Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 29

Petražolės šaknys gydo

"Auganti ant akmens" - taip išvertus iš lotynų kalbos vadinasi daržo petražolė. Dar net nežinodamas cheminės augalo sudėties, įžymusis Avicena per savo paties gydymo praktiką įsitikino, kad "petražolė varo šlapimą ir mėnesines, taip valydama inkstus, šlapimo pūslę ir gimdą".

Senosiose medicinos knygose parašyta, kad paprastąją petražolę naudojo įvairiems uždegimams gydyti, žaizdoms užtraukti, regėjimui išsaugoti, sumažėjus apetitui, esant akmenims šlapimo takuose ar inkstuose ir daugeliu kitų atvejų.

Paprastosios petražolės žalumoje, šaknyse ir vaisiuose yra eterinių aliejų, flavonoidų, vitaminų. Jos lapuose vitamino C penkis kartus daugiau nei citrinose ar apelsinuose. Taip pat gausus rinkinys vitaminų B1, B2, K, PP, geležies druskų, kalio, magnio, kalcio, fosforo.

Kuokštelis šviežios petražolės užtikrina žmogui vitamino C ir karotino paros normą.

Kankina skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opaligė? Valgykite kuo daugiau petražolių.

Gastritas? Patartina gerti šviežių petražolės lapų sultis - po 10 miligramų 3-5 kartus per dieną nepriklausomai nuo valgio.

Cistitas, šlapimo takų akmenligė, edemos, inkstų spazmai, kraujavimas iš gimdos, neuralgija? Visais šiais atvejais reikia gerti paprastosios petražolės antpilą ar šviežias sultis.

Antpilą pasigaminti galima dviem būdais:

1. Pusę arbatinio šaukštelio sutrintų sėklų užpilkite stikline šalto virinto vandens. Palaikykite 8 valandas, iškoškite ir gerkite po kelis gurkšnelius per dieną.

2. Keturis arbatinius šaukštelius susmulkintų šaknų užpilkite stikline verdančio vandens, palaukite 15 minučių, iškoškite ir gerkite po valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną.

Jeigu yra galimybė, gerkite paprastosios petražolės lapų ir šaknų sultis po valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną. Naudingi ir džiovinti petražolės lapai: 1-2 valgomuosius šaukštus lapų užpilkite puse litro verdančio vandens, 1-2 valandas antpilą palaikykite termose, iškoškite. Tokį antpilą reikia gerti 4-5 kartus per dieną.

Įgėlė uodas, bitė, vapsva? Kuo greičiau įkandimo vietą patrinkite petražolės lapų ir šaknų sultimis.

Pablogėjo regėjimas? Smulkiai supjaustykite petražolės šaknį. Du valgomuosius šaukštus susmulkintos šaknies užpilkite stikline verdančio vandens ir palaukę, kol užvirs, palaikykite atmerktas akis virš tokios garų vonelės. Procedūrą kartokite kuo dažniau - eterinių aliejų garai stiprina regėjimą.

Gresia nuplikimas? Plaukų šaknis įtrinkite grūstomis petražolės sėklomis.

Suvalgėte svogūną ar česnaką ir dabar nežinote kaip atsikratyti nemalonaus kvapo iš burnos? Pakramtykite šviežių arba džiovintų petražolės lapų ar šaknų.

Atkreipkite dėmesį! Paprastosios petražolės negalima naudoti nėštumo metu.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.09.2019 laikas 15:18 Receptai – Patiekalai Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Karštoje vandens vonelėje ištirpdykite 100 g. šokolado su sviestu. Į tirpinį suberkite kavos miltelius, cukrų, įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Palengva berkite ir likusius produktus: druską, kakavos miltelius, miltus, van...

Skaityti daugiau

28.10.2019 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Bulviniai Blynai Su Mėsos Įdaru

Į mėsos faršą dedame prieskonius, tarkuotą svogūną, išspaustą česnaką ir išmaišome. Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame, šiek tiek nusunkiame ir apšlaktome citrinos sultimis (po nusunkimo pasilikusį krakmolą dedame atgal...

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 14:42 Receptai – Patiekalai Greitai paruošiami sviestiniai sausainiai
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Paruoštą sausainių tešlą dėkite į konditerinę rankovę ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau