Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2016 » Gegužės » 27

Norvegiška lašiša – toksiškiausias maistas visame pasaulyje

Keleto mėnesių eigoje prancūzų žurnalistai Nikolia Danielis ir Lui de Barbeirakas tyrė žuvies industriją iš vidaus. Jie keliavo nuo Norvegijos iki Vietnamo, pabuvojo Švedijoje ir Danijoje. Jų tyrimo medžiagą vainikavo filmas, parodantis tiesą, kurią bando nuslėpti „žuvies lobistai“.

Savo tyrimą jie pradėjo nuo Norvegijos vakarų, kur kaimiškose vietovėse yra daug žuvies fermų, dirbtiniu būdu veisiančių lašišas. Žurnalistai susitiko su norvegų aktyvistu, ekologu ir gamtos apsaugos Sąjungos įkūrėju Kurtu Oddekalvu, kuris laiko neleistinu faktą, slepiamą po fiordų vandenimis nuo visuomenės.

Kurtas Oddekalvas (Kurt Oddekalv) seniai kovoja su ūkiais, kuriuose dirbtinai veisiamos lašišos Norvegijoje. Jis papasakojo šokiruojančių detalių apie jų darbą.

Masinio apnuodijimo žuvis: šokiruojantys faktai apie Norvegijos lašiša „Norvegijoje situacija su žuvimis katastrofiška. Žuvų per daug: tokioje mažoje fermoje jie augina po 2 milijonus vienetų lašišų! Žuvys serga, dabar jau galima kalbėti apie pandemiją: lašišinių žuvų kasos nekrozė ir infekcinė anemija apėmė visą Norvegiją. Tačiau tai slepiama nuo vartotojų (valgytojų)“, – sako Kurtas.

Aktyvistas pastaruosius 10 metų stebi stambius žuvų ūkius ir kontroliuoja, rinkdamas įrodymus. Jis turi įrašus, kuriuose matyti, kaip minimų žuvų fermų darbuotojai pila į vandenį stiprius, turinčius neurotoksinį poveikį pesticidus.

„Jiems patiems tenka dėvėti dujokaukes ir apsauginius kostiumus, kad nenukentėtų nuo chemikalų skirtų apdoroti vandens telkiniams nuo parazitų, o tokiose fermose tai ne retenybė. Tokiose lašišose galima surasti pačių įvairiausių cheminių medžiagų. Tai gresia apsinuodijimų, ir žmogui tokios žuvies valgyti negalima“, – pasakė jis.

Kurtas pareiškia tiesiai: „Norvegiška lašiša – pats toksiškiausias maistas visame pasaulyje“. Žvejyba Norvegijoje duoda 4 mlrd dolerių į metus ir užima antrą vietą po naftos.

Kad įspėtų šių fermų paslaptis, Kurtas Oddekalvas naudojasi laivu su tam tikra žvalgybine įranga. „Dugnas po fermomis padengtas 15 metrų storio nuosėdų sluoksniu, jame knibžda bakterijos – visa tai likučiai nuo pašarų ir chemikalų atliekos, pridedamų parazitų naikinimui.

Masinio apnuodijimo žuvis: šokiruojantys faktai apie Norvegijos lašiša

Užterštumo lygis labai aukštas. Toksinės medžiagos, žuvų ekskrementai… Jūros dugnas pilnai sunaikintas, jis kaip dujų fabrikas, iš kur kyla metano burbuliukai ir taip toliau, o pesticidai identiški medžiagoms, kurios per Pirmąjį pasaulinį karą buvo naudojamos dujų atakose“.

Lūžinėjanti šviežia lašiša Pagrindinė Norvegijos žvejų problema – taip vadinamos jūrinės žuvų utėlės, kurios parazituodamos ant žuvies kūno, gali ją nužudyti. Jūrų utėlė tampa atspari bet kurioms rūšims vaistų, todėl žvejai naudoja pesticidus, kurių efektyvumas kur kas didesnis.

„Tai daro neigiamą poveikį pačiai žuviai. Apie 50 % menkių mailiaus fermose gimsta su mutacija. Žuvys negali uždaryti burnos. Tai genų mutacija, ir kad ji pilnai išnyktų, jūroje turi išgyventi 8 kartos. Jei žmogus pamatys tokią žuvį, jis jos valgyti tikrai nenorės, tačiau nupjovus jai galvą, niekas nieko nepamatys“, – sako aktyvistas.

Lašiša irgi paveikta mutacijos. Jis parodė, jog šviežios norvegiškos lašišos mėsa ją prapjovus suyra gabalais.

Reportažas apie Norvegijos lašišų fermas ir specialistų vertinimą tų lašišų atžvilgiu (rusų kalba)

 

 

„Taip neturi būti, mėsa turi būti elastinga. Kaip jūs turbūt žinote, laukinės lašišos mėsa siekia 5-7% riebumo, o pas dirbtinai išaugintą šis rodiklis kur kas didesnis – 15-34% riebalų. O riebaliniame audinyje kaupiasi visi toksinai (kaip beje ir pas žmogų). Atitinkamai, tokia žuvis tampa pačia toksiškiausia pasaulyje“, – pabrėžė jis.

Savo ruožtu, prancūzų toksikologas Žeromas Rozenas pastebėjo, jog jo paties vykdyto tyrimo eigoje, ekologo žodžiai pasitvirtino.

„Iš tiesų, išaugintos Norvegijos lašišos užterštumo lygis labai aukštas. Ji kelis kartus kenksmingesnė ir toksiškesnė, nei bet kurie kiti produktai. Šių toksinų būtina vengti, o vartodami juos kaip maistą mes rizikuojame pajusti jų poveikį ant savęs“, – reziumavo jis.

Žemiau parodytą reportažą reikėtų pažiūrėti visiems – tai tikrai aktualu.

 

 

 

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://infa.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0 Spam
1 zygis12 • 09:03, 25.08.2016
Senos naujienos. Visi viska zino ir vistiek valgo. Tas pats su saslykais, visi zino, kad skrudinta mesa sukelia vezi, bet vistiek visi kepa saslykus. Kazkas negerai su musu smegenimis
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.09.2018 laikas 13:58 Receptai Liaudiški patarimai odos alergijos gydymui

Odos alergija liaudies medicinoje, Odos alergija, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo odos alergijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

08.07.2019 laikas 16:30 Receptai Pynės receptas

Man tai ne tik šventinė duona, bet ir malonumas pasimėgauti skoniu, medaus aromatu ir visu kepimo procesu. Šia duona mes valgome su arbata ar kava, tepame uoginės, džemo ar sviesto ... ir ant viršaus dar tarkuoto sūrio, labai s...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 23:04 Receptai Lašišos Šašlykas Orkaitėje
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, apipilame aliejumi ir išmaišome. Visus prieskonius sumaišome dubenėlyje ir apibarstome jais paruoštą lašišos filė, išmaišome, pamaigome pirštais, kad prieskoniai gerai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau