Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 31

Neįtikėtina svogūnų nauda sveikatai: kovoja su diabetu, astma, vėžiu ir ne tik

Jau kelis dešimtmečius ši daržovė naudojama kaip naminė priemonė gyvenimo ir sveikatos problemoms spręsti, rašo homeremediesgarden.com.

Svogūnai nauda sveikatai

Svogūnai turtingi kvercetino. Kvercetinas yra yra polifenolio flavanoidas, kuris veikia kaip puikus natūralus priešuždegiminis, antihistamininis preparatas. Taip pat tai puikus antioksidantas. Taigi, pjaustant svogūną išties nėra dėl ko verkti – jį būtina įtraukti į kasdienę savo mitybą, jeigu norite gyventi gerai, ilgai ir sveikai.

Štai keletas puikių svogūno panaudojimo būdų.

Širdies ligas kur kas lengviau įveiksite, jeigu pasitelksite svogūną

Polifenolio flavonoido kvarcetinas, kurio gausiai aptinkama svogūnuose, atlieka svarbų vaidmenį mažinant kraujo spaudimą. Be to, svogūnas taip pat padeda išsaugoti sveikas širdies arterijas, nes neleidžia joms užsikimšti. Taigi, sumažėjęs kraujo spaudimas ir širdies arterijų elastingumas padės išvengti jums infarkto ir kitų širdies ligų.

Kaip panaudoti svogūną? Paprasčiausiai jį smulkiai supjaustykite ir dėkite į įvairius namuose ruošiamus patiekalus.

Užkardo vėžį

Svogūnai pasižymi neįtikėtinu antioksidaciniu poveikiu. Moksliškai įrodyta, kad svogūnus naudojant kasdieniuose patiekaluose jie netgi padeda įveikti vėžį. Ypač veiksmingai jie kovoja prieš gaubtinės žarnos vėžį, smegenų vėžį ir kaklo vėžį. Laisvieji radikalai, sukeliantys didelius DNR pažeidimus organizmo ląstelėse, vartojant svogūnus drastiškai sumažėja. Taip pat įrodyta, kad svogūnų vartojimas sumažina mirtinų piktybinių auglių dydį, o kartais netgi visiškai sunaikina naviko ląstelę.

Neįtikėtina detoksikuojanti priemonė

Svogūnai puikliai detoksikuoja. Juose gausu įvairių organinių sieros junginių. Šie junginiai labai naudingi sveikatai. Be to, svogūnai dar turi metionino ir cisteino. Abi šios amino rūgštys atlieka svarbų vaidmenį organizmo detoksikacijoje. Metionas ir cisteinas padeda iš organizmo išvalyti mirtinas chemines medžiagas, tokias kaip kadmis ir gyvsidabris.

Slopina astmą

Svogūnuose gausu polifenolio flavanoido kvarcetino, pasižyminčio puikiu antihistamininiu poveikiu. Be to, svogūnai nuo seno garsėja savo priešuždegiminėmis savybėmis. Abu šie veiksniai padeda užkirsti kelią histamino išsiskyrimui. Histaminą išskiria imuninės ląstelės, dėl ko kyla sunkios alerginės reakcijos. Taigi, svogūnas pajėgus sumažinti histamino lygį ir taip slopinti astmą.

Sumažina dantų ėduonį

Svogūnai veiksmingai gerina burnos sveikatos būklę ir palaiko dantų higieną. Nesileiskite kvailinami ne itin malonaus svogūnų kvapo, kuris sklis iš burnos, suvalgius žalią svogūną. Žali svogūnai pašalina burnoje esančias bakterijas ir stiprina dantis. Jeigu kasdien kelias minutes kramtysite žalius svogūnus, tai pražudys visas burnoje esančias bakterijas, kurios sukelia ėduonį ir kitas burnos bei dantų problemas.

Kovoja su diabetu

Svogūnuose esantis eterinis aliejus vaidina svarbų vaidmenį mažinant gliukozės kiekį organizme. Todėl vartojant svogūnus padidinamas organizme esančio laisvo insulino kiekis. Padidėjęs insulino kiekis, savo ruožtu, mažina kraujyje esančio cukraus kiekį ir taip kovoja su diabetu. Taigi, žmonės, kurių šeimoje būta diabeto atvejų, turėtų kasdien vartoti svogūnus – tai padės kontroliuoti cukraus kraujyje ir gliukozės kiekį.

Aprūpina vitaminu C

Svogūnuose labai daug vitamino C. Kaip žinia, vitaminas C stiprina imunitetą. Kai organizmo imunitetas stipresnis, jis geriau kovoja su infekcijomis ir ligomis. Be to, vitaminas C puikiai kovoja su peršalimu ir kosuliu. Jeigu kenčiate nuo peršalimo, pabandykite išgerti kelis arbatinius šaukštelius svogūnų sulčių ir medaus mišinio. Didesnis vitamino C kiekis moters organizme padeda palaikyti sveiką menstruacinį ciklą.

Kovoja su virškinimo sutrikimais

Kai nuryjame svogūną, išsiskiria daugiau virškinimo sulčių. Šios sultys užtikrina tinkamą maisto virškinimą ir taip sumažina virškinimo sutrikimų tikimybę. Todėl labai rekomenduojama svogūnus kasdien vartoti tiems, kurie susiduria su tokiais virškinimo sutrikimais, kaip pilvo pūtimas, rūgštingumas, sudirgusios žarnos sindromas, gastroezofaginio refliukso liga ir panašiai. Vėl gi, tereikia keletą svogūnų smulkiai supjaustyti ir jais pagardinti kasdienius savo patiekalus.

Užkardo osteoporozę

Svogūnuose daug ląstelienos, kalio, vitamino C, vitamino B ir sieros. Šie vitaminai ir mineralai padeda įveikti ar užkirsti kelią osteoporozei. Jie pasirūpina, kad kaulai būtų stiprūs ir sveiki, raumenys – tvirti, o sąnariai – lankstūs. Jeigu jus kankina osteoporozė ar kitos raumenų, sąnarių ar kaulų ligos, jums būtina valgyti svogūnus. Geriausia tokiu atveju tinka svogūnų sulčių ir medaus mišinys.

Švytinti oda

Svogūnuose itin daug vitaminų C, A ir E. Be to, svogūnai pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Antioksidantų ir daugybės vitaminų derinys padeda išsaugoti švytinčią odą. Svogūnus gali naudoti lokaliai arba juos valgyti – abiem atvejais poveikis sveikatai bus akivaizdus.

Kaip tai daryti? Sumaišykite svogūnų sultis su medumi ir šiuo mišiniu tepkite odą. Taip pat valite valgyti žalius svogūnus ar gerti jų sultis.

Naikina apgamus

Svogūnų sultys veiksmingai mažina ar visiškai pašalina apgamus. Kai kurių rūšių apgamus labai greitai ir veiksmingai pašalinsite kasdien tą vietą patepdami svogūnų sultimis. Kartokite tai kelias dienas iš eilės, kol apgamas sumažės ar visiškai išnyks.

Kovoja su neurogeneraciniais sutrikimais

Svogūnuose esantys vitaminai ir mineralai, taip pat jų antioksidacinės savybės užkerta kelią neurogeneraciniams sutrikimams.

Padeda įkandus bitei, vapsvai ar blakei, tai pat naikina mėlynes

Dar vienas svogūnų panaudojimo būdas – jis veiksmingai padeda gydant bitės, vapsvos ar blakės įkandimus. Taip pat naikina mėlynes. Tam tiesiog reikia perpjauti svogūną ir kelioms minutėms pridėti jį prie mėlynės ar įkandimo. Tai automatiškai sumažins skausmą ir patinimą.

Svogūnas

Taigi, turbūt jau spėjote įsitikinti, kad svogūnai neabejotinai naudingi organizmui ir gerai sveikatai palaikyti. Svogūnų nauda sveikatai – tai ne kaimo bobučių pasakojimai, o moksliškai įrodyta tiesa. Jeigu norite išbandyti jų naudą savo kailiu, per dieną turite suvartoti mažiausiai vieną svogūną. Juos galima dėti į keptus ar virtus patiekalus, taip pat smulkiai pjaustytus į salotas, jų sultis galima gerti ar jomis tepti odą. Nevenkite svogūnų dėl jų kvapo ir jūsų apsilankymai pas gydytojus retės.

Neįtikėtina svogūnų nauda sveikatai: kovoja su diabetu, astma, vėžiu ir ne tik

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 09:18 Receptai – Patiekalai Sveikuoliški moliūgų blynai

Gardžių ir sveikų moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 08:20 Receptai – Patiekalai Šokoladiniai keksiukai. Šokoladinių keksiukų receptas

Pasigaminkime namuose, naminius keksiukus. Šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 09:34 Receptai – Patiekalai Krienas gydo peršalimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas, gerklės skausmas. Ingredientai: krieno , vandens, cukraus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau