Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2017 » Vasario » 25

Mokslininkas apie aukščiausio proto paieškas ir nso

Karlas Gustavas Jungas (1875- 1961) – šveicaru psichiatras, analitinės psichologijos pradininkas. Jis gimė šventiko šeimoje, baigė Bazelio ir Ciuricho universitetus, 1900 metais pradėjo dirbti silpnapročiu klinikoje. Nuo 1907 metu pradėjo dirbti su Zigmundu Froidu. 1912 metais Jungas išleido knygą „Apie pasąmonės psichologiją“, kurioje paneigė daugumą Froido idėjų. 1933 metais Jungas tapo psichologijos profesoriumi Ciuricho politechnikos institute. 1943 metais persikėlė į Bazelį, kurio universitete dirbo medicinos psichologijos profesoriumi.

„Visus savo darbus parašiau, tarsi vykdydamas kažkieno užduotį. Jie buvo parašyti, paliepus kažkam iš aukščiau. Mane valdė kažkokia dvasia, kuri kalbėjo už mane“.

Aukščiausio proto paieškos

Kai kalbame apie evoliucijos teoriją, pirmiausia prisimename Čarlzą Darviną. Kai reikia paminėti garsiausius kompozitorius, tariame Mocarto, Betchoveno, Čaikovskio, Šopeno pavardes. Filosofai – Aristotelis ir Šopenhaueris. Kosmonautai – Gagarinas, Armstrongas. Patys garsiausi psichologai, be abejo, yra Zigmundas Froidas ir Karlas Jungas. Jie gyveno vienu metu, dirbo kartu, tačiau skelbė skirtingus požiūrius: Froido „aš“ ir Jungo kolektyvizmas.

Nelabai seniai Bazelio (Šveicarija) bibliotekoje buvo aptikta sensacinga medžiaga – asmeninis Karlo Jungo susirašinėjimas su giminaite. Sprendžiant iš šių laiškų turinio, garsusis mokslininkas paskutiniais savo gyvenimo metais iš skeptiko tapo įsitikinusiu teorijos apie nežemiškąsias civilizacijas šalininku.

Mokslininkas apie aukščiausio proto paieškas ir nso

Savo kūryboje nežemiškojo proto problemoms Jungas buvo paskyręs tik vieną kūrinį – „Šiuolaikinis mitas apie dangaus ženklus“ („Ein moderner Mythus Von Dingen, die am Himmel gesehen Werden“), kuriame stratosferoje skraidančias lėkštes pavadino tik gandais ir haliucinacijomis. Autorius į šį reiškinį žiūrėjo iš filosofinės pusės ir ieškojo visuotinės haliucinacijos priežasčių kolektyvinėje sąmonėje.

Žvelgiant į praeitį, į XX amžiaus vidurį, kai visame pasaulyje tapo labai populiari NSO tema, galima pasakyti, kad Jungas savo knygą pavadino labai tiksliai ir toliaregiškai. Nors ir pabrėžė savo neigiamą nuostatą į dangaus ženklus, tačiau knygos pratarmėje rašė: „Tiksliai įvertinti dabartiniu metu vykstančių reiškinių reikšmę yra labai sunku, juo labiau, kad mūsų apmąstymai apie šiuos reiškinius gali būti labai subjektyvūs. Puikiai suprantu pavojų, kurį keliu pats sau, pranešdamas savo nuomonę apie kai kuriuos pastaruoju laiku paaiškėjusius faktus – gana svarbius ir svarius“.
Kaip savo knygos pratarmėje rašė Jungas, jis žymiai rimčiau žiūrėjo į NSO kilmės problemas, nei galėjo pasirodyti jo amžininkams. Tik jis negalėjo atvirai rašyti apie NSO kaip apie realybę, nes tokiu atveju jo, kaip mokslininko, reputacija būtų sugadinta.

Štai ką rašė garsusis mokslininkas: „Nepaprastai sunku, netgi galima pasakyti, kad neįmanoma susidaryti aiškią nuomonę apie šiuos objektus, nes jie elgiasi ne kaip materialūs kūnai, o kaip besvorės mintys. Iki šiol niekam nepavyko gauti nepaneigiamų skraidančių lėkščių egzistavimo faktų, jeigu atmesti atvejus, kai radarais pavyko užfiksuoti jų pėdsakus“. Atrastasis susirašinėjimas su giminaite įrodo, kad pats mokslininkas neužmiršo temos, susijusios su skraidančiais objektais ir labai domėjosi tyrimais šioje srityje.

Santykių nutraukimas

Panelė Luiza Cinstag (Louisa Zinsstag), Karlo Jungo giminaitė, 1953 metais pradėjo aktyviai tyrinėti NSO fenomeną, nors tuo metu iš šio reiškinio buvo viešai juokiamasi. Ji bendravo su ekspertais ir liudininkais, rinko medžiagą, nuotraukas. Jos straipsnis apie susirašinėjimą su dėde buvo išspausdintas Anglijoje leidžiamame žurnale „Flying Saucer Review“ 1963 metų vasarą. Tuo metu žurnalistai ir Karlo Jungo pasekėjai šiai informacijai neskyrė didelio dėmesio, nors joje buvo pateikti ir gilūs apmastymai, ir asmeniniai pergyvenimai, kuriais profesorius dalijosi su savo dukterėčia.

Savo memuaruose Luiza Cinstag rašo, kad iš vaikystės gerai atsimena, kaip jų šeimoje buvo aptarinėjami profesoriaus Jungo darbai ir jo spiritistiniai eksperimentai. Luizos sesuo Helena buvo mediume eksperimentuose, kuriuos Jungas atliko dar tais laikais, kai buvo studentas. Beje, šį faktą profesorius paminėjo savo kūriniuose, tik nepaminėjo Helenos vardo. Seserų motina Matilda buvo įsitikinusi, kad būtent šie eksperimentai buvo ankstyvos Helenos mirties priežastimi. Nors kiti šeimos nariai ir nepalaikė moters įsitikinimo, vis tik santykiai su garsiuoju giminaičiu buvo nutraukti.

Šilkinis NSO

Praėjus daugeliui metų, kai 1954 metais Jungas viename Šveicarijoje leidžiamame laikraštyje išspausdino straipsnį, skirtą NSO, Luiza Cinstag labai susidomėjo giminaičio samprotavimais šia tema. Likimas giminaičius vėl suvedė vieno profesoriaus mokinio, kuris palaikė Cinstag požiūrį, dėka. Prasidėjo susirašinėjimas. Ir tik 1958 metais Jungas dukterėčią pakvietė arbatos į savo rezidenciją. Tai įvyko, likus nedaug laiko iki profesoriaus knygos apie skraidančius dangaus objektus išleidimo.

Luiza atsimena, kad tai buvo viena iš labiausiai įsimintinų jos gyvenimo dienų. Iš pradžių Jungas paklausinėjo apie giminaičius, po to buvo pradėtos diskusijos apie naujas žinias, susijusias su NSO. Mokslininkas pasiūlė kalbėti anglų kalba, argumentuodamas tuo, kad šioje srityje pagrindiniai tyrimai atliekami šalyse, kuriose kalbama anglų kalba, kur atsirado nauji terminai, kurie dar neturėjo tikslaus vertimo į vokiečių kalbą.

Iš pradžių Jungas linksmai klausinėjo giminaitės apie jos požiūrius ir įsitikinimus. Jis prisipažino, kad dar neseniai pats buvo įsitikinęs, jog nežinomi dangaus objektai pagaminti iš minkštos pūkuotos medžiagos, panašios į šilką, o ne iš metalo. Mokslininko nuomonė pasikeitė po to, kai susitiko su vienu žmogumi, kurio tapatybės Jungas neatskleidė, nes tai buvo aukštą postą JAV kariuomenėje užimantis žmogus. Kariškis papasakojo apie savo patirtį stebint NSO ir įtikino mokslininką, kad dangaus kūnai pagaminti vis tik iš metalo.

Luiza prisiminė, kad jai nepaprastai imponavo dėdės sugebėjimas priimti neginčijamus įrodymus ir pripažinti klydus. Ji parodė šūsnį nuotraukų, kuriose buvo užfiksuoti įvairūs neatpažinti skraidantys objektai. Šioje vietoje linksmas pokalbis baigėsi, Jungo viduje atsibudo mokslininkas – jis paėmė į rankas lupą ir labai atidžiai ėmė tyrinėti nuotraukas. Jis paprašė, kad Luiza jį supažindintų su naujais tyrimais šioje srityje.

Praėjus nedaug laiko ji nuvežė parodyti dėdei naujas spalvotas skraidančių objektų nuotraukas. Šio susitikimo metu Jungas papasakojo apie savo knygą, kurioje nagrinėjo XX amžiaus mitus, ir pasakė, kas jam nepatiko giminaitės samprotavimuose. Taip pat paaiškino apie psichologinio dangaus kūnų suvokimo niuansus. Jungas ne kartą pabrėžė, kad negali diskutuoti apie NSO fizinę kilmę, nes jis nėra fizikas ar astronomas, todėl apie šią problemą gali kalbėti tik psichologiniu aspektu. Tai buvo nepaprastai garbingas prisipažinimas! O kaip paprastas žmogus jis labai domėjosi dangaus objektų kilme, tačiau apie tai, suprantama, negalėjo rašyti moksliniame darbe, susijusiame su psichologija.

2008 metais Berlyne Džėjus Seris apsigynė daktarinę disertaciją, kurios tema buvo „Karlas Gustavas Jungas – avangardiškas konservatorius“. Šiame darbe buvo pateiktas faktas: 1959 metais pas Jungą pasisvečiuoti atvyko Čarlzas Lindbergas su žmona. Lindbergas buvo garsus JAV pilotas, kuris 1927 metais pirmasis vienas pats perskrido Atlanto vandenyną, pakildamas Niujorke ir nusileisdamas Paryžiuje.

Šiame susitikime netrūko karštų diskusijų. Lindbergas vėliau pasakojo, kad Jungas piktinosi amerikiečių majoru Donaldu Kichou, kuris nutylėjo ar nuslėpė nepaprastai svarbius faktus, susijusius su NSO pasirodymu. Garsusis pilotas papasakojo, kad ir jis pats ne kartą panašiais klausimais kreipėsi į JAV KOP generolą Karlą Spatcą. Profesorius nusijuokė ir pasakė, kad, jo manymu, pasaulyje yra daugybė dalykų, apie kuriuos nežinoma nei Spatcui, nei kitiems generolams.

Jeigu dar nepatikėjote tuo, kad gyvenimo pabaigoje Karlas Gustavas Jungas tapo NSO egzistavimo teorijos šalininku, siūlome dar vieną citatą iš susirašinėjimo su Luiza Cinstag. 1959 lapkričio 27 dieną mokslininkas rašė: „Labai susidomėjęs stebiu įvykius Amerikoje, kur kariuomenė bando blokuoti informaciją apie NSO egzistavimą. Man sunku paaiškinti, kodėl taip elgiamasi. Būsiu labai dėkingas, jei pranešite man visą naują informaciją“.

Šaltinis Mįslės ir Faktai

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.09.2019 laikas 13:19 Receptai – Patiekalai Nuostabi mėsa su sūriu! Visada mažai, kiek be gamintum!

Skanu ir originalu! Pasigaminkime namuose skanius kepsnelius su fetos sūrio įdaru. Gaunasi labai skanūs ir dideli.

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:16 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (šermukšnio, dilgėlių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: šermukšnio uogų, 3 dalys dilgėlių lapų.

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau