos ir žvaigždės skrieja aplink mūsų planetą, o pati Žemė yra plokščia. Laikai keitėsi, mokslo žinios taip pat. Dabar visiems yra žinoma, kad Žemė yra apvali, ir ji toli gražu nėra Visatos centras, o žvaigždės aplink save turi daug pasaulių.
Sužinok daugiau ...
31.01.2015, 21:28
Kosmosas Peržiūrų (5745)

Kas nuo visuomenės akių slepiama Vatikano archyvuose? Yra manančių, kad po devyniais užraktais saugoma informacija apie nežemišką gyvybę. Kiti įsitikinę, kad juose saugomi senoviniai tekstai, kurie paneigia Jėzaus egzistavimą. Kas žino, kokios paslaptys, galinčios sukompromituoti, galbūt net sunaikinti Bažnyčią, ten slepiamos?

Sužinok daugiau ...
« 1 2 ... 28 29 30