- 06.04.2017
- 0.0 Reitingas
- 4793 Peržiūrų
- Komentarai
Būkite dėmesingi sau ir savo maistui! Sužinokite, kaip išvengti kaspinuočio užsikrėtimo!
Neseniai buvo paskelbtas straipsnis apie britą CNN svetainėje, kuris išplito visame internete per keletą dienų. Šis žmogus turėjo chronišką galvos skausmą visus metus, net įvairiais gydymo būdai nebuvo galima jo sustabdyti.
Kai jis gavo MRT rezultatus, gydytojai buvo šokiruoti - tai buvo kaspinuotis gyvenantis jo smegenyse. Atlikus mokslinius tyrimus, gydytojai priėjo prie išvados, kad šis parazitas buvo net 4 metus!
Vyras buvo nustatyta diagnozė - sparganosis. Tai parazitinė infekcija, sukelta kaspinuočio solitero (kirmėlė). Gydytojas sakė, kad kirmėlė juda iš vienos smegenų pusės į kitą, kas labai neįprastą.
Laimei, gydytojai galėjo chirurginiu būdu pašalinti pavojingą parazitą. Ši infekcija yra paplitusi šunų ir kačių tarpe, kirmėlė gali siekti iki 1,5 metrų ilgio.
Žmonės užsikrėsti kaspinuočiu gali valgydami kiaulieną, kurioje dažnai būna paliekamos kirmėlių lervos. Užsikrėtimas galimas 2 būdais:
- Maitinantis užkrėsta, užteršta, nepilnai iškepta kiauliena, tokių būdu patekdamas į žmogaus žarnyną jis ten klesti.
- Per kontaktą su užsikrėtusiais žmonėmis ar kiaulių išmatomis.
Jei lerva patenka į nervų sistemą, infekcija gali sukelti neurocisticerkozė (Cisticerkozė), sunkią smegenų infekciją, kuri gali sukelti epilepsiją. Pasak PSO, trečdalis visiems žmonėms sukeltų epilepsijos atvejų yra ši priežastis!
Jei turite rimtų sveikatos problemų ar stiprų skausmą, mes rekomenduojame jums kreiptis į gydytoją. Savigyda gali būti pavojinga jūsų sveikatai.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau