Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2016 » Liepos » 4

Kuo skiriasi Kūdikių bumo, x, y, z kartų atstovai?

Ar žinojote, kad tai, kokie jūs esate, priklauso nuo to, kokios kartos atstovai esate? Kūdikių bumo, x, y, z kartų atstovai susiję vieni su kitais, bet turi nemažai skirtumų. Kiekvienoje kartoje pirmenybė skiriama skirtingiems dalykams. Tai, kokie mes esame, priklauso nuo to, kokioje aplinkoje augome, su kokiais sunkumais susidūrėme, kas mums buvo prieinama, ko mes troškome būdami vaikai. Tikriausiai nieko nestebina, kad vaikus, gimusius po karo, domino kiti dalykai, negu tuos, kurie auga apsupti naujausių technologijų ir kurie net naktį miega su mobiliaisiais telefonais!

Kūdikių bumo karta (gimę 1946 – 1964) – tai žmonės, gimę po II pasaulinio karo. Daugelyje Vakarų tautų pastebėtas gimstamumo padidėjimas, kai pasaulis pradėjo pamažu atsigauti po ekonominių sunkumų, pasibaigus II pasauliniam karui. Naujoji kūdikių bumo karta tapo beprecedenčio ekonominio augimo ir klestėjimo liudininkais. Jie atėjo į pasaulį tada, kai dar buvo gana sunkūs laikai, tačiau dėl išsilavinimo, vyriausybės subsidijų, kylančių nuosavybės kainų ir technologinės pažangos Vakarų Kuo skiriasi Kūdikių bumo, x, y, z kartų atstovai? piliečiai tapo sėkmingi ir ekonomiškai stiprūs. Daugelis kūdikių bumo kartos atstovų dabar jau yra sulaukę pensinio amžiaus ir Vakarų pasaulyje jie turi daugiau komforto ir prabangos dalykų negu ankstesnės kartos. Deja, Lietuvoje ir kitose posovietinėse šalyse žmonės su sunkumais susidūrė ir pasibaigus II pasauliniam kartui, todėl jie užaugo ir subrendo kitokie žmonės nei vakariečiai. Žymūs kūdikio bumo kartos atstovai: Steve‘as Jobsas, Billas Gatesas, Sylvesteris Stallone, Billas Clintonas, Donaldas Trumpas, George‘as W. Bushas, Eltonas Johnas ir kt.

X karta (gimę 1965 – 1980) – tai žmonės, gimę po kūdikių bumo, ir kuriuos suformavo jų jaunystėje vykę pasauliniai politiniai įvykiai. Tai tokie svarbūs istoriniai įvykiai kaip Vietnamo karas, Berlyno sienos griovimas, Šaltojo karo pabaiga, M. Thatcher vadovavimas vyriausybei D. Britanijoje. Visa tai padėjo sukurti tų laikų kultūrą ir suformavimo tik šiai kartai būdingas žmonių savybes. Jie tapo atviresni įvairovei, tapo tolerantiškesni skirtingoms religijoms, seksualinėms orientacijoms, žmonių klasėms, rasėms ir etninėms grupėms. Karjeroje šios kartos atstovams svarbiausia darbo saugumas ir atlyginimas. Dar kelios jiems būdingos savybės: skeptiškumas, neformalumas, linksmumas. Šie žmonės daug dirbdavo, todėl vaikus neretai palikdavo vienus namie. Jie atsargūs, konservatyvūs ir linkę taupyti. Keletas X kartos žymių atstovų: Davidas Cameronas, Sarah Jessica Parker, Robbie Williamsas, Jennifer Lopez.

Y karta (gimę 1980 – 2000) – šie žmonės į pasaulį atėjo po X kartos. Y arba vadinamoji tūkstantmečio karta. Ją suformavo technologijų perversmas, įvykęs jų jaunystėje. Šie žmonės užaugo kartu su technologijomis, todėl be jų jie sunkiai įsivaizduoja savo gyvenimo. „Apsiginklavę“ naujausiomis technologijomis ir elektroniniais prietaisais (išmaniaisiais telefonais, nešiojamaisiais kompiuteriais, planšetėmis ir kt.) Y kartos atstovai internete yra 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, 365 dienas per metus. Daugelis tūkstantmečio vaikų užaugo matydami sunkiai dieną, naktį dirbančius ir didelę įtampą patiriančius tėvus (Kūdikio bumo kartos atstovai) ir tai suformavo unikalų požiūrį į darbą ir poreikį rasti pusiausvyrą tarp darbo ir gyvenimo. Štai kelios Y kartos atstovams būdingos savybės: realizmas, pasitikėjimas savimi, linksmumas, socialumas. Šios kartos atstovų šeimos dažnai būna neilgalaikės, sutuoktiniai išsiskiria, sukuria naujas šeimas ir dalijasi vaikų auklėjimu bei priežiūra. Jie labai vertina išsilavinimą ir laiko tai viena didžiausių vertybių. Šie žmonės nėra linkę kaupti, pinigus jie uždirba tam, kad juos išleistų. Keletas Y kartos žymių atstovų: Beyonce Knowles, Kate Middleton, Justinas Timberlake‘as, Macaulay Culkinas, Justinas Bieberis.

Z karta (gimę po 2000) – tai X arba Y kartų atstovų vaikai. Tiesą sakant, dar nėra įmanoma šios kartos atstovų apibūdinti labai tiksliai, nes jie šioje Žemėje gyvena dar labai neilgai. Prognozuojama, kad Z kartos atstovai bus labai stipriai susiję vieni su kitais, gyvens naujausių technologijų komunikacijos eroje, jų gyvenimo būdas bus labai glaudžiai susijęs su technologijomis, dar labiau išaugs naudojimasis socialiniais tinklais ir tai taps nebeatsiejama jų gyvenimo dalimi. Tačiau kaip bus iš tikrųjų – parodys laikas. Vyriausi Z kartos atstovai dabar yra tik 16 metų. Keletas Z kartos žymių atstovų: Shiloh Jolie – Pitt, Blue Ivy Carter, Suri Cruise, Brooklynas Beckhamas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://priekavos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.12.2019 laikas 22:46 Receptai – Patiekalai Varškės Pyragas - Rumunų Skanėstas

Pieną sumaišyti su aliejumi, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada palikti atvėsti. Tuomet sudėti likusius tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkyti. Gautą tešlą padalyti į 2 dalis. Vieną jų iškočioti i...

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:18 Receptai – Patiekalai Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Karštoje vandens vonelėje ištirpdykite 100 g. šokolado su sviestu. Į tirpinį suberkite kavos miltelius, cukrų, įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Palengva berkite ir likusius produktus: druską, kakavos miltelius, miltus, van...

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 14:53 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (šunobelės, pipirmėčiai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Virškinimas. Ingredientai: šunobelės šaknų, pipirmėčių lapų, dilgėlių lapų, ajero šaknų, valerijono šaknų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau