Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2015 » Gruodžio » 22

Mokslininkai įvardino vietą, kur žaibai trenkia 297 dienas per metus

Mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė į kokia vietas mūsų planetoje daugiausiai trenkia žaibas. Tyrimo rezultatus specialistai paskelbė metiniame Amerikos geofizikų sąjungos susitikime.

Klimatologai iš San Paulo universiteto, Brazilijoje, tyrimams panaudojo palydovų duomenis nuo 1998 iki 2013 m. Duomenys buvo surinkti Lightning Imaging Sensor (LIS) technologijos pagalba, kuri buvo įrengta NASA ir Japonijos Aviacijos tyrimo agentūros palydove "Tropical Rainfall Measuring Mission (TRMM)".

Įrenginys rinko duomenis iki 0.1 laipsnio platumos galimybe, kuri atitinka maždaug 11 kilometrų spindulį. Tai suteikė gauti detalesnę informaciją.

  Tyrimo metu buvo nustatyta, kad labiausiai žaibai trenkdavo Mitumbo kalnuose, Kongo demokratinėje Respublikoje ir Kamerūno kalnuose, vakarų Afrikoje. Ten buvo užfiksuota daugiausia elektros iškrovų.

Tačiau, didesnį dėmesį mokslininkai skyrė į tuos regijonus, kuriuose gyvena ne mažiau kaip 1000 žmonių. Tarp tokių į pirmą vietą patenka Lagunito mietas Venesueloje. Ten, žaibų smūgiai, beveik nuolat trenkia į Marakaibo ežerą. Vidutiniškai per metus, elektros iškrovos virš ežero "įsižiebe" 297 dienas per metus. Be to, jie atsiranda toje pačioje vietoje - ten, kur ežeras įteka į Katatumbo upę.

Antrą ir trečią vietą užėmė Kabaro ir Kampene miestai Kongo Demokratinėjė Respublikoje. Afrikoje buvo daugiausia vietų, kur dažniausiai trenkdavo žaibas. Iš 500 mokslininkų išrinktų apgyvendintų vietų, 283 gyvenvietės buvo Afrikoje. Pasak mokslininkų, visas žemynas padengtas tokiais "karštais taškais".

Šiaurės Amerikoje, tokių taškų buvo 53. Taip pat į sąrašus pateko "Sierra-Madre" Meksikoje ir pusiasalyje "Jakato" kalnai. Kubos sala taip pat pritraukia elektros iškrovas.

Azijoje, randasi 87 vietos kuriuose daugiausia žaibuojama. Pirmąją vietą tarp Azijos šalių užėmė Pakistanas. Tačiau Europoje nėra nė vienos gyvenvietės kur dažnai žaibuotų.

Brazilijos mokslininkai taip pat įrodė, kad dienos metu žaibai dažniausia pasirodo virš pakrantės, kai šiltas vėjas atneša lietų. Naktimis, žaibai dažniausiai trenkia virš vandenyno. Be to, buvo pasakyta, kad visi šie regionai kur labiausiai žaibuoja, randasi kalnuotose vietovėse.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.09.2019 laikas 14:05 Receptai – Patiekalai Skaniausi pyragėliai per 20 minučių
Skanūs pyragėliai su įdaru. Labai sunku nuo jų atsitraukti. Dingsta akimirksniu! Norėdami sužinoti daugiau apie paruošimą, žiūrėkite vaizdo įrašą:

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 17:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams
Sanarių skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams, receptai nuo sąnarių skausmo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomi...

Skaityti daugiau

18.11.2019 laikas 20:14 Receptai – Patiekalai Skanumėlis iš paprastų kopūstų per 15 minučių. Kopūstų lapai tešloje
Valgyčiau kiekvieną dieną! Nesitikėjau, kad taip paprasta pasigaminti šiuos kopūstų blynelius. O, kaip atrodo, taip ir norisi išbandyti. Labai lengva pasigaminti ir suvalgomi akimirksniu.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau