Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Religija » 2015 » Liepos » 4

Kunigų nuodėmingas gyvenimas

Katalikų bažnyčia ir jos kunigai moko tūkstančius parapijiečių kaip tinkamai gyventi, būti doriems piliečiams. Jie ne retai linkę pasisakyti įvairiomis socialinėmis visuomenei svarbiomis temomis, tačiau pati bažnyčia yra tiek slėpusi savo dvasininkų skandalų ir nusikaltimų, kad dorovingi pamokslavimai mažų mažiausiai skamba keistai.

Toliau pateiktos ne tik paprastų kunigų, tačiau ir aukštas pareigas užimančių dvasininkų – vyskupų – nuodėmingos ir nusikalstamos istorijos, kurią ne vieną ilgą laiką žinojo ir pats Vatikanas, tačiau bandė visaip nuslėpti nuo visuomenės.

Kunigas pasinaudojo psichikos liga sergančia moterimi

2013 metais Lietuvos viešojoje erdvėje nuskambėjo skandalas, kai teismo ekspertai nustatė, kad Jonavos klebonui Audriui Mikitiukui pinigus, gautus pardavus butą, atidavusi 69 metų moteris serga psichikos liga ir nesuvokė savo veiksmų. Senjorės būklę tyrę psichiatrai pranešė, kad jos veiksmams turėjo įtakos „meilė, persekiojimo kliedesiai“. 

Po moters atlikto dovanojimo parapijai atiteko 182 tūkst., o pačiam kunigui – 20 tūkst. litų. Buvo žinoma, kad klebonas padėjo vykdyti pardavimo sandorį – jis parapijietę vežė į susitikimus su pirkėja, derėjosi dėl kainos. Pareigūnams A. Mikitiukas teigė žinojęs apie parapijietės ligą, tačiau nesiejantis jos su teise valdyti turtą.

Taip pat nustatyta, kad pensininkė buvo įsimylėjusi kunigą; klebonas neslėpė iš jos išgirdęs netgi pasiūlymą pasimylėti.

Vatikano kunigas bendradarbiavo su mafija

2012 metais italus sukrėtė žinia, kai Italų specialioji tarnyba ėmėsi tirti kunigo Ninni Treppiedi bendradarbiavimą su Sicilijos mafija, kuriai kunigas padėjo plauti milijonines eurų sumas. Po šio skandalo buvo nušalintas Vatikano banko vadovas Ettoras Gotti Tedeschi, kuris supykdė dvasininkus, nes policijai atidavė mafijos atstovų duomenis. Tai ne pirmas kartas, kai Vatikano bankas įsivėlė į skandalą,  per paskutinius 40 metų bankas jau ne sykį buvo įtariamas bendradarbiaujantis su politikais ir mafija.

Lenkijos kunigas mirė homoseksualų orgijos metu

2013 metais Lenkijos visuomenę sukrėtė žinia, kai dienraštis „Fakt“ atskleidė tikrąsias dvasininko žūties priežastis. Prieš tai buvo manoma, kad išvykęs į Ekvadorą 45 metų kunigas Miroslawas

Kunigų nuodėmingas gyvenimas

Karczewskis žuvo per plėšikų užpuolimą, tačiau pasirodė, kad kunigas mirė homoseksualų orgijos metu.

Dienraštis „Fakt“ taip pat nurodė, kad Vatikanas stengėsi nuslėpti šokiruojančią tiesą ir liepė Ekvadoro ir Lenkijos vyskupijoms meluoti esą kunigą nužudė plėšikai, kurie iš jo pavogė mobilųjį telefoną ir nešiojamąjį kompiuterį.

Lenkijos arkivyskupas prievartavo vyrus

Lenkijos arkivyskupas 67 metų Juliuszas Paetzas 2002 metais buvo apkaltintas seksualiniu išnaudojimu, jo aukomis tapo kiti kunigai, teologijos studentai, kiti parapijiečiai vyrai. Lenkijoje tokie rimti kaltinimai pirmą kartą pateikti aukštas pareigas užimančiam dvasininkui.

Belgijoje kunigas 7 metus seksualiai išnaudojo vaikus

2008 metais Belgijos kunigas Robertas Borremansas, kuris 1999 metais sutuokė Belgijos sosto įpėdinį Philippą ir princesės Mathildą, buvo nuteistas už seksualinį vaikų išnaudojimą – jis 1994-2001 metais žagino vieną berniuką, o už šį nusikaltimą jam paskirta kalėti vos penkerius metus, iš jų tris lygtinai.

R. Borremansas teismo nutarimą apskundė apeliaciniam teismui, tačiau apeliacinę bylą pralaimėjo ir jam liko galioti anksčiau numatyta bausmė. Po apeliacinio teismo nutarimo Belgijos Katalikų Bažnyčia paskelbė atsiprašymą, kuriame ilgiau nei septynerius metus vykdytą vaikų seksualinį išnaudojimą pavadino „rimtais veiksmais“.

JAV kunigas seksualiai išnaudojo 200 kurčių berniukų

Milvokio Šv. Jono kurčiųjų mokykloje, Viskonsino valstijoje, kunigas Lawrencas Murphas seksualiai išnaudojo daugiau nei 200 kurčių berniukų, tačiau šis kunigas niekada nebuvo nubaustas. Nors JAV dienraštis „The New York Times“ atskleidė, kad 1996 metais kardinolas Josepho Ratzingerio (jis 2005 metais tapo popiežiumi Benediktu XVI) gavo laiškų apie kunigo Murpho vykdytus seksualinius nusikaltimus, tačiau nieko nedarė norėdamas išsaugoti gerą bažnyčios vardą. Vaikus tvirkinęs kunigas net nebuvo nušalintas nuo pareigų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.tv3.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai užkimus
Užkimus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai užkimus, receptai nuo užkimimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 21:57 Receptai – Patiekalai Švelnus mėsos pyragas be terlionės su tešla

Tortas yra labai minkštas, švelnus ir sultingas, neužima daug laiko jį paruošti. Išsamų maisto paruošimo procesą žiūrėkite vaizdo įraše

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:40 Receptai – Patiekalai Medus, kiaušinis gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Sviesto, Kiaušinio trynių, Miltų, Medaus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau