Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Medicinos Naujienos » 2023 » Kovo » 16

Nuo senų laikų pušų spygliai buvo svarbi gyvybingos sveikatos dalis

Nuo senų laikų pušų spygliai buvo svarbi gyvybingos sveikatos dalis

Šimtus metų vietinių žmonių grupės visapusiškai naudojo pušų spyglius ir įvairius kitus iš pušų surinktus junginius, kurie palaiko gyvybingą imunitetą, kvėpavimą, širdies ir kraujagyslių bei neurologinę veiklą.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

Vieni iš seniausių žinomų pušų panaudojimo sveikatai atvejų siekia 1536 m., kai irokėzai davė Žakui Kartjė (Jacques Cartier) pušų žievės ir spyglių jam ir jo sunkiai sergančiai įgulai gydyti. Šie pušų junginiai suteikė vitamino C, kurio tuo metu vyrams reikėjo skorbutui gydyti.

Šiandien pušų spygliai ir pušų spyglių arbata sulaukia didelio mokslininkų ir gydytojų, dirbančių sveikatos ir sveikatingumo srityje, dėmesio.

Sveikata:Pušų ir kadagių spyglių nauda

"Žinoma, kad pušų spygliai, ypač rytinių baltųjų pušų (Pinus strobus), turi daug įvairių junginių ir maistinių medžiagų, įskaitant antioksidantus, vitaminą C, eterinius aliejus, aminorūgštis ir flavonoidus", - rašo Lance'as Schuttleris (Lance Schuttler) leidinyje "The Epoch Times".

"Vienas iš įdomiausių junginių, apie kurį mokslininkai iš naujo pradėjo kalbėti 2021 m., yra kai kuriose pušų rūšyse, pavyzdžiui, rytinėse baltosiose pušyse, natūraliai randama šikimo rūgštis."

Pagrindinė veiklioji Tamiflu medžiaga gaunama iš pušų spyglių

Kovidui ir kitoms gripo bei peršalimo formoms gydyti pušų spygliai yra galinga, tačiau plačiai nepastebima priemonė, kuri per pastaruosius kelerius metus galėjo išgelbėti daugybę gyvybių.

Pušų spygliuose yra šikimo rūgšties, kuri yra pagrindinė antivirusinio vaisto oseltamiviro, kuris taip pat komerciškai žinomas kaip Tamiflu, veiklioji medžiaga.

Per "pandemiją" Tamiflu buvo stumiamas kaip vaistas nuo Kinijos viruso, o augalams, iš kurių gaunamos jo sudedamosios dalys, visų pirma šikimo rūgštis, buvo skiriama mažai dėmesio, jei iš viso buvo skiriama.

Sveikata: Angina ir liaudies medicina

Pirmą kartą 1885 m. olandų chemikas Johanas Fredrikas Eykmanas atrado šikimino rūgštį, kuri biologijoje dar vadinama šikimato keliu. Šis kelias yra labai svarbus gyvybei - tai septynių pakopų kelias, kurį naudoja bakterijos, grybai, archėjos, dumbliai, kai kurie pirmuonys ir augalai vitaminų, folatų ir aromatinių aminorūgščių fenilalanino, tirozino ir triptofano biosintezei.

"Šios aminorūgštys padeda gaminti neurotransmiterius ir junginius, tokius kaip serotoninas, melatoninas, epinefrinas, dopaminas, CoQ10 ir skydliaukės hormonas, ypač padedant naudingoms žarnyno bakterijoms", - aiškina Šutleris.

Dar vienas dalykas, kurį daro šikimo rūgštis, - palaiko sveiką trombocitų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Ji taip pat palaiko sveiką žarnyną ir virškinimo sistemą, kartu gerindama mielino apvalkalo - riebalinės medžiagos, kuri supa neuronus ir veikia kaip visų jų elektrinių ryšių "izoliacija" - vientisumą ir funkcionalumą.

"Šikimo rūgštis taip pat pasižymi antibakterinėmis, priešgrybelinėmis, antivirusinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis bei kitomis svarbiomis savybėmis", - priduria Schuttleris.

Turbūt nenuostabu, kad daugelis cheminių teršalų, kuriais užterštas toksiškas amerikietiškas maistas, trikdo šikimato kelią. Įvairūs pesticidai ir herbicidai, įskaitant liūdnai pagarsėjusį Monsanto herbicidą Roundup (glifosatą), yra šikimato kelio priešai.

"Pesticidas sukuria keletą skirtingų žalingų ir dėmesio vertų poveikių, pavyzdžiui, slopina labai svarbius citochromo p450 fermentus, taip pat slopina p53 geno funkciją. Šį geną mokslininkai laisvai vadina "genomo sargu", - toliau pažymi Šutleris.

"Kalbant apie šikimato kelią, glifosatas veikia šį septynių pakopų procesą slopindamas pagrindinį fermentą, vadinamą EPSPS (5-enolpirovilšikimato-3-fosfato sintezė). Kai EPSPS slopinamas, blokuojamas baltymų gamybai reikalingų aminorūgščių susidarymas ir augalas žūsta."

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Auka/Parama

Niekas neišdrįso palikti komentaro. Registruokitės.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Prisjungus galite komentuoti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas. Čia, niekas jūsų neseka! Būkite laisvi. Nepykite komentatoriai, bet komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar
PASKUTINĖS NAUJIENOS:
27.03.2023 laikas 22:45 Anglijoje įteisintas genetiškai modifikuoto maisto kūrimas ir pardavimas
Kovo 23 d., gavęs karaliaus Čarlzo karališkąjį pritarimą, įsigaliojo Genetikos technologijų (tiksliosios veislininkystės) įstatymas, leidžiantis kurti ir pardavinėti genetiškai modifikuotus augalus.

Skaityti daugiau

27.03.2023 laikas 20:17 Kaip laikyti bulves?
Atminkite, kad daržovės nemėgsta šalčio ir šalnų, todėl saugiai uždenkite jas maišais ir apšildykite rūsį iki pavasario.

Skaityti daugiau

27.03.2023 laikas 19:47 Kenijos prezidentas Williamas Ruto paragino savo rinkėjus atsisakyti JAV dolerius
Kenijos prezidentas Viljamas Ruto (William Ruto) paragino savo rinkėjus, kurie "kaupia" JAV dolerius, jų atsikratyti, nes vyriausybė planuoja degalus importuoti Kenijos šilingais.

Skaityti daugiau

Nemokami skelbimai

26.03.2023 laikas 19:47 Receptai | Patiekalai Ką dėti į tešlą, kad blynai neplyštų: paprasti ingredientai
Saldūs ir kvapnūs blyneliai - puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Tačiau svarbu užtikrinti, kad blynai apverdami nesuliptų, nesudegtų ir nesuplyštų.

Skaityti daugiau

23.03.2023 laikas 23:21 Receptai | Patiekalai «Tai patys skaniausi pyragaičiai, kokius esu valgęs - nuo šiol visada juos gaminsiu taip»: bulvių pyragėliai (mano geriausias receptas)
Dabar bulvių pyragėlius gaminu tik pagal šį receptą - skanius, kvapnius, su švelniu įdaru. Juos lengva pagaminti iš pačių paprasčiausių produktų. Man tai pats geriausias receptas. Dalijuosi juo su jumis.

Skaityti daugiau

22.03.2023 laikas 20:32 Receptai | Patiekalai «Faršo daugiau nebeperku»: kapotos vištienos kotletai iš įprastų produktų (juos mėgsta visa šeima)
Šiuos kotletus mėgsta visa mano šeima! Vietoj įprastų maltos mėsos kotletų gaminu maltos vištienos krūtinėlės kotletus. Paruošti iš pačių paprasčiausių, nebrangių produktų, ir labai greitai. Dalijuosi receptu.

Skaityti daugiau