Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2015 » Birželio » 17

Paprastas būdas apsisaugoti nuo uodų «uodų gaudyklė»

Būkite gudresnis už kitus!

Kaip atbaidyti tuos kraujasiurbius? Turbūt kiekvienas, patyręs nesibaigiantį niežulį įkandus uodui, apie tai svajoja. O dar uodai ir įvairiausias ligas platina. Kaip efektyviai kovoti su šiais itin aktyviais parazitais? Paprasčiausias būdas būtų juos visiškai išnaikinti, tačiau, kad ir kaip uodai mus erzintų, jie yra reikalingi mūsų ekosistemai – jais minta žuvys ir daugelis vabzdžių. Tokį lengvą panaudojimo būdą galite pasigaminti patys.

Vasaros metu, kai visi išvyksta poilsiauti prie jūros, ežerų, ar yra išsinuomavę poilsio namelį. O namuose (miegamajame), gali puikiausiai atstoti ir mažas plastikinis buteliukas. Manau visada po ranka atsiras laisvas plastikinis butelis, o gal liks ir saldaus...

Tad išbandykite itin paprastą ir visiems prieinamą būdą, kuris padės efektyviai išbaidyti šiuos vabzdžius.

Prireiks kelių, kiekvienoje virtuvėje randamų namų apyvokos daiktų ir produktų: 2 l talpos plastikinio butelio; aštraus peilio; 1/2 puodelio rudojo cukraus; 1 puodelio šilto vandens; 1 arbatinio šaukštelio mielių.

Nupjauti maždaug 1/3 butelio. Į nupjautą su dugnu butelio dalį įpilti pusę puodelio rudojo cukraus. Tada cukrų užpilti puodeliu šilto vandens.

Galiausiai suberti arbatinį šaukštelį mielių – šis mišinys it magnetas traukia uodus.

Likusią nupjautą butelio dalį apverskite butelio kakleliu žemyn ir tarsi kepurę uždėti ant indo su mišiniu. Toks mišinys privilios uodus, kurie įskridę į butelio vidų neberas kelio atgal.

Pasidaryti uodų gaudyklę

„Youtube“ pilna patarimų, kaip galima nesunkiai pasidaryti uodų gaudykles patiems. Vienas jų labai paprastas. Tereikia paimti plastikinį butelį, perpjauti jį pusiau, sudėti į jį pakelį susmulkintų mielių, šiek tiek cukraus ir užpylus jas šiltu vandeniu, gerai išmaišyti. Tuomet belieka antrąją butelio dalį kakleliu į apačią įstatyti į mielių su vandeniu masę (galima pritvirtinti lipnia juosta). Tiesa, reikėtų, kad kaklelis nesiektų pačios mielių masės. Uodus prie gaudyklės atvilios mielių kvapas, o įlindusios į butelio kaklelį, jos nebegalės išlįsti iš spąstų ir įkris į paruoštą masalą. Kaip tokią gaudyklę pasigaminti, galite pasižiūrėti čia:

 

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.11.2017 laikas 12:41 Receptai – Patiekalai Šalavijas vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Šalavijo, Vandens

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 09:10 Receptai – Patiekalai Arbatos receptas nuo karščiavimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas. Ingredientai: aviečių lapai, aviečių uogos, raudonėlis, šalpusnio lapai, vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau