Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2017 » Birželio » 4

Objektai virš Jordanuvo

Šis straipsnis pateiktas pagal vieno žmogaus rankraštį, kurio kopiją jis maloniai sutiko pateikti redakcijai. šis žmogus - žinomas Lenkijoje ufologas ir anomalių reiškinių tyrinėtojas, parašęs ne vieną knygą ir straipsnį minėta tema. Jis gyvena ir dirba Jordanuve - nediliame miestelyje, esančiame pačiuose šalies pietuose, Vakarų Karpatų priekalnėse, maždaug 60 KM į pietus nuo Krokuvos.

Juos pajautė šuo?

Pastaruoju metu virš mūsų miesto pamatyti NSO yra didelė retenybė, tačiau man pasisekė - aš stebėjau kažkokį neįprastą reiškinį.

Objektai virš Jordanuvo

Tai vyko 2014-ais metais. Pačią trumpiausią metų naktį, iš šeštadienio, birželio 21-sios, į sekmadienį, birželio 22-ąją, atsikėliau apie 01:30 tam, kad išleisčiau pasilakstyti savo šunį Argą, kuris visiškai netikėtai tiesiog ėmė veržtis lauk iš namo. Vos tik pravėriau namo duris, šuo išlėkė tarsi kulka ir nuskuodė į pievelę tarp namų. Aš išėjau paskui jį į lauką ir, peržengęs slenkstį, iš įpratimo pakėliau akis į dangų. Dangus buvo tamsus, juo plaukė debesys, kurie uždengė žvaigždes. Vienu metu man pasirodė, kad debesys „apiplaukia" aplink kažkokį didelį objektą, panašų į miglotos baltos šviesos apskritimą, kurio skersmuo prilygo trims Mėnuliams per pilnatį.

Pamaniau, kad tai, ko gero, savotiškas šviesos atsispindėjimas nuo gatvėje stovinčio apšvietimo stulpo, tačiau kai vėl pažvelgiau aukštyn, pastebėjau, kad iš pietų pusės link nejudančio šviesos apskritimo artėja kitas apskritimas. Tuo metu pirmasis apskritimas staiga ėmė judėti į rytų pusę, o antrasis netikėtai dingo. Maždaug po minutės danguje atsirado dar trys besisukantys apskritimi, kurie ėmė greitai judėti įvairiomis kryptimis.

Tolimesni stebėjimai ir apmąstymai

Susidomėjęs tuo, ką pamačiau, paėjau keletą metrų gatve link turgaus aikštės. Vėl pažvelgiau į dangų, kur anksčiau „šoko" trys šviesūs apskritimai, ir iš karto į mano regėjimo lauką pateko trys (o gal net keturi) į dangų kylantys ryškūs baltos ir švelniai violetinės spalvos spinduliai. Jie buvo aiškiai matomi tolėliau, šalia apšviesto bažnyčios bokšto. Tiesa, toje pusėje yra ir restoranas „Upelis", todėl pagalvojau, jog tai gali būti lazerio šviesų žaismas...

Nusprendžiau įamžinti šį reginį ir sugrįžau į namą pasiimti fotoaparato. Kai vėl išėjau į gatvę su parengtu fotoaparatu, tai nebepamačiau nei debesyse skraidančių šviesių apskritimų, nei lazerio spindulių. Tuomet grįžau namo. Laikrodis rodė 1:45.

Tad kokį reiškinį mačiau naktiniame danguje ir žemėje? Aš nusprendžiau, kad tai, tikriausiai, vis tik buvo šviesos efektai, kurie buvo naudojami diskotekoje, vykstančioje vietiniame naktiniame klube.

Juk tą naktį oras buvo visai tinkamas šokiams atviroje aikštelėje.

Tokios nuomonės laikiausi iki kito trečiadienio, birželio 25-sios ...

Įvykiai gretimoje gatvėje

Šalia Mickevičiaus gatvės, kurioje gyvenu, yra Banacho gatvė. Trečiadienį vienas šios gatvės gyventojas, ponas Z.G., papasakojo, kad tą pačią naktį, kai aš mačiau „šviesos efektus", būdamas šalia savo namo, šios gatvės gyventojai tapo visai kitokių įvykių liudininkais.

Kaip papasakojo ponas Z.G., o vėliau patvirtino keletas jo kaimynų, jie taip pat danguje matė greitai judančius apskritimus (ar rutulius), šviečiančius balta matine šviesa. Nors liudininkai bandė padaryti nuotraukas ar net nufilmuoti šį reiškinį, paslaptingų objektų užfiksuoti nepavyko - greičiausiai, neteisingai buvo nustatyti filmavimo ar fotografavimo parametrai.

Liudininkai tvirtina, kad šviesos rutuliai danguje skraidė be jokio garso, gyvūnai į juos visiškai nekreipė jokio dėmesio. Tačiau žmonės, matantys rutulius, pajuto keistą ir niekuo nepaaiškinamą baimės jausmą. Tai patvirtina ir filmuota medžiaga, kurioje, tiesa, NSO nėra matyti, tačiau aiškiai girdimi sunerimusių ir išsigandusių žmonių balsai.

Kai kurie liudininkai taip pat, kaip ir aš, manė, kad galėjo matyti lazerio šviesų efektus, atsispindėjusius danguje, tačiau šiais efektais niekaip negalima paaiškinti dar vieno paslaptingo reiškinio, kurį liudininkai matė kartu su šia „iliuminacija".

Žmonės iš kaimyninės gatvės papasakojo, kad tuo metu, kai vyko aprašytieji įvykiai, Banacho gatvėje geso apšvietimo žibintai! Ir geso jie iš eilės, vienas po kito, o po kelių minučių visi kartu ėmė šviesti ir daugiau nebeužgeso.

Visas šis „pasirodymas" tikrai atitinka tuos paslaptingus faktus, kuriuos priimta susieti su NSO pasirodymu.

Viename įraše, kurį padarė šių įvykių liudininkas, matomas apšvietimo stulpas, kuriuo iš viršaus žemyn bėga mėlynų žiburėlių virtinė.

Kas tai galėjo būti? Aparatūros defektas? Dar vienas nežinomas optinis reiškinys? O gal taip į Žemę buvo perduota kažkokia iš kosmoso atgabenta energija?

Siužetas iš netolimos praeities

Šioje vietoje būtų galima pasakojimą užbaigti, jei ne tas faktas, kad panašūs įvykiai pas mus jau buvo anksčiau. Panašių įvykių, vykusių 1995-ais metais naktį iš liepos 24 d. į 25 d., liudininkais tapo Alvernio - miestelio, esančio 30 km į vakarus nuo Krokuvos - gyventojai.

Tą kartą liudininkai taip pat matė danguje šokančias keistas ugnis, o vienas miestelio gyventojas, Jozefas B., liepos 24 d. netgi kurį laiką turėjo „tiesioginį kontaktą" su NSO ir jo ekipažu.

Objektai virš Jordanuvo Šis NSO buvo pusrutulio formos, tamsios spalvos, jo skersmuo siekė apie 6 m, o aukštis buvo apie 2 m. Objektas skleidė gana ryškų fosforescuojantį švytėjimą. Jis ant žemės nenusileido, o sklendė ore maždaug 50-100 cm aukštyje, ką patvirtina tai, kad nebuvo jokių NSO nusileidimo pėdsakų. Ateivių kosminio laivo ekipažą sudarė trys į žmones panašios būtybės, kurių ūgis buvo apie 130 cm. Jų tamsūs rūbai glotniai buvo prigulę prie kūno, su ponu Jozefu bendravo telepatiniu būdu.

Po neilgo pokalbio laivas su ateiviais nuskrido, tačiau kitą dieną apie 21:00 vėl atsidūrė toje pačioje vietoje. Ateiviai pabandė pratęsti bendravimą su ponu Jozefu. Tačiau šis, pamatęs ateivių laivą ir mintyse išgirdęs naujų pažįstamų iš kitų pasaulių kvietimą pabendrauti, kažko išsigando, pabėgo ir užsidarė savo name. Ateiviai, panašu, vis bandė su vyru užmegzti kontaktą. Netrukus iš tos vietos, kurioje būdamas jis „išgirdo" balsus, prie namo atskrido švytintis rutulys ir ėmė skrieti aplink namą, ryškios šviesos spinduliu „žvelgdamas" į langus.

Apie šį įvykį detaliai papasakojo žurnalistė Katažyna Kijeta 1995 m. rugpjūčio 11 d. laikraščio „Gazeta Krakowska“ numeryje ir garsus ufologas Bronislavas Ržepeckis žurnalo „Wizje Peryferyjne" 1996 m. 1-ame numeryje.

Išvados

Pastarųjų įvykių Jurdanuve metu gyventojai nematė nei NSO nusileidimo, nei ateivių, tačiau tai, mano nuomone, visiškai nereiškia, kad jų ten nebuvo. Turiu prielaidą, kuria pasidalinau su Bronislavu Ržepeckiu, kad šį kartą „jie", norėdami užmaskuoti savo pasirodymą, panaudojo pas mus vykstančių lazerių šou imitaciją. Visiškai gali būti, kad kažkur Bancho gatvės rajone ateiviai vis tik buvo nusileidę ir jie atliko kažką tokio, ko žmonėms nedera žinoti. O nepageidaujamų liudininkų dėmesį jie atitraukė šviečiančių apskritimų šokiu danguje ir gatvės apšvietimo stulpus paversdami naujametine girlianda.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.08.2018 laikas 10:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai virškinimo gydymui
Virškinimas liaudies medicinoje, Virškinimas, liaudiškomis priemonėmis, receptas nuo virškinimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

11.12.2019 laikas 22:46 Receptai – Patiekalai Varškės Pyragas - Rumunų Skanėstas

Pieną sumaišyti su aliejumi, cukrumi ir kaitinti ant silpnos ugnies iki užvirimo. Tada palikti atvėsti. Tuomet sudėti likusius tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkyti. Gautą tešlą padalyti į 2 dalis. Vieną jų iškočioti i...

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kosulio

Kosulys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kosulio, kosulys, kosulio gydymas, receptai kosuliui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau